Friday, June 01, 2007

Για τον αρχιεπίσκοπο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Χριστόδουλε Παρασκευαΐδη κάτσε καλά!

Το Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (Ε.Α.Ρ.), ως πολιτικό κίνημα, ιδεολογικά εμπνεόμενο από τον ευρωπαϊκό και νεοελληνικό Διαφωτισμό, Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και κάθετα ταγμένο υπέρ του χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, αγανακτεί και καταγγέλλει ως απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη, με τις οποίες ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας επιχείρησε για μια ακόμη φορά να αναμιχθεί στην πολιτική ζωή του τόπου.
Είναι φαιδρό και πολιτικά ανήθικο σε μια δημοκρατία η (όποια) εκκλησία ή θρησκεία να έχει πολιτικό λόγο, να προτρέπει ή να αποτρέπει τους Έλληνες πολίτες στις κομματικές επιλογές τους και να εμφανίζεται, η εν λόγω εκκλησία, ως τιμητής και κριτής ιδεολογιών όταν στο εσωτερικό της βρίθει σκανδάλων, ατασθαλειών, αναχρονιστικών και αντιδημοκρατικών απόψεων, κηρύττει ανθελληνικές και αντιεπιστημονικές δοξασίες, αγκιστρωμένη σε έναν μεσαίωνα που αδυνατεί να ξεπεράσει και λειτουργεί ως τροχοπέδη στην πρόοδο και προκοπή του ελληνικού έθνους!
Είναι παραχάραξη και καπήλευση της εθνικής μας ιστορίας, όταν αυτή η εκκλησία προσπαθεί να ταυτιστεί με το έθνος μας, αφού οι μόνες ιστορικά αποδεδειγμένες ταυτίσεις και συμπορεύσεις της έγιναν με τους κατακτητές και τυράννους του έθνους μας. Η ίδια δε εκκλησία, ας μην το λησμονούμε αυτό, επιβλήθηκε στους προγόνους μας με τη βία και με τα ανθελληνικά διατάγματα της ιμπεριαλιστικής ρωμαϊκής (βυζαντινής) κατοχικής κυβέρνησης της Νέας Ρώμης (Κωνσταντινούπολης).
Ως τραγικό δημιούργημα και απομεινάρι μιας μακραίωνης ανθελληνικής κατοχής της Ελλάδας, η εκκλησία ας σιωπήσει καλύτερα στα πολιτικά και εθνικά μας θέματα. Έχει, εξάλλου, να ασχοληθεί με τα θρησκευτικά της, που μόνο αυτά δεν αποτελούν -κατά τα φαινόμενα- προτεραιότητά της. Και ας σταματήσει πάραυτα ο κύριος Παρασκευαΐδης να εμφανίζεται ως θρησκευτικός ηγέτης του 97% των Ελλήνων πολιτών, όταν ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από εμάς ότι τουλάχιστον 700.000 Έλληνες πολίτες έχουν ήδη εγκαταλείψει το ποίμνιό του και έχουν υιοθετήσει τους Ελληνικούς Τρόπους και τις αξίες του Διαφωτισμού!
Χριστόδουλε κάτσε καλά, η δημοκρατία μας δεν θα καταντήσει ταλιμπανικό καθεστώς, αγιατολάδες οι Έλληνες δεν υπομένουν στον τράχηλό τους! Τώρα χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, τώρα ανένδοτος αγώνας κατά της θεοκρατίας και της ολιγαρχίας!
Το σύνθημά μας είναι ξεκάθαρο:
Η Ελλάδα πάλι στους Έλληνες

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Πολιτικό Συμβούλιο - Γραμματεία Διαφωτισμού
www.ear-hellas.gr

Αγροτική Ασφαλιστική