Tuesday, July 17, 2007

Για την Πάολα Μάλοβιτς...

ΕΡΩΤΗΣΗΓια τον κ. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών



ΘΕΜΑ: «Ο Υπουργός Οικονομικών, σε ένα «γαλάζιο ευνοιοκρατικό παραλήρημα, διορίζει την νομική του σύμβουλο σε διάφορες θέσεις κλειδιά που ευνοούν τις ιδιοκτησιακές επιδιώξεις της οικογένειάς της επί δημοσίων κτημάτων από τα όρια της Ηλιούπολης… μέχρι την κορυφογραμμή του Υμηττού!»

Έχει πλέον καταστεί σαφές από μία σειρά σύνθετων δομημένων σχεδίων της Κυβέρνησης Καραμανλή, ότι στόχος της δεν είναι η προσφορά στο σύνολο του Ελληνικού λαού, αλλά η εξυπηρέτηση και η ισχυροποίηση με κάθε μέσο μια βαθιά «γαλάζιας» οικονομικής ολιγαρχίας. Στην επιδίωξη αυτού του στόχου, κορυφαίοι Υπουργοί προκαλούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του Ελληνικού Λαού, όχι μόνο με τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις αυθαιρεσίας τους, αλλά και με την πάγια άρνησή τους να λογοδοτήσουν απέναντι στο εκλογικό σώμα, όπως θα όφειλαν εάν σέβονταν και τιμούσαν τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματός μας.



ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ «ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ» ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρωτοφανούς «ημετεροκρατίας που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση Καραμανλή είναι και η σιωπή, ανοχή και συγκάλυψη του Υπουργού Οικονομικών απέναντι στη σωρεία καταγγελιών για το ρόλο και τις μεθοδεύσεις της Νομικής του Συμβούλου κα Μάλοβιτς, στενότατης συνεργάτιδάς του, η οποία από το 2004 βρίσκεται διορισμένη σε πλήθος Διοικητικών Συμβουλίων, Ομάδων Εργασίας και νευραλγικών Επιτροπών.

Η κα Μάλοβιτς εμπλέκεται ως μέλος της οικογένειας Νάστου στη διεκδίκηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας από το Ελληνικό Δημόσιο στην περιοχή της Ηλιούπολης και στις πλαγιές του Υμηττού, με το αιτιολογικό ότι οι χειμερινές και θερινές βοσκές που αιώνες πριν αναφέρονταν στο «Τσιφλίκι Καρά» - χωρίς βέβαια κάποιο έγγραφο («ταπί» την εποχή εκείνη) - τους ανήκουν!

Στην πορεία των διεκδικήσεων της οικογένειας Νάστου, έχουν υπάρξει δικαστικές αποφάσεις – καταπέλτες που ομιλούν για σφετερισμό δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καθώς και Υπουργική Απόφαση το 1984 που ξεκαθαρίζει την κατάσταση υπέρ του Δημοσίου, αφού κρίνει ότι τα 5.000 και πλέον στρέμματα που η οικογένεια Νάστου έχει ήδη πουλήσει στις επίμαχες περιοχές εξαντλούν και με το παραπάνω τα όποια ιδιοκτησιακά δικαιώματα επικαλείται.

Η δικαστική διαμάχη, ωστόσο, συνεχίζεται και δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας ερώτησης.Αντικείμενο της παρούσας ερώτησης αποτελεί η πολιτικά και ηθικά επιλήψιμη πράξη του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού που πλέον των άλλων βαρύνεται και με την οργάνωση, εκτέλεση και συγκάλυψη του σκανδάλου της έκδοσης των επικίνδυνων ομολόγων, να διορίσει τη συγκεκριμένη δικηγόρο στη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδάς του ως Υπουργού, τη στιγμή που τα ιδιωτικά της συμφέρονται βρίσκονται σε κάθετη ρήξη με το καθήκον της να υπηρετεί ως στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Τέτοιες συμπτώσεις αρμοδιοτήτων και ρόλων μόνο μια Κυβέρνηση αυθαιρεσίας ανέχεται και υποθάλπει, αδιαφορώντας για τις βαρύτατες καταγγελίες του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης την 22/2/2007 και την ρητή απαίτησή του να απομακρύνει ο Υπουργός την εν λόγω δικηγόρο «από την συγκεκριμένη θέση ή από άλλες που πιθανά θα δημιουργούσαν εμπλοκή ή θα είχαν οποιοδήποτε σχέση με το επίμαχο θέμα».

Είναι δε χαρακτηριστικό της εύνοιας που απολαμβάνει η κα Μάλοβιτς και η οικογένειά της από την Κυβέρνηση Καραμανλή το καταγγελλόμενο στον τύπο γεγονός ότι αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 η στάση του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στις ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις των κληρονόμων Νάστου άλλαξε, αφού η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ Α.Ε.) με την από 29/9/04 απόφασή της ανακάλεσε την παραχώρηση των κτημάτων Νάστου που η ίδια είχε κάνει το 1998 προς το Δήμο Ηλιούπολης, παρά το γεγονός ότι αυτά χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς και ανάγκες των δημοτών!!!

Ηλεκτρονικό δημοσίευμα αναφέρει ότι εκείνη την εποχή η κα Μάλοβιτς ήταν μέλος του ΔΣ της ΚΕΔ Α.Ε. που έλαβε την απόφαση ανάκλησης!!!

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ

Φαίνεται, όμως, ότι η εύνοια της Κυβέρνησης Καραμανλή προς τους ολίγους ισχυρούς «εκλεκτούς» της δεν γνωρίζει όρια, όπως αποδεικνύουν οι επτά ταυτόχρονοι (!!!) διορισμοί της κα Μάλοβιτς σε περίβλεπτες θέσεις με Υπουργική υπογραφή, ενώ κατ’ εξαίρεση της έχει επιτραπεί να εξαιρεθεί της αναστολής, που προβλέπεται σε τέτοιες θέσεις, και να συνεχίζει να ασκεί ΚΑΙ το ελεύθερο επάγγελμα του δικηγόρου.

Ένα ρεσιτάλ ευνοιοκρατίας και παντελούς έλλειψης πολιτικού φιλότιμου ξεδιπλώνεται από το 2004 και αποτυπώνεται στα παρακάτω ΦΕΚ:

1) ΦΕΚ Γ’ 129/5-5-04

Η κα Μάλοβιτς με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών διορίζεται σε θέση Ειδικής Συνεργάτιδος στο Πολιτικό του Γραφείο

2) ΦΕΚ Β’ 863/11-6-04

Η κα Μάλοβιτς πάλι με υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών εξαιρείται από την αναστολή άσκησης του λειτουργήματος του δικηγόρου (!!!) και της επιτρέπεται η παράλληλη άσκηση καθηκόντων Ειδικής Συνεργάτιδας και ελεύθερου επαγγελματία… Σεμνά και ταπεινά.

3) ΦΕΚ ΝΠΔΔ 128/27-5-04 και ΦΕΚ ΥΟΔΔ 22/28-9-06

Με αποφάσεις και πάλι του κ. Αλογοσκούφη η κα Μάλοβιτς διορίζεται μέλος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

4) ΦΕΚ Β’ 148/7-2-05

Στην νεοϊδρυθείσα Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) ιδιοκτησίας του Δημοσίου εκπροσωπούμενου από το Υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας η κα Μάλοβιτς προσθέτει μία ακόμα ιδιότητα στα πολύπλευρα καθήκοντα της συμμετέχοντας στο ΔΣ της εν λόγω εταιρείας του Δημοσίου

5) ΦΕΚ Β’ 754/6-6-2005

Με υπογραφές των κ. Αλογοσκούφη και Σπηλιωτόπουλου, η κα Μάλοβιτς διορίζεται σε μία ακόμα θέση, αυτή τη φορά στη Διυπουργική Συμβουλευτική Ομάδα Εργασίας για την Κατάρτιση Σχεδίου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΕΛΒΟ.

6) ΦΕΚ ΥΟΟΔ 19/25-9-06

Ο Υπουργός Οικονομικών, έχοντας προφανώς εκτιμήσει το έντονο ενδιαφέρον της κα Μάλοβιτς για τα ακίνητα, την διορίζει σε ένα ακόμα Διοικητικό Συμβούλιο Εταιρείας του Δημοσίου, στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ Α.Ε.).

7) ΦΕΚ Β 1030/31-7-06

Πρόκειται για έναν ακόμα διορισμό της κα Μάλοβιτς από τον κ. Αλογοσκούφη, αυτή τη φορά στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη του έργου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων (Διαχειριστική Αρχή ΚΠΣ)8) ΦΕΚ Β 1041/1-8-06 και ΦΕΚ ΥΟΔΔ 286/10-7-07

Η κα Μάλοβιτς με απόφαση και πάλι του κ. Αλογοσκούφη διορίζεται στην Τεχνική Γραμματεία της Επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Προσδιορισμός επικοινωνιακής στρατηγικής και εφαρμογή σχεδίου δράσης του Γ’ ΚΠΣ για το υπόλοιπό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωσή του».

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της σημασίας και των αρμοδιοτήτων της συνεργάτιδας του Υπουργού σε αυτήν την Επιτροπή, σημειώνεται ότι ο Υπουργός αποφασίζει λόγω της ιδιαιτερότητας και του οικονομικού μεγέθους του αξιολογούμενου προς ανάθεση έργου, να ανταμείψει την κα Μάλοβιτς με 1170 ευρώ για τις συνεδριάσεις μόνο του πρώτου τριμήνου που πραγματοποιούνται εκτός κανονικού ωραρίου….!



ΜΕΙΖΟΝ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Εκτός από πρακτικά δυσχερής, είναι και προκλητική η σύμπτωση τόσων αρμοδιοτήτων στο ίδιο Κυβερνητικό στέλεχος. Τα ηθικά ζητήματα, πάνω στα οποία πρέπει να τοποθετηθεί ο πολιτικά υπεύθυνος για όλους αυτούς τους δεοντολογικά και πρακτικά ασυμβίβαστους διορισμούς Υπουργός Οικονομικών είναι μεγάλα. Όχι μόνο γιατί δεν είναι δυνατόν το ίδιο πρόσωπο να μπορεί να ανταποκρίνεται επαρκώς σε τόσα πολλά καθήκοντα, ασκώντας παράλληλα και το επάγγελμα του δικηγόρου. Όχι μόνο γιατί η κα Μάλοβιτς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αντιδικία με το Δημόσιο που η ίδια εκπροσωπεί, τα ιδιωτικά της συμφέροντα βρίσκονται σε απόλυτη σύγκρουση με τα δημόσια καθήκοντά της, ενώ οι θέσεις που καταλαμβάνει της δίνουν την δυνατότητα να ασκεί επιρροή στην έκβαση των ιδιωτικών υποθέσεών της ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Αλλά κυρίως γιατί ο Υπουργός Οικονομικών γνώριζε τις διεκδικήσεις της οικογένειας Νάστου, γνώριζε τις ευνοϊκές για τους φερόμενους ως κληρονόμους διευθετήσεις της Κυβέρνησής του μέσω της ΚΕΔ Α.Ε., γνώριζε την προφανή σύγκρουση συμφερόντων και επέλεξε να προχωρήσει στους παραπάνω προκλητικά ευνοιοκρατικούς διορισμούς.

Η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες, όπως και η σιωπή του για τα δομημένα ομόλογα, καταδεικνύει το μέγεθος της εμπλοκής του.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Με ποια κριτήρια η κα Μάλοβιτς καταλαμβάνει τόσες πολλές θέσεις και αρμοδιότητες, τη στιγμή που πέρα από κάθε δεοντολογικό ή ηθικό ζήτημα, είναι και πρακτικά δυσχερές να ανταποκρίνεται το ίδιο άτομο σε τόσα πολλά καθήκοντα;

2. Με ποια κριτήρια επέλεξε ο Υπουργός Οικονομικών να εξαιρέσει την κα Μάλοβιτς από την υποχρέωση της για αναστολής του δικηγορικού της επαγγέλματος; Δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν τιμά την Κυβέρνησή του και την δήθεν διαφάνεια που αυτή στα δύσκολα επικαλείται, η Ειδική Συνεργάτιδά του Υπουργού που παράλληλα διαθέτει τόση επιρροή και τόσες εξουσίες, να μπορεί έστω δυνητικά να «ρευστοποιήσει» αυτές κατά την άσκηση του επαγγέλματος του δικηγόρου;

3. Αφού, προφανώς, γνώριζε ο Υπουργός Οικονομικών τις διεκδικήσεις της κα Μάλοβιτς απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και την επί θητείας της στο ΔΣ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου ανάκληση της παραχώρησης των επίμαχων εκτάσεων με τεράστια ζημία του Δήμου Ηλιούπολης, γιατί επέλεξε την συγκεκριμένη δικηγόρο να στελεχώσει με πολλαπλές ιδιότητες και εξουσίες το Υπουργείο του;

4. Γνωρίζετε την καταγγελλομένη στον τύπο ύπαρξη εισαγγελικού εγγράφου με το οποίο ερευνώνται κακουργηματικές απάτες σε βάρος του δημοσίου από τους κληρονόμους Νάστου, συμπεριλαμβανομένης της κα Μάλοβιτς; Έχετε λάβει επαρκείς εξηγήσεις για το θέμα αυτό από την στενότατη και έμπιστη συνεργάτιδά σας, όπως, άλλωστε δηλώσατε ότι πράξατε και στην περίπτωση του ετέρου συνεργάτη σας κ. Νικολαρόπουλου, όταν ο κ. Λιόγας έκανε αιφνιδιαστική εισαγγελική έρευνα στην κατοικία του;

5. Πως αιτιολογείται η από 29/9/04 απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου περί ανάκλησης της παραχώρησης των επίμαχων δημοσίων ακινήτων στο Δήμο Ηλιούπολης; Παρακαλείσθε να καταθέσετε την εν λόγω απόφαση στη Βουλή.

6. Γιατί κωφεύει ο Υπουργός στα δίκαια αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης περί απομάκρυνσης της κα Μάλοβιτς από το Υπουργείο Οικονομίας;

7. Αντιλαμβάνεσθε ότι ουσιαστικά η Κυβέρνηση Καραμανλή ανέθεσε την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου στους ίδιους τους αντιδίκους του; Πρόκειται για μια νέα έκφανση της πολιτικής Καραμανλή περί λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της κρατικής μηχανής;

8. Όταν ο απών Πρωθυπουργός μεγαλόστομα δήλωνε το 2004 «έχουμε στελέχη να διοικήσουμε το Κράτος» μήπως εννοούσε ότι έχετε μια μικρή ομάδα στενών σας «εκλεκτών», κουμπάρων και λοιπών συγγενών τους οποίους θα τοποθετείτε παράλληλα σε πολλαπλές θέσεις κλειδιά, όχι για να διοικήσετε, αλλά για να λεηλατήσετε το Κράτος;

9. Έχει η Κυβέρνησή σας κάποιο κρυφό σχέδιο χαριστικής εκχώρησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού λαού σε «εκλεκτούς» της, στο οποίο πέραν των αποκαλύψεων για τα κρυφά εμβάσματα σε συγγενείς Υπουργών και την εκχώρηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου, θα προστεθεί σε λίγο και η εκχώρηση εκτάσεων του Υμηττού στους «γαλάζιους» διεκδικητές του;



Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Μάρκος Μπόλαρης

Χρήστος Αηδόνης

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Γιάννης Δριβελέγκας

Τάσος Χωρέμης

Τάκης Ρήγας

Βασίλης Κεγκέρογλου

Νίκος Σαλαγιάννης

Μιχάλης Παντούλας

Χρύσα Αράπογλου

Αγγελος Μανωλάκης

Μένουμε και αξιοποιούμε...

....τα χωριά της Οίτης
( του πράσινου πνεύμονα της Στερεάς Ελλάδας )
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Τοπικό Συμβούλιο Κουμαριτσίου
Κοινότητα Παύλιανης
Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κουμαριτσίου και
Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κουβέλου Παύλιανης και ½ Κουμαριτσίου
Υπό την Αιγίδα : Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας
Ημερομηνία: Σάββατο 21 Ιουλίου 2007, 11 π.μ.
Τόπος: Κουμαρίτσι (πλατεία, σχολείο, δάσος)
Παρουσίαση: Γιάννης Ζήσης

Θέματα ομιλιών -Ομιλητές
Αγροτουρισμός - Γιάννης Σάρρος
Τουριστικός προορισμός, Leader ανάπτυξη - Β.Τσιτσιρίγκος
Αθλητισμός στο βουνό - Πρατήλας Λουκάς
Τα ορεινά μονοπάτια-φαράγγια -Ι.Χριστόπουλος
Η εμπειρία της Παύλιανης -Εκπρόσωπος Παύλιανης
Η πρόληψη από τις πυρκαϊές -Ν.Παπαμίχος Γενικός Διευθυντής Πολιτικής προστασίας Αττικής
Πανίδα και χλωρίδα εθνικού δρυμού -Ευθ.Μπαμπαλής-Δασάρχης
Η Χρησιμότητα του δάσους -Σ. Σταμέλος
Οικολογία -Ι.Ζήσης

Χορηγός Επικοινωνίας: Star Κεντρικής Ελλάδας