Sunday, July 01, 2007

Αγωνίσματα με καύσωνα…

Κλήθηκαν να δώσουν οι επιτυχόντες διαγωνισμό για την πρόσληψη στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Καρδίτσας
* Αγωνιζόμενος αποχώρησε με ασθενοφόρο!!!
* Μπράβο κ. Γκούπα, σε εσάς και τις υπηρεσίες

Πληροφορηθήκαμε ότι χθες (την Τετάρτη 25 Ιουνίου) το πρωί οι 20 επιτυχόντες στον διαγωνισμό για την πρόσληψη στην Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένο να περάσουν από αθλητικές δοκιμασίες στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.
Πράγματι, έτσι κι έγινε. Η εξέταση άρχισε στις 7:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 9 π.μ. Μόνο που οι υπεύθυνοι δεν υπολόγισαν τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν τόσο εκείνη την ώρα όσο και όλες αυτές τις ημέρες.
Έτσι, τα παιδιά που κλήθηκαν να αγωνιστούν στον δρόμο 1000 μέτρων και στο ύψος στην κυριολεξία δεινοπάθησαν.
Κάποιοι από αυτούς μάλιστα κόπηκαν διότι δεν μπόρεσαν να περάσουν τα όρια που ήταν 3,60 μέτρα στο μήκος και 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα στα 1000 μέτρα.
Μάλιστα, ένας διαγωνιζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ και άλλοι αντιμετώπισαν πρόβλημα έντονης κούρασης και δυσφορίας.
Το πρόγραμμα είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί σήμερα με τον δρόμο 100 μέτρων και όριο τα 16 δευτερόλεπτα και στο ύψος με όριο το ένα μέτρο.
Ερωτήματα
Υπεύθυνη για τον διαγωνισμό ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Άραγε, δεν είδαν τον καιρό ότι η θερμοκρασίες ήταν επιπέδου Σαχάρας και να αναβάλουν τον διαγωνισμό;
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γκούπας, δεν είδε ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Παυλόπουλος έκλεισε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες από τις 12 το μεσημέρι λόγω του καύσωνα;
Όμως, όποιος περνάει την ώρα του σε γραφεία που έχουν συνθήκες Βόρειου Πόλου δεν μπορούν να καταλάβουν την αγωνία αυτών των παιδιών που από τις δοκιμασίες αυτές κρίνεται η επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Αυτό που πρέπει να κάνει η περιφέρεια είναι να ακυρώσει τον διαγωνισμό ή στην χειρότερη περίπτωση να δώσει εκ την δυνατότητα επανεξέτασης σε όσους κόπηκαν.
Ακόμη, να αναβάλει τις σημερινές εξετάσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογοι έναντι αυτών των παιδιών.
Σίγουρα, η ημερομηνία είχε κλειστεί από καιρό. Ξέραμε ότι η δημόσια διοίκηση είναι δυσκίνητη. Όμως, φτάνει στο βαθμό να μην μπορεί να πάρει μια γρήγορη απόφαση όταν υπάρχουν συνθήκες έκτακτης ανάγκης;
Αυτά που λέει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την αναμόρφωση του κράτους έχουν να κάνουν και με τις αποφάσεις των ανθρώπων που έβαλε σε κρατικές θέσεις για να κάνουν πράξη τα οράματά του;
Αν είναι έτσι, να τους χαίρετε και να είναι σίγουρος ότι θα τα κατορθώματά τους θα τα βρει μπροστά του.

Η εεληνική μπλογκόσφαιρα...

BLOGS, Internet: Η κοινωνία των πολιτών
εν όψει των επόμενων εκλογών

Πολιτικοί και τεχνοκράτες «χαρτογράφησαν» την ελληνική μπλογκόσφαιρα και την επίδρασή της στο πολιτικό γίγνεσθαι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «BLOGS, Internet: Η κοινωνία των πολιτών εν όψει των επόμενων εκλογών», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η εταιρεία Communication EFFECT και η εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού και στόχος της ήταν να καταδείξει τη δύναμη των νέων τεχνολογικών μέσων στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, καθώς και την αλληλεπίδραση, η οποία αναπτύσσεται ανάμεσα στους πολίτες και στους φορείς του πολιτικού λόγου.

Τις εργασίες της εκδήλωσης κήρυξε ο Διευθυντής της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ κ. Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, ο οποίος τόνισε ότι τα blogs μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διείσδυση του Διαδικτύου, αλλά και στην ενεργοποίηση των πολιτών. Εκ μέρους της κυβέρνησης χαιρετισμό απηύθυνε ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «τα blogs αποτελούν ένα νέο εργαλείο συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών. Όσο οι πολιτικοί θα προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν ως ένα ακόμη κανάλι προβολής μεταξύ άλλων παραδοσιακών μέσων τόσο δεν θα καρπώνονται τα οφέλη τους». Σημείωσε δε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να γίνουν δέκτες, να μη διατυπώνουν μέσω των blogs θέσεις, αλλά ερωτήματα και προβληματισμούς, τονίζοντας ότι «το μπλογκάρω πρέπει να γίνει το αντίθετο του μπλοκάρω».

Για την ευρωπαϊκή, αλλά και γενικότερα τη διεθνή εμπειρία γύρω από τα νέα social media και την επίδραση που έχουν στη σύγχρονη πολιτική πρακτική, μίλησε ένας πραγματικός ειδήμων, ο Διευθυντής των Online Επικοινωνιών Ευρώπης της εταιρείας Edelman Paris, κ. Guillaume du Gardier, ο οποίος θεωρείται ένας από τους «γκουρού» των social media παγκοσμίως. Στην ομιλία του με τίτλο «Εμπιστοσύνη στα Blogs και σε ανθρώπους σαν εσένα – παραδείγματα της ισχύος των blogs στην πολιτική», ο κ. du Gardier υπογράμμισε ότι με την εμφάνιση του Διαδικτύου 2.0., αναδύεται μια νέα δύναμη: η Δικτυακή Πολιτική (Netpolitics), δηλαδή οι πολιτικές δραστηριότητες που βασίζονται στα αποτελέσματα και τις γνώσεις που προκύπτουν από τα νέα media. Υποστήριξε δε, ότι αυτό ωφελεί τόσο τους πολιτικούς όσο και τους πολίτες, καθώς -δεδομένου ότι τα πάντα μπορούν πλέον να διανεμηθούν online- έχουν ήδη εμφανιστεί νέοι κανόνες και υποχρεώσεις, αναφορικά με τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια. Οι πολιτικοί δεν έχουν την αποκλειστικότητα στο να στέλνουν μηνύματα, καθώς οι πολίτες έχουν εξίσου ισχυρή φωνή. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ανοίγουν νέοι ορίζοντες, αφού οι πολιτικοί μπορούν να συνεργαστούν με τους πολίτες και να υπάρχει διαρκής αμφίδρομος και παραγωγικός διάλογος μεταξύ και των δύο πλευρών.

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε η Βουλευτής Επικρατείας και τέως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέπτυξε την εμπειρία της μέσα από το διαδικτυακό διάλογο που άνοιξε με τους πολίτες, όντας υπεύθυνη για το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι τα blogs μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσα έκφρασης της λογικής, της ανθρωπιάς και της ευαισθησίας των πολιτών, αλλά και ως μέσα για τη διεύρυνση της ατζέντας των πολιτικών μέσω της αδιαμεσολάβητης έκφρασης των αιτημάτων της κοινωνίας των πολιτών. Εκτίμησε ότι τα blogs επιδρούν σημαντικά στο τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική σε επίπεδο γλώσσας, επικοινωνίας, ταχύτητας αντίδρασης, αλλάζοντας επί της ουσίας το πολιτικό status. Επισήμανε ότι είναι ακόμα νωρίς να μιλήσει κανείς για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, λόγω της επίδρασης των social media, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής κουλτούρας της πολιτικής.

Το πρώτο πάνελ της εκδήλωσης, το οποίο συντόνισε ο Πρόεδρος της Communication EFFECT κ. Στάθης Χαϊκάλης, είχε θέμα «Blogs στην Ελλάδα: Χόμπι μιας ελίτ ή ευκαιρία για την κοινωνία των πολιτών;» και σε αυτό συμμετείχαν ο Σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού κ. Γιάννης Λάριος, ο ερευνητής στο ΕΜΠ και υπεύθυνος Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ κ. Θεόδωρος Καρούνος και ο Αντιπρόεδρος του ΙΑΒ Europe κ. Κωνσταντίνος Καμάρας.
Ο κ. Λάριος σημείωσε ότι «οι Έλληνες bloggers, τα blogs και τα social media έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική, ήδη ορατή και στη χώρα μας», υπογραμμίζοντας πάντως, ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε «να μετρήσουμε την επιρροή τους με ψήφους ή με όρους προεκλογικών συγκεντρώσεων. Η δύναμή τους προέρχεται από την δικτύωση, την ταχύτατη κυκλοφορία της γνώσης και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των bloggers».
Στο τεχνικό μέρος του blogging αναφέρθηκε κυρίως ο κ. Καρούνος, μιλώντας για τις τεχνολογικές υποδομές που επέτρεψαν τη δημιουργία των blogs, καθώς και εν γένει των P2P (Peer To Peer) εφαρμογών. Ο κ. Καρούνος έκανε ειδική αναφορά στα οικονομικά χαρακτηριστικά των τεχνολογιών αυτών και αιτιολόγησε το πώς οι τεχνολογικές αλλαγές επηρεάζουν τα επιχειρηματικά μοντέλα και τα μοντέλα διακυβέρνησης.
Από την πλευρά του, ο κ. Καμάρας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «όταν 2 στους 5 Έλληνες έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το πολιτικό Ίντερνετ εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μίας ελίτ». Τόνισε ότι η νέα πραγματικότητα των social media προκαλεί απώλεια ελέγχου στα ΜΜΕ, στις επιχειρήσεις και στους πολιτικούς, προσθέτοντας ότι «ο πραγματικός αντίκτυπος θα αναδειχθεί όταν θα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής κάποιος που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο από τα νηπιακά του χρόνια - δηλαδή στις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2018».
Ακολούθησαν παρεμβάσεις Ελλήνων bloggers.

Στο δεύτερο πάνελ της εκδήλωσης, το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Φοίβος Καρζής και το οποίο είχε θέμα «Τα blogs ως φορείς δημοσίου διαλόγου και πολιτικής επικοινωνίας» κυριάρχησαν οι απόψεις πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε, μεταξύ άλλων ότι τα blogs παρέχουν στους πολιτικούς τη δυνατότητα απεξάρτησης από τις παραδοσιακές μορφές επικοινωνίας και προσέγγισης της νεολαίας, ενώ επιτρέπουν την πολυφωνία και την ελευθερία έκφρασης και κυρίως τη δυνατότητα διεξαγωγής διαλόγου. Σημείωσε δε, ότι τα blogs επιτρέπουν την άμεση και ενεργή επικοινωνία μεταξύ πολιτικών και πολιτών.
Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Μίμης Ανδρουλάκης αναφέρθηκε συνολικά στην ποιότητα της συζήτησης και την παραγωγή και διακίνηση ιδεών στο Διαδίκτυο, θέτοντας ερωτήματα για το ποιες από τις παραδοσιακές μορφές συζήτησης διασώζει ή ανανεώνει η μπλογκόσφαιρα. Επίσης, έθεσε το ερώτημα περί ιδανικού συνδυασμού όλων των τύπων συζήτησης, με τη μορφή ενός think-tank.
Την άποψη ενός νεώτερου ηλικιακά πολιτικού στελέχους μετέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά κοινωνικής ευαισθητοποίησης που ξεκίνησαν από τη μπλογκόσφαιρα για να αγγίξουν χιλιάδες πολιτών. Τόνισε ότι «όπως συνέβη στις τελευταίες αμερικανικές και γαλλικές εκλογές έτσι και στην Ελλάδα, αρκετοί πολιτικοί θα σπεύσουν να οικειοποιηθούν το μέσο. Το βέβαιο όμως, είναι πως, αν οι πολιτικοί που τα υιοθετήσουν δεν τηρήσουν τους άτυπους, αλλά ισχυρούς κανόνες του ειλικρινούς διαλόγου που διέπουν την μπλογκόσφαιρα, τότε θα απαξιωθούν».