Tuesday, October 02, 2007

Επιστολή για τον Φασούλα

«Αγαπητοί σύντροφοι,
Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής μας Παράταξης «Σημαία μας ο Πειραιάς» την οποία συγκάλεσε και πάλι ο σύντροφος Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, απευθύνομαι σε εσάς -συνεπώς και στα μέλη των οργάνων που εκ του καταστατικού συντονίζετε- για να καταθέσω την άποψή μου και την αντίθεσή μου στη λειτουργία που ακολουθείται στο Δήμο Πειραιά, μια λειτουργία που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε λαθεμένες επιλογές και μελλοντικές περιπέτειες.
Σημειώνω, προς το παρόν, τα εξής, και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και παρεμβάσεις ουσίας, προκειμένου να αλλάξουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ τα πράγματα, πριν να είναι αργά για το ΠΑΣΟΚ και την Παράταξη στον Πειραιά:
Η Παράταξη «Σημαία μας ο Πειραιάς», ποτέ μετά τη νικηφόρα εκλογική μάχη δεν λειτούργησε συντεταγμένα και συλλογικά.
Τα αποτελέσματα αυτής της λογικής τα ζούμε καθημερινά. Η πλειοψηφία των συντρόφων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων διαμαρτύρεται για πλημμελή λειτουργία των οργάνων και ανύπαρκτη, προσχηματική συλλογικότητα, αφού όταν γίνονται προσυνεδρίες ουσιαστικά όλα έχουν προαποφασιστεί - άγνωστο από ποιους!
Ο σύντροφος Φασούλας, έκανε -και σωστά- πριν τρεις μήνες πέντε λαϊκές συνελεύσεις στα Διαμερίσματα με τη συμμετοχή εκατοντάδων Πειραιωτών και φίλων της Παράταξης, παρουσιάζοντας βασικά σημεία παρεμβάσεων, αλλά μέχρι σήμερα ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε. Επιπροσθέτως, οι προτάσεις των πολιτών που μας στήριξαν δεν εισακούστηκαν.
Κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός δεν έχει παρουσιαστεί και όλα γίνονται κατά περίπτωση, αποσπασματικά, χωρίς μεθοδικότητα, αρχή - μέση και τέλος.
Μεγάλα ζητήματα που θέσαμε, όπως Ράλλειος, Πύργος, Βίλλα Ζαχαρίου δεν έχουν προχωρήσει. Στην αντιμετώπιση του προβλήματος ΧΡΩΠΕΙ δεν ξέρουμε τι θέλουμε...
Η εικόνα της Δημοτικής μας Αρχής στην πόλη αρχίζει να αδυνατίζει και να γίνεται θολή. Πολλοί ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες που μας στήριξαν έχουν απομακρυνθεί ή ακόμα χειρότερα βρίσκονται σε πορεία αντίθεσης, μιλώντας απαξιωτικά για το Δήμαρχό μας, γεγονός ανησυχητικό και άδικο εν πολλοίς για τον σύντροφο Φασούλα, προσωπικά.
Στη διοίκηση του Δήμου δεν έχει φανεί ακόμα ότι ΑΛΛΑΞΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και οι προτεραιότητες. Ικανοί σύντροφοι και στελέχη του Δήμου δεν συμμετέχουν ενεργά στη νέα πορεία -χωρίς πάντως δική τους ευθύνη.
Η πόλη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από τους υπεύθυνους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ και εμείς κλείνουμε τα μάτια, δεν ακούμε τις διαμαρτυρίες των πολιτών και πεισματικά λέμε ότι… δεν έχουν δίκιο οι χιλιάδες Πειραιώτες που μας χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου!
Στην πρόσφατη «αντάρτικη» και εχθρική για τη δημοτική αρχή κίνηση λίγων εργαζομένων στην καθαριότητα, δεν είχαμε σχέδιο και βούληση, δεν έγιναν καθαροί πολιτικοί χειρισμοί και γίναμε πρώτο θέμα στα Μέσα, ενώ μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει έναν ακόμη ευτελισμό του Πειραιά.
Ορισμένες βασικές τοποθετήσεις ψηλά στην ιεραρχία του Δήμου, με γνώμονα την «τεχνοκρατική συγκρότηση» έχουν λειτουργήσει σε κατεύθυνση απαξίωσης των εκλεγμένων. Το χειρότερο, «θαμπώνουν» και επισκιάζουν την προσωπικότητα του συντρόφου Φασούλα, ενώ ο όποιος σχεδιασμός έχει γίνει έργο ενός, σε μια δημοτική αρχή που εμφανίζεται να πιστεύει στην αρχή «ενός ανδρός», κάτι που σε καμιά περίπτωση εν έτει 2007 δεν μπορεί να γίνει δεκτό και δεν συνιστά παράδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας.
Τέλος, η όλη εικόνα της δημοτικής αρχής ΠΑΣΟΚ (εκτός εάν δεχθούμε ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ… και τελειώσαμε!), δείχνει «ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ», αποστασιοποιημένη από το ΠΑΣΟΚ, και σε κάθε περίπτωση «δημοσιοσχετίστικη» προς υπουργούς και στελέχη κυβερνητικά που παρελαύνουν στο Δήμο -χωρίς αντίστοιχα, έστω, να υπάρχει μια κάποια παρουσία κεντρικού ή τοπικού ΠΑΣΟΚ στα δημοτικά ζητήματα.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις τις οποίες θέτω προς συζήτηση στα όργανα του Κινήματος -γιατί για εμάς υπάρχει πάντα ΠΑΣΟΚ- και σας καλώ να συμβάλετε άμεσα στην αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης, για να πάει καλύτερα το καταβαραθρωμένο ΠΑΣΟΚ Πειραιά, να σταματήσουν οι προσωπικές στρατηγικές, να επιστρέψουμε στην πολιτική και, κυρίως, να πάει καλύτερα ο Πειραιάς, να μην ξαναπροδώσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που πίστεψαν στην Παράταξή μας και μας έδωσαν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία πέρυσι τον Οκτώβριο, για την οποία έδωσα και εγώ όλες μου τις δυνάμεις.
Επικοινωνώ μαζί σας, με αφορμή την συνεχιζόμενη τακτική αποκλεισμού στελεχών του ΠΑΣΟΚ Πειραιά και της Παράταξης «Σημαία μας ο Πειραιάς» από τις διαδικασίες διαλόγου, όπως έγινε και στη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία εκτός από τον γράφοντα δεν έχουν και πάλι προσκληθεί και οι σύντροφοι: Μ. Μπεντενιώτης, Δ. Καρύδης, Ε. Ντεντιδάκη, Γ, Μπενέτος, Χ. Αγγέλης (και υποψήφιοι βουλευτές που επικοινώνησαν πρόσφατα με τις γειτονιές και κάτι προφανώς έχουν να καταθέσουν!), αλλά και άλλοι πολλοί, όπως στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Επιμελητήρια, τους φορείς, που ήταν στην πρώτη γραμμή της νικηφόρας μάχης στο Δήμο Πειραιά.
Αν θεωρείτε ότι έχουμε χρέος να αλλάξουμε τα πράγματα, συζητώντας καθαρά, με την κατοχύρωση μιας πραγματικής δημοκρατικής λειτουργίας, κάντε κάτι…
Αν τα όργανα που συντονίζετε, έχουν διαφορετική άποψη και δεν θεωρήσουν άξια συζήτησης όσα καταθέτω, και πάλι η ζωή θα δείξει το σωστό και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».