Thursday, August 16, 2007

"Έγκλημα» και Τιμωρία

Τροχονόμος «έπεσε» στην ώρα του καθήκοντος επειδή έκανε τη δουλειά του..!!
Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις στο Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Δράμας
ΜΕΤΕΤΕΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ)
ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩΣΕ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΤΗ..!!
Ανάστατος ο κλάδος της Αστυνομίας στη Δράμα
Σιγή ιχθύος από το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας και την “αυτόφωτη” ηγεσία του

Αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων:..
«άλλος είναι ο λόγος της παράνομης μετάθεσης που έχει να κάνει με τον διευρυμένο Δήμο της Δράμας…»

Σάλος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας επειδή αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στην Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων , σε γενόμενο έλεγχο που διενεργήθει σε οδηγό φορτηγού , του επέβαλαν πρόστιμο αξίας 5.000 ευρώ , επειδή δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία.
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποιούσαν οι άνδρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας διαπιστώθηκε πως το Φ.ΙΧ που οδηγούσε νεαρός (ευγενής και συνεργάσιμος με τους τροχονόμους ) οδηγός , συνοδευόταν από συγγενικό του πρόσωπο, ο οποίος όταν διαπίστωσε πως το πρόστιμο ήταν υπέρογκο διαμαρτυρήθηκε με έντονο ύφος προς τους αστυνομικούς , πετώντας το μπλοκ των κλήσεων στο έδαφος και με φραστικές αναφορές που δεν το επιτρέπουν αν θέλετε οι συνθήκες της Δημοκρατίας που ισχύουν για μία Ευρωπαϊκή Χώρα όπως η Ελλάδα.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών να δημιουργηθεί ένταση και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο να βεβαιωθεί η παράβαση.
Η συνέχεια δόθηκε σε διάφορα γραφεία με τις σχετικές αντεγκλήσεις και μετά από διάστημα 2-3 ημερών ο συγκεκριμένος Αστυνομικός μετετέθη σε άλλη υπηρεσία , αν και αυτό ρητά και κατηγορηματικά είναι παράνομο.
Και είναι παράνομο διότι για να πραγματοποιηθεί μετάθεση από αυτή την υπηρεσία ενός αστυνομικού θα πρέπει σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφουν τα δύο συνεργαζόμενα μέρη (Υπουργείο και Αστυνομικός) να έχει υποπέσει σε παράπτωμα και να διενεργείτε Ε.Δ.Ε με αρνητικά αποτελέσματα προς τον Αστυνομικό, η να έχει μειωμένη απόδοση προς την υπηρεσία του.
Αυτό αναφέρετε ρητά και κατηγορηματικά στην εγκύκλιο που κυκλοφορεί και προσδιορίζει τις αρμοδιότητες των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα στην παράγραφο 11 και στα άρθρα α) β ) γ ) δ ) και ε ) της συγκεκριμένης εγκυκλίου, γίνονται σαφή όλα τα παραπάνω, επισημαίνοντας πως η
για την Αντικατάσταση- Ανανέωση ομάδας θα πρέπει
τα άτομα τα οποία στελεχώνουν τις ομάδες αυτές με δεδομένο τον επιχειρησιακό τους χαρακτήρα και αποστολή αποκτούν εκ φύσεως έντονη συνοχή και ομοιογένεια, αδιατάραχτους συνδετικούς δεσμούς και υποστηρικτικές σχέσεις φιλίας έτσι ώστε όλες οι δράσεις τους να διέπονται από κλίμα και πνεύμα ομαδικό.
Η αντικατάσταση τους θα γίνεται υποχρεωτικά σε οποιαδήποτε στιγμή λειτουργίας της ομάδας μόνο για λόγους πειθαρχίας ή έλλειψη αποδοτικότητας.
Φίλτρο διαρκούς ενδυνάμωσης της ομάδας να αποτελεί η συχνή ανανέωση της η οποία θα λειτουργεί παραγωγικά προς όφελος του επιδιωκόμενου σκοπού αλλά και στην ίση διοικητική μεταχείριση όλων των προσώπων μιας υπηρεσίας που επιθυμούν και που κρίνονται ικανοί στις απαιτήσεις της αποστολής.
Προς την κατεύθυνση αυτή τίθεται ανώτατο όριο τριετούς παραμονής και υποχρεωτική αντικατάσταση του 1/3 της δυνάμεως ανά έτος αρχής γενομένης από 01-06-2009.
Ο επικεφαλής και ο βοηθός του θα αντικαθίστανται ανά τριετία κάθε πρώτη ημερολογιακού έτος κλ-π, κλ-π
Αυτά λίγο πολύ αναφέρει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την συγκεκριμένη υπηρεσία.
Θέλω εδώ να δούμε με προσοχή και να εξετάσουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έχουν και να προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε όλοι μαζί, όσο πιο αντικειμενικά μπορεί ο καθένας
Κανένας δεν είπε πως αυτά τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται για τον Κ.Ο.Κ. , ή για τα φορτηγά, είναι μικρά.
Σαφέστατα είναι υπέρογκα και μάλιστα τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τα φορτηγά δεν επιδέχονται και την μείωση του 50 % , (κάτι που γίνεται με τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ), αν και εφ όσον πληρωθούν εντός 10 ημερών.
Δεν θέλω να πιστέψω πως οι Τροχονόμοι ξυπνούν το πρωί και πίνοντας τον πρώτο τους καφέ, βάζουν στόχο για να εξοντώσουν πολίτες οι οποίοι εδώ που τα λέμε, δεν είναι και εντάξει προς τη νομοθεσία.
Από την άλλη όμως είναι δυνατόν επειδή ένας τροχονόμος εφαρμόζει το γράμμα του νόμου να μετατίθεται από τον Διευθυντή του και μάλιστα χωρίς προβατική συμπεριφορά , η μη έχοντας διενεργηθεί Ε.Δ.Ε ;; (αυτή ξεκίνησε μερικές μέρες αργότερα για να καλυφθούν όλα υπηρεσιακά) και μάλιστα, Προκαταρκτική Εξέταση από το Τμήμα Ασφαλείας όπου μετετέθη..!!
Είναι δυνατόν να αποσιωπάται το θέμα από το Αστυνομικό συνδικαλιστικό όργανο του νομού και μάλιστα να μην υπάρχει αντίδραση για τις παραιτήσεις από το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ένδειξη όχι απλά συμπαράστασης στο συνάδελφό τους, αλλά ένδειξη αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τη στολή που φορούν οι Αστυνομικοί;;
Μήπως γιατί ο Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων είναι πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα (αυτόφωτος) Νομαρχιακός Σύμβουλος;
Η επίσημη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας κ. Δημήτρη Ανδριανάκη ( έμπειρου και με καλό φάκελο Αστυνομικού Διευθυντή) είναι πως ο συγκεκριμένος Τροχονόμος όφειλε να γράψει όπως έκανε ορθά τον παραβάτη, και να οδηγήσει το συγγενικό του πρόσωπο στο αυτόφωρο , λόγω της συμπεριφοράς του προς τους άνδρες της Αστυνομίας.
Επειδή λοιπόν ο συγκεκριμένος τροχονόμος έδειξε για μία ακόμα φορά ανθρωπιά και δεν ταλαιπώρησε και επιβάρυνε με επί πλέον χρήματα (διαδικασία αυτοφώρου) τον άνθρωπο που του επιτέθηκε φραστικά, τιμωρήθηκε και μάλιστα με μετάθεση παράνομη σε άλλη υπηρεσία.
Και επειδή θέλω να λέμε όλοι μας αλήθειες να ρωτήσω αν γνωρίζουν όσοι παρενέβησαν με ανθρώπινο η πολιτικό τρόπο στην υπόθεση πως ο συγκεκριμένος Αστυνομικός (μαζί με την ομάδα του) είχαν επανειλημμένως κάνει συστάσεις σε οδηγό (που δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε αιτία να μετατεθεί) ο οποίος οδηγός είχε ανάρμοστη συμπεριφορά , παραβιάζοντας το κόκκινο στην πόλη όποτε ήθελε, δεν φόραγε ποτέ ζώνη ασφαλείας, έτρεχε με όση ταχύτητα ήθελε και ένα σωρό άλλα παραπτώματα τα οποία είχαν εντοπίσει οι άνδρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας και είχαν κάνει τις δέουσες ενέργειες βεβαιώνοντας πολλές παραβάσεις.
Δηλαδή πρόκειται ουσιαστικά τιμωρία για άλλο λόγο και για άλλη αιτία στον συγκεκριμένο Αστυνομικό, ο οποίος μάλλον πλήρωσε εξ αιτίας «συγγενικών αμαρτημάτων»
Δηλαδή η συγκεκριμένη ομάδα προφυλάσσει τα παιδιά μας από το θανατηφόρο ατύχημα, προσπαθεί να μην κλείσουν σπίτια και όλοι εμείς.., εσείς (άλλοι γιατί ίσως δεν είχατε ενημέρωση) άλλοι γιατί ενδεχομένως να είναι συγγενείς σας πιέσατε και μετατέθηκε ο Αστυνομικός σε άλλη Υπηρεσία.
Κατά τα άλλα είμαστε κοινωνία αξιοκρατική και όλοι προσπαθούμε για το καλό όλων, χωρίς υποκρισία και ψέματα.
Συγχαρητήρια σε όλους για την «δυναμική» που επιδείξαν στον συγκεκριμένο Αστυνομικό.

ΥΓ Κύριε Διευθυντά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, σας γνωρίζω υπηρεσιακά από το 1996 όταν ήμουν εργαζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας.
Νομίζω πως πρέπει να επανορθώσετε και να πείσετε τους «ανωτέρους σας» πως προέχει σήμερα η ασφάλεια των παιδιών μας και ίσως αύριο η ασφάλεια των εγγονιών μας
Σας τα γράφω αυτά και σας ενημερώνω πως έχω πληρώσει πολλές κλήσεις στο Δήμο της Δράμας , διότι και ο υπογράφων δεν αποτελεί εξαίρεση στην καθημερινότητα
Σας ευχαριστώ και ευελπιστώ πως θα ανταποκριθείτε θετικά στην καλοπροαίρετη κριτική μου.

Ανακοίνωση


ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: Δύο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα (λαϊκό γνωμικό)

Το Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (Ε.Α.Ρ.), ως πατριωτική πολιτική έκφραση των δημοκρατικών Ελλήνων στο ήθος και στο έθος, παρατηρεί με διάχυτη σκωπτική διάθεση τον... «εμφύλιο» καβγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο ακραίων θεοκρατικών (και μάλιστα ταλιμπανικού τύπου) πολιτικών παρατάξεων, του ΛΑ.Ο.Σ. και της Δημοκρατικής Αναγέννησης.Και έχουμε κάθε λόγο να διασκεδάζουμε, αρχίζοντας από τα υπέροχα δείγματα χριστιανικής... αγάπης που επιδεικνύουν, για να καταλήξουμε στην εκκωφαντική απουσία πολιτικού λόγου και από τις δύο πλευρές. Μία ακόμη απόδειξη για την ολική κενότητα που χαρακτηρίζει τους εν λόγω πατριδοκάπηλους θεοκράτες, την οποία προσπαθούν να αναπληρώσουν δημαγωγώντας ασυστόλως και συναγωνιζόμενοι να προσκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πιστοποιητικά ορθοδόξων φρονημάτων, αλληλοκατηγορούμενοι δημοσίως ως... «μαξιλαράκια της εξουσίας», «άθεοι», «σατανιστές», ακόμα και (αν είναι δυνατόν!) ως «δωδεκαθεϊστές».Πέρα όμως από την εμφανή φαιδρότητα και χυδαιότητα, επιπέδου ιπποδρομιακής βυζαντινής (ρωμαίικης) οχλοκρατίας, το Ε.Α.Ρ. ως πολιτικό κίνημα των Ελλήνων θιασωτών του Διαφωτισμού και της Άμεσης Δημοκρατίας, καταγγέλλει στους Έλληνες πολίτες και τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις ως άκρως επικίνδυνες, τόσο για το δημοκρατικό πολίτευμα όσο και για την πρόοδο και την παιδευτική εξέλιξη του έθνους.Ο άκρατος σκοταδισμός και ο στείρος μεσαιωνισμός του Στέλιου Παπαθεμελή αποτελούν όνειδος για την δημοκρατική παράταξη, της οποίας υποκρινόταν τον πολιτευτή και μέτοχο επί σειρά δεκαετιών.Ο άνθρωπος αυτός, παρ' όλο που αυτο-συστήνεται ως δήθεν «δημοκράτης», φανερώνεται μέσα από τις πράξεις του ως ένας στυγνός εχθρός της Δημοκρατίας αφού:
Είναι οπαδός της βυζαντινού τύπου θεοκρατίας και του λεγόμενου «καισαροπαπισμού» ή «παποκαισαρισμού», δηλαδή εκείνης ακριβώς της ανελεύθερης και σκοταδιστικής ταύτισης Κράτους - Εκκλησίας, που όλα τα γνήσια δημοκρατικά κινήματα από το 1789 (Γαλλική Επανάσταση) και μετά αγωνίζονται να ανατρέψουν!
Ενώ η όποια θρησκευτική πίστη, συνείδηση, αντίληψη ή ευσέβεια των Ελλήνων πολιτών αποτελεί προσωπικό δεδομένο και από καμία Δημοκρατία δεν θεωρείται κριτήριο πατριωτισμού ή νομιμοφροσύνης, εκείνος, ως άλλος ιεροεξεταστής υποβιβάζει την πολιτική αντιπαράθεση σε κυνήγι μαγισσών λες και πολιτεύεται στο Ιράν ή στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν!
Είναι δηλωμένος πολιτικός αντίπαλος του Διαφωτισμού, δηλαδή της ίδιας της δημοκρατικής παράταξης, αφού ο Διαφωτισμός αποτελεί την ιδεολογία κάθε συνεπούς δημοκρατικού. Σε αυτό επάνω τον «κάρφωσε» άθελά του ο Μαριανός Δ. Καράσης, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τον «Στέλιο Παπαθεμελή ως Πολιτικό» με αφορμή τη βράβευση του προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο στις 3/5/06, όταν είπε: «Αλλά αυτή η πολιτική στάση του Παπαθεμελή, με την πρόταση πολιτισμού που κομίζει δεν είναι αρεστή στους κύκλους της «προοδευτικής διανόησης»... (...). Οι πρώτοι που αυτοαποκαλούνται «φωταδιστές» διότι αντλούν την πολιτιστική τους ταυτότητα από τον Διαφωτισμό, αποβλέπουν στην πλήρη αποθρησκειοποίηση του δημοσίου βίου και αποκαλούν όσους αποδέχονται την ορθόδοξη παράδοση «σκοταδιστές». (...) Ο Παπαθεμελής αντιμετωπίζει την πολεμική και τη χλεύη, όπως ταιριάζει σε κάποιον που έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις του και παραμένει ακλόνητος στις αρχές του». Δεν έχουμε αντίρρηση να παραμείνει ακλόνητος στις θέσεις του ο άνθρωπος, του το ευχόμαστε κιόλας αυτού του γίγαντα πρόμαχου της θεοκρατίας, αλλά τον δημοκράτη να μην παριστάνει!
Εμπλέκει τους Έλληνες ευσεβείς των πατρώων και μητρώων ηθών και εθών, τους οποίους αποκαλεί συκοφαντικά και ανιστόρητα... «δωδεκαθεϊστές», με τον ακραιφνή χριστιανικό και θεοκρατικό πολιτικό σχηματισμό του Γιώργου Καρατζαφέρη και, προσπαθώντας προφανώς να δημιουργήσει εντυπώσεις, καταγγέλλει την... τρίαινα, το σύμβολο του Θεού Ποσειδώνος, ως... σατανιστικό σύμβολο (!), παραχαράσσοντας και προσβάλλοντας όχι μόνο την εθνική μας Ιστορία και Παράδοση, αλλά και όλους εμάς, τους δημοκρατικούς Έλληνες στο ήθος και στο έθος. Αν αυτός ο γίγας της θεοκρατίας νομίζει ότι στο βωμό της ανόητης πολιτικής του αντιπαράθεσης με τον ομοϊδεάτη του Γιώργο Καρατζαφέρη δύναται να τα βάλει και μαζί μας, τον συμβουλεύουμε πολιτικά να μαζευτεί πάραυτα, διότι η μαύρη εποχή που οι παρασιτικοί θεοκράτες κουνούσαν τις γκλίτσες τους και οι Έλληνες βέλαζαν τρομαγμένοι πέρασε ανεπιστρεπτί. Είμαστε χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, είμαστε οργανωμένοι και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις υπολήψεις και τις ιδέες μας με κάθε σύννομο και πολιτικό τρόπο!
Ο κ. Παπαθεμελής και ο ομοϊδεάτης του κ. Καρατζαφέρης ας πάνε να «πλακωθούν» καλύτερα για το σε ποιον ανήκει τελικά το... περιστέρι (όχι της Θεάς Αφροδίτης, αλλά της Αγίας Τριάδος). Στον πρώτο που το έκανε σύμβολο στο απόκομμά του, ή στον δεύτερο που τον... ευλόγησε. Με τα δικά τους σύμβολα ας «παίζουν» όσο θέλουν. Προειδοποιούμε όμως προς κάθε κατεύθυνση, άπαντες να σταθούν με σεβασμό και σε επαρκή απόσταση από τα πατρώα και ιερά μας εθνικά σύμβολα, διότι το Ε.Α.Ρ. έχει και την βούληση και χιλιάδες Έλληνες πολίτες στο πλευρό του, ώστε να τα υπερασπιστεί!Και επειδή οι επερχόμενες εκλογές προβλέπονται μια μεγάλη παρωδία, προειδοποιούμε και τα δύο κόμματα εξουσίας που κινούν τα νήματα σε αυτήν την ανόητη αντιπαράθεση μεταξύ θρησκόληπτων μαριονετών, ότι το Ε.Α.Ρ. μπορεί να μην συμμετέχει τώρα στην εκλογική αναμέτρηση της μιντιοκρατίας και της ανεθνικής ολιγαρχίας που άρχει στην ουσία την πατρίδα μας, αλλά στις πολιτικές αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική μας Επιτροπή στην τακτική Σύνοδό της τον Σεπτέμβριο, θα συνυπολογιστούν και θα εκτιμηθούν οι πάντες και τα πάντα. Ας μην λησμονάτε όλοι σας ότι είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα και αυτή δεν είναι δική μας δημοσκόπηση, αλλά εκείνων που επιδιώκετε τις ευλογίες τους!Το Κίνημά μας έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα κατά της θεοκρατίας και υπέρ της Άμεσης Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ορθού Λόγου.Το σύνθημά μας παραμένει το ίδιο επίκαιρο: Η Ελλάδα πάλι στους Έλληνες!Η ρωμιοσύνη και η θεοκρατία δεν θα περάσουν! Ας το καταλάβουν καλά αυτό τόσο ο γίγας της Ορθοδοξίας όσο και ο... ιθαγενής Κάστρο και ας αφήσουν έξω από αυτή την κοκορομαχία τους Έλληνες στο ήθος και στο έθος. Όπως το λέει και ο σοφός λαός μας, «δύο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα».


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Γραμματεία Διαφωτισμού
http://ear-hellas.gr/index.php?type=dt&f=deltio023