Wednesday, October 17, 2007

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ...

σε μια Διαφορετική Ξενάγηση
Λόφοι Φιλοπάππου, Κυριακή 21 Οκτ.07, ώρα 11:30
Συνάντηση στην αρχή του λιθόστρωτου προς το Λουμπαδιάρη


Αγαπητοί, Αγαπητές

Η συντονιστική επιτροπή της λαϊκής συνέλευσης για τους λόφους Φιλοπάππου, σας καλεί σε μια διαφορετική ξενάγηση.

Με αυτόν το τρόπο θα θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί σας την γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) στις 9 Οκτωβρίου 2007, που ανακηρύσσει και επισήμως πια, την επιτροπή μας καθώς και κάθε δραστήριο πολίτη της περιοχής μας σε: «λούμπεν στοιχεία» που δεν σέβονται τίποτε, «άτομα του Νεάντερταλ» που δεν ξέρουν τι θα πει πολιτισμός, «ψευτοεπαναστάτες» που φορούν κουκούλες και καταστρέφουν κάτι που έχει πληρωθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο. (Ελευθεροτυπία - 11/10/2007)

Το γεγονός αυτό αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της περιοχής μας, καθώς μέχρι σήμερα η επιτροπή μας είχε κηρυχθεί μόνο «βάνδαλοι» και «30 οικολόγοι» και δυστυχώς όχι επισήμως. Η νέα απόφαση του ΚΑΣ ήρθε επιτέλους να καλύψει το κενό και να απαντήσει με τον πιο πλήρη τρόπο στο ερώτημα: «Τι είναι όσοι και όσες δεν επιθυμούν κάγκελα, ωράρια, εισιτήρια, καταπατήσεις και ιδιωτικές χρήσεις στους ελεύθερους χώρους της πόλης μας;»

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, καλούμε δημοσιογράφους, αρχαιολόγους, την Α΄ ΕΠΚΑ, τη διοίκηση του ΥΠΠΟ, προσωπικά τον γ.γ. Χ. Ζαχόπουλο, τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ, προσωπικά τους αρχαιολόγους, Α. Μάντη, Π. Λαζαρίδου, Ο. Βογιατζόγλου, Α. Χωρέμη, όλους τους εργαζόμενους στους λόφους Φιλοπάππου, την ΕΑΧΑ, τους γείτονες των λόφων, κάθε Αθηναίο πολίτη και τα κινήματα πόλης να συμμετάσχουν στην ξεχωριστή ξενάγηση που θα κάνουμε στους λόφους.

Τον τίτλο της ξενάγησης δανειστήκαμε από την φράση του κ. Ζαχόπουλου στο ΚΑΣ:
« Η πολιτεία θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα»

Θα παρουσιάσουμε:
· Τις καταπατήσεις-επεκτάσεις του Διόνυσου-Zonars που έχουν γίνει χωρίς καμία απολύτως άδεια και με την ανοχή-συγκάληψη της ‘Α ΕΠΚΑ.
· Το παρασκήνιο γύρω από το πωλητήριο αρχαίων αντιγράφων.
· Την καταπάτηση της κ. Κανέλου (Μ. Βρετάνια) στο λόφο της Πνύκας για 10(!) χρόνια και την ανοχή-συγκάληψη της Α΄ ΕΠΚΑ.
· Τις απαράδεκτες επεμβάσεις της κ. Κανέλου στο αναπαυτήριο του Δ. Πικιώνη, σύγχρονο μνημείο αρχιτεκτονικής, με την ανοχή-συγκάληψη της Α΄ ΕΠΚΑ.
· Τους βανδαλισμούς στα λιθόστρωτα του Δ. Πικιώνη από τα αυτοκίνητα που μπαίνουν με την βοήθεια των αρχαιοφυλάκων και με τη συμμετοχή της Α΄ ΕΠΚΑ και των αρχαιολόγων της που δίνουν το παράδειγμα.
· Τον βανδαλισμό της μοναδικής αλάνας της γειτονιάς με την αυθαίρετη κατασκευή έκθεσης Γλυπτικής στο μεγάλο νταμάρι του λόφου Φιλοπάππου.
· Το πιο σύγχρονο έργο τέχνης στους λόφους, δηλαδή τα ξεχωριστής ομορφιάς κοντέινερ της ‘Α ΕΠΚΑ, μαζί με τις τσιμεντένιες τους βάσεις, πάνω στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας.
· Τον παραλογισμό της περίφραξης και τα νομικά της κενά.
· Θα πούμε επίσης τα πάντα γύρω από την επιβολή εισιτηρίου και το ψέμα της άρνησής του από το ΥΠΠΟ.
· Τέλος θα σας γυρίσουμε για λίγο στην 7ετία της χούντας διαβάζοντάς σας στον χώρο της Πνύκας τις αναφορές του προϊστάμενου αρχαιοφύλακα προς την υπηρεσία του, στις οποίες καταγράφει με ζήλο πρακτικογράφου κάθε φράση και ποιος την είπε, από τις λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων.

Όσα θα σας πούμε για τα παραπάνω αποτελούν ένα σκάνδαλο ολκής και θα είχαμε μηνυθεί επανειλημμένως αν δεν διαθέταμε όλα τα αδιάσειστα στοιχεία, με βάση τα οποία έχουμε καταθέσει σειρά από μηνυτήριες αναφορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στο τέλος της ξενάγησης θα λύσουμε 2 γρίφους:
1. Πώς γίνεται, ενώ ισχυρίζεσαι ότι περιφράσσεις για να προστατέψεις τα αρχαία, να δικαιολογείσαι ότι η περίφραξη είναι αναγκαία γιατί κάποιοι «καταστρέφουν κάτι που έχει πληρωθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο». Εκτός και αν η φράση εννοεί τον αρχαίο Έλληνα φορολογούμενο.
2. Πόση σχέση έχει η απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει τον λόφο του Φιλοπάππου οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο με την προστασία των αρχαίων. Εδώ θα αναλύσουμε την πρώτη παράγραφο του σχετικού άρθρου της Καθημερινής (11-10-07): «Τα κάγκελα, οι προστριβές μεταξύ των κατοίκων, των αρχαιοφυλάκων και των αρχαιολόγων και οι αλλεπάλληλες μηνύσεις μεταξύ τους, οδήγησαν προχθές το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην κήρυξη του Φιλοπάππου ως οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου.»

Ελάτε στην ξενάγησή μας να θαυμάσετε τα σύγχρονα μνημεία υποκρισίας στους λόφους Φιλοπάππου.

Συντονιστική Επιτροπή
Λαϊκής Συνέλευσης Λόφων Φιλοπάππου

*Σε περίπτωση βροχής, η ξενάγηση θα αναβληθεί και θα σας ειδοποιήσουμε ξανά.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
ΗΣΑΠ σταθμός ΘΗΣΕΙΟ. ΜΕΤΡΟ σταθμός ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
Με ΙΧ, παρκάρουμε στο δημόσιο πάρκινγκ, δίπλα στο Διόνυσο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6977220391
e-mail: lofoi_filopappou@yahoo.gr
ΤΑΚΤΙΚΗ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ: http://filopappou.wordpress.com/