Tuesday, September 04, 2007

Ο Κ. Τουρνάς

Φίλες και φίλοι,
Ίσως, όσοι με ξέρετε, έτσι όπως έχω μέχρι τώρα εκφραστεί μέσα από τα τραγούδια μου, να αναρωτιέστε γιατί είμαι υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές.
Από φιλοδοξία;
Από πλήξη;
Από ματαιοδοξία;
Από μια μυστήρια εμμονή;
Ίσως από όλα αυτά μαζί. Με άλλον τρόπο όμως.
Και για αυτόν τον άλλο τρόπο σας γράφω σήμερα.
Για την πλήξη και την αγωνία που προκαλούν πολλές φορές τα πράγματα γύρω μας, γιατί γίνονται και λέγονται με τρόπο που δεν αγγίζουν τη ψυχή μας.
Για τη φιλοδοξία που υπάρχει μέσα μου να κάνω το σαράκι μου, αυτό που τέλος πάντων νομίζω ότι ξέρω καλά, υπόθεση όλων μας.
Για την παραγωγή και έκφραση ενός πολιτισμού που θα χωράει όλες τις αποχρώσεις και θα είναι ανοιχτός σε όλους.
Αυτό με ενδιαφέρει. Πάντα αυτό με ενδιέφερε.
Γιατί, τελικά, αυτό που μπορεί να φτιάξει μια άλλη νοοτροπία είναι ο πολιτισμός. Αυτό που έχουμε γύρω μας, αυτό που μας εξασκεί στο ωραίο και το αληθινό. Αυτό που μετράει το σεβασμό για τον άνθρωπο σε όλες του τις εκφράσεις.
Για τη γόνιμη ματαιοδοξία που νιώθω, όταν έχω μια πιθανότητα να είμαι από εκείνους που μπορούν να μπουν στα κέντρα αποφάσεων, μήπως και γίνει, επιτέλους, κάτι στην κατεύθυνση που πιστεύω.
Αυτή είναι η αλήθεια μου και με αυτή την αλήθεια είμαι υποψήφιος…
Πολύ περισσότερο που σήμερα ο Κώστας Καραμανλής, πέρα και πάνω από αντιξοότητες και εμπεδωμένες πρακτικές, βάζει τη χώρα σε μια νέα τροχιά, με πράξεις, επιλογές και τομές που έχουν τη δυναμική να αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας.
Για αυτό τον άλλο τρόπο στην πολιτική, σας καλώ να αποφασίσετε στις 16 Σεπτεμβρίου. Ζητώντας σας μέσα από αυτή την επιστολή, κάτι περισσότερο από την ψήφο σας.
Έναν "άλλο τρόπο" για την Β' Αθήνας.
Κώστας Τουρνάς