Wednesday, June 20, 2007

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΩΣΕΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Την 5η Ιουνίου ε.ε. δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος Οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών (Ν. 3566/2007). Με τον νόμο αυτό ο κλάδος μας κατέστη προσωποπαγής και διαλύθηκαν ουσιαστικά οι υπηρεσίες των Γραφείων ΟΕΥ που ο κλάδος μας στελεχώνει.
Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της Ενώσεως μας, οι αγώνες του κλάδου μας για αποκατάστασή του δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Για αυτό το λόγο ο κλάδος μας αρχίζει σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων.
Η πρώτη από αυτές συνίσταται στην πραγματοποίηση στάσεων εργασίας ενόψει της θέσεως σε ισχύ του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του γεγονότος ότι την Τρίτη 26/6/2007 πραγματοποιείται συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξαγωγών, τα μέλη του οποίου καλούμε να μας συμπαρασταθούν, αφού αυτοί καλύτερα από κάποιον άλλον γνωρίζουν τις συνέπειες τις οποίες θα υποστεί η εθνικη οικονομία από την διάλυση των υπηρεσιών των Γραφείων ΟΕΥ που επιφέρει ο Ν. 3566/2007.
Με την παρούσα κηρύσσουμε στάσεις εργασίας για την
Παρασκευή 22/6/2007
Δευτέρα 25/6/2007
Τετάρτη 27/6/2007 και
Πέμπτη 28/6/2007
από την ώρα 12.30 και έως τη λήξη του ωραρίου.
Αιτήματα μας είναι:
- η άμεση αποκατάσταση του κλάδου μας με την κατάργηση του άρθρου 111 του Ν. 3566/2007 που τον καθιστά προσωποπαγή και η επιστροφή στις ρυθμίσεις του Ν. 3196/2003 για το καθεστώς των Γραφείων ΟΕΥ.
- η άμεση τροποποίηση των διατάξεων του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών που καθιστούν αδύνατη την τοποθέτηση Συμβούλων ΟΕΥ σε Γραφεία ΟΕΥ που υπάγονται σε Γενικά Προξενεία και οδηγούν στην ανάκληση των ήδη υπηρετούντων σε αυτά στην Κεντρική Υπηρεσία.
- η άμεση προσθήκη στον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών των αναγκαίων μεταβατικών διατάξεων που θα διασφαλίσουν την μισθοδοσία των υπαλλήλων του κλάδου μας στο εξωτερικό.
- την διαμόρφωση ορθής πολιτικής προσωπικού, με την συμβολή της Ενώσεως μας, για την στελέχωση των Γραφείων ΟΕΥ, καθώς η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη έχει οδηγήσει τα περισσότερα Γραφεία ΟΕΥ σε υποβάθμιση και αποδιάρθρωση. Έτσι τα περισσότερα Γραφεία ΟΕΥ δεν διαθέτουν διοικητική υποστήριξη ή επιτόπιο προσωπικό και έχουν καταλήξει να είναι τα περισσότερα μονομελή. Ως εκ τούτου τα Γραφεία ΟΕΥ από πρότυπες υπηρεσίες πριν μερικά χρόνια κατέληξαν σήμερα να αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες των ελλήνων επιχειρηματιών στο εξωτερικό και να μη μπορούν να προστατεύσουν το δημόσιο χρήμα παρακολουθώντας την εκτέλεση των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.
- η πλήρωση των θέσεων Γενικών Συμβούλων ΟΕΥ στο εξωτερικό, οι οποίες τώρα παραμένουν κενές προς ζημία της επιχειρησιακής ικανότητας των Γραφείων ΟΕΥ σε κρίσιμες αγορές.
- η έκδοση αναγκαίων εγκυκλίων διαταγών προς τους προϊσταμένους των Αρχών της Εξωτερικής Υπηρεσίας να σταματήσουν να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των Γραφείων ΟΕΥ με προσχηματικές και γραφειοκρατικές δικαιολογίες και να εκφοβίζουν άξιους υπαλλήλους μέσω της συντάξεως εμπαθών φύλλων αξιολόγησης.

Στα Γραφεία Ο.Ε.Υ. τα οποία δεν συστεγάζονται με άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου στο Εξωτερικό ή στα οποία δεν έχει τοποθετηθεί μόνιμος υπάλληλος άλλου κλάδου του ΥΠ.ΕΞ. ή στα οποία δεν υπηρετεί επιτόπιο προσωπικό με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου, ορίζουμε ως προσωπικό ασφαλείας ένα μόνιμο υπάλληλο του κλάδου μας.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας.
Αθήνα, 15/6/2007
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Γεώργιος Τράντας
Δικηγόρος (ΑΜ ΔΣΠ 1963)
Σόλωνος 45 Αθήνα 10672
ΑΦΜ 037061302 ΔΟΥ Δ΄ Αθηνών
Τηλ. 2103640236 Φαξ 2103643978