Monday, August 27, 2007

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Το δολοφονικό χέρι των εμπρηστών –αποθρασυσμένο από τα διάφορα συμφέροντα, την πολιτική του δικομματισμού, την παντελή απουσία κάθε έννοιας πρόληψης και συντονισμού, τις τεράστιες ελλείψεις στην καταστολή- σκορπάει την πύρινη λαίλαπα, την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών και την πρωτοφανή καταστροφή δασών, οικισμών, σπιτιών και νοικοκυριών.
Πρέπει να ανησυχήσει κάθε φοιτητή και φοιτήτρια! Κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια! Προέχει αυτή τη στιγμή η επαγρύπνηση και η κινητοποίηση όλων μας, των φοιτητών και του λαού για να προληφθούν νέοι εμπρησμοί και να αποτραπεί η συνέχιση και ολοκλήρωση του εγκλήματος!
Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της, όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να επαγρυπνούν! Διαθέτουμε ό,τι δυνάμεις έχουμε και μπορούμε στην υπόθεση της περιφρούρησης των δασών, των περιουσιών του λαού και των ανθρώπινων ζωών!
Θα μας βρουν μπροστά τους αυτοί που ξεγυμνωμένοι από τις ευθύνες τους χρόνια τώρα «κλαίνε» και «κλαίγονται» πάνω στα αποκαΐδια!
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασής μας στους κατοίκους των εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένων περιοχών, τον αγροτικό κόσμο που δέχεται απανωτά χτυπήματα και βεβαίως στους πυροσβέστες, που παρά την υλική, ηθική και οικονομική εγκατάλειψη του έργου τους φτάνουν στα όρια της ζωής τους!
Το πιο σημαντικό είναι η άμεση, πλήρης και στο 100% αποζημίωση όλων των πληγέντων και η ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων, της παραγωγής και του φυσικού πλούτου όλων των περιοχών!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ:
-Άμεση οικονομική στήριξη στο ύψος του κόστους σπουδών! Άμεσα δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές που οι οικογένειες ή οι περιουσίες τους έχουν πληγεί είτε σε εστίες, είτε σε ξενοδοχεία, με κάλυψη όλων των εξόδων! Δωρεάν σίτιση αποκλειστικά με την επίδειξη του πάσο!
-Απαλλακτικές μορφές εξέτασης για την τρέχουσα εξεταστική περίοδο εφ' όσον το επιλέξει και το ζητήσει ο φοιτητής.
-Δωρεάν μεταφορά από κα προς τις πληγείσες περιοχές για όσο διάστημα απαιτεί να ορθοποδήσουν οι οικογένειές τους.
-Άμεση – δωρεάν ιατροφαρμακευτική βοήθεια και ειδική στήριξη όσων έχουν ανάγκη
Καλούμε τα τμήματα και τις συγκλήτους να υιοθετήσουν άμεσα αυτά τα αιτήματα και να απαιτήσουν από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση την υλοποίησή τους!
Γενικότερα μέτρα που πρέπει να παρθούν:
-Άμεση και στο 100% αποζημίωση όλων των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα. Παροχές και διευκολύνσεις και για το μέλλον (πάγωμα πληρωμών δανείων, χορήγηση άτοκων δανείων, συνέχιση των επιδοτήσεων για όσο καιρό δεν υπάρχει παραγωγή κλπ)
-Άμεσος και δεσμευτικός σχεδιασμός αναδάσωσης! Ούτε τετραγωνικό μέτρο αποχαρακτηρισμένου δάσους.
-Συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης της προστασίας της δασικής περιουσίας
-Αναβάθμιση των δυνάμεων της δασικής υπηρεσίας, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η πρόληψη και η ανιμετώπιση πυρκαγιών.
-Καμιά σκέψη για συνέχιση της δασοκτόνας αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος!
-Να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που αποχαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις.
Χαιρετίζουμε τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί από τους Συλλόγους Φοιτητών Νομικής, Οικονομικού και Νοσηλευτικής και τις δράσεις στις οποίες προχωρούν.
Καλούμε όλους τους υπόλοιπους Συλλόγους Φοιτητών και Σπουδαστών να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν και αυτοί, καθώς και όλοι οι φοιτητές και οι σπουδαστές, στη συλλογή υλικού που θα σταλεί στις πληγείσες περιοχές και η οποία θα γίνεται από την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, σε αίθουσες της Νομικής (Σόλωνος και Μασσαλίας) και του Φυσικού (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να παραιτηθεί ο ανιστόρητος Χρήστος Ζαχόπουλος!
(Αν και γενικός γραμματέας του... υπουργείου Πολιτισμού, αγνοούσε τι είναι το Κρόνιον και το Ιερό άλσος της Ολυμπίας! Είναι απαίδευτος και ανιστόρητος, άρα ακατάλληλος!)

Άφωνοι είδαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA (26/08/07) το γενικό γραμματέα του... υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλο, σε ζωντανή σύνδεση να αδυνατεί να μας πει τι είναι το Κρόνιον και ποια ήταν η αξία του Ιερού Άλσους που κατακάηκε. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις τόσο της Έλλης Στάη, όσο και της Μάρας Ζαχαρέα, ο γενικός γραμματέας αγνοούσε την ιστορία και τη σημασία των μνημείων του τόπου που έσπευσε να υπερασπιστεί! Πώς λοιπόν να σωθεί η Ολυμπία;
Όταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος αγνοεί τι είναι η Ολυμπία! Πώς να σωθεί το Κρόνιον, όταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος αγνοεί τι είναι το Κρόνιον; Πώς να σωθεί το Ιερό Άλσος, όταν κατά τον κύριο Ζαχόπουλο είναι κάτι «παλιά δένδρα» (sic) όπως απάντησε στην Έλλη Στάη, η οποία χαμογελούσε (και πώς να μην το κάνει) ειρωνικά.Αυτοί, Έλληνες, είναι οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι, αυτοί οι αγράμματοι, αυτοί οι αμόρφωτοι, αυτοί οι απαίδευτοι, αυτοί οι ανιστόρητοι! Και μετά απορούμε γιατί δεν έχουμε πολιτισμό και παιδεία σ' αυτόν τον τόπο!
Και μετά απορούμε για τα χάλια μας. Αλλά μήπως και ο Βουλγαράκης ήξερε περισσότερα; Τι να πει κανείς...Προτείνουμε στον κύριο Ζαχόπουλο να μελετήσει Παυσανία, μήπως και μάθει τίποτα σχετικό με την Ολυμπία και δεν μας εξευτελίσει και στους ξένους δημοσιογράφους με την καθολική άγνοια και απαιδευσιά του. Αν ο Παυσανίας του πέφτει βαρύς, ας διαβάσει κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό από αυτούς που πουλάνε στις εισόδους των μουσείων!
Μέχρι να μάθει όμως την ιστορία του πολιτισμού της πατρίδας μας, ας μας κάνει τη χάρη να παραιτηθεί!
Είσαι ακατάλληλος άνθρωπε, λίγη «τσίπα», όπως λέει και ο λαός μας, δεν έχεις πάνω σου;
Άδειασέ μας τη γωνιά και εσύ και ο ψεύτης υπουργός σου.
Αλλά η ευθύνη είναι του... φιλίστορα πρωθυπουργού μας, που εμπιστεύτηκε τον πολιτισμό μας σ' αυτούς τους ανίδεους! Να τους χαίρεται!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Πολιτικό Συμβούλιο - Γραμματεία Διαφωτισμού
http://ear-hellas.gr/index.php?type=dt&f=deltio029

ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α.

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7ΜM
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛH
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!
ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ!


Ο τραγικός θάνατος δεκάδων ανθρώπων στις πυρκαγιές στην Ηλεία, τη Λακωνία και την Εύβοια, η απώλεια ανεκτίμητου δασικού πλούτου, αλλά και των καλλιεργειών και των περιουσιών των ανθρώπων της υπαίθρου είναι ένα προμελετημένο έγκλημα που βαρύνει κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση. Άφησε ανθρώπους αβοήθητους να καίγονται ζωντανοί, δεκάδες ακόμη αγνοούνταν και βρίσκονταν αποκλεισμένοι από την πύρινη λαίλαπα στα χωριά τους.
Δεν πρόκειται για θεομηνία ούτε αναπόφευκτη συνέπεια ακραίων καιρικών φαινομένων. Είναι σε δράση οι ίδιοι μηχανισμοί που έσπειραν το θάνατο και τον όλεθρο στην Αχαΐα και πιο πριν στην Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Υμηττό, το Πήλιο,σε όλη την Ελλάδα. Ένοχος είναι ο καπιταλισμός που σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, σε κάθε πηγή φυσικού πλούτου βλέπει «ευκαιρίες» επιχειρηματικής δράσης και κέρδους, ακόμα κι αν αυτό θα σημάνει την καταστροφή και του ανθρώπου και της φύσης.
Την εμπρηστική πολιτική ουσιαστικά στηρίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και το σύνολο των πολιτικών του δικομματισμού. Σήμερα όλοι τους βγαίνουν θρασύτατοι στα προεκλογικά μπαλκόνια για να υποσχεθούν προεκλογικά με τον πιο χυδαίο τρόπο τα ίδια ψέματα που είπαν πριν τρεισήμισι χρόνια.
Πριν μία βδομάδα την ίδια μέρα που καιγόταν η Πεντέλη με ένα απίστευτο κυνισμό προκήρυξαν εκλογές εξπρές μέσα στις διακοπές για να μην μπορέσει να εκφρασθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία. Έκαναν έτσι ένα ακόμα βήμα στην «αποδιοργάνωση» του κρατικού μηχανισμού, έδωσαν ένα ακόμα κίνητρο στους οικοπεδοφάγους εμπρηστές. Όλο το καλοκαίρι ενώ κατακάηκε η Ελλάδα και οι τελευταίες τραγικές εξελίξεις φαίνονταν προδιαγεγραμμένες, το μόνο που εμφανιζόταν ότι απασχολούσε την κυβέρνηση ήταν ο εκλογικός «αιφνιδιασμός».
Πρόκειται για ένα μίγμα συνειδητής πολιτικής και ανικανότητας. Συνειδητή πολιτική διότι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους ενισχύουν όσους φιλοδοξούν: να εξαφανίσουν, τσιμεντάρουν, «αξιοποιήσουν» επιχειρηματικά κάθε σπιθαμή ελεύθερου φυσικού χώρου, δάσους, παραλίας. Επενδυτικά κεφάλαια, εταιρείες real estate, εργολάβοι – κατασκευαστές, ξενοδόχοι, συνεταιρισμοί, η Εκκλησία, μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι καταπατητές διευκολύνονται, ενισχύονται στα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους πάνω στο περιβάλλον.
Οι προσπάθειες αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία των δασών πρόσφατα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και παλιότερα από το ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια να εισαχθεί σε νομοσχέδιο από την κυβέρνηση εν όψει εκλογών η ατιμωρησία των ιδιοκτητών αυθαιρέτων σε δασικές περιοχές, ακόμα περισσότερο το εκτρωματικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ οδηγούν στην εξάλειψη κάθε σπιθαμής ελεύθερου χώρου και παραλίας. Δείχνουν ταυτόχρονα τους πολιτικούς υπεύθυνους των σημερινών καταστροφών και τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως και του Καϊάφα αποτελεί ένα μεγάλο στόχο προς «αξιοποίηση» για την δημιουργία ενός τουριστικού μοντέλου με γήπεδα γκόλφ, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικές κατοικίες για τους «συνταξιούχους» της Βόρειας Ευρώπης. Το πανέμορφο δάσος της Στροφυλιάς που σήμερα δεν υπάρχει αποτελούσε ένα φυσικό εμπόδιο για αυτά τα σχέδια που προωθούσαν στελέχη και από τα δύο κόμματα και οικονομικοί παράγοντες.
Είναι συνειδητή πολιτική γιατί την ίδια ώρα που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, αλλά και για την παρακολούθηση και έλεγχο όλων των πτυχών της κοινωνικής ζωής, την ίδια ώρα που δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε παροχές σε στρώματα όπως οι δικαστικοί, την ίδια ώρα εγκατέλειψαν την δασοπροστασία με ελάχιστους πόρους και με πολιτικούς προϊστάμενους όπως ο ανίκανος και επικίνδυνος Πολύδωρας. Την ίδια ώρα που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για τον περιορισμό και την πρόληψη των πυρκαγιών έκαναν μία γιγάντια κινητοποίηση με ελικόπτερα και ΕΚΑΜ για να συλλάβουν όχι εμπρηστές, εργολάβους, αυθαιρε-τούχους και οικοπεδοφάγους, αλλά αυτούς που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του καζίνο στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.
Τα κριτήρια και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η θυσία των πάντων στο βωμό του κέρδους, στην εξυπηρέτηση του αυταρχισμού και της κοινωνικής και εκλογικής της πελατείας. Η σημερινή κυβέρνηση φεύγει σαν Νέρωνας κατακαίγοντας τα δάση σαν τελευταίο δώρο στους ασύδοτους μεγαλοεργολάβους που έκαναν τσιμέντο κάθε γωνιά πράσινου και κάθε καμένο δάσος για να κερδοσκοπήσουν. Δε θα φύγει όμως η πολιτική της παρά μόνο αν ορθωθεί αποφασιστικός φραγμός από τους εργαζόμενους και τη νεολαία, από ένα ρωμαλέο και μαζικό κίνημα, όπως αυτό που οδήγησε στο μπλοκάρισμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Το έχουν παρακάνει!
Πρέπει η οργή μας να ξεσπάσει ενάντια σε αυτή την εμπρηστική και δολοφονική πολιτική που στο όνομα της κερδοσκοπίας, και των περικοπών στην δασοπροστασία και την πυρόσβεση, στο όνομα των εκλογικών συμφερόντων οδηγεί στο να καίγονται άνθρωποι και ο φυσικός πλούτος του τόπου.
Ο φυσικός πλούτος δεν ανήκει στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ανήκει σε μας και τα παιδιά μας που τον έχουμε ανάγκη!
Ο κοινωνικός πλούτος δεν ανήκει στο κεφάλαιο, ανήκει σε μας που τον παράγουμε!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΒΡΟΝΤΕΡΗ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ:
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
· ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΟΚΤΟΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
· ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ
· ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
· ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ