Monday, August 27, 2007

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Το δολοφονικό χέρι των εμπρηστών –αποθρασυσμένο από τα διάφορα συμφέροντα, την πολιτική του δικομματισμού, την παντελή απουσία κάθε έννοιας πρόληψης και συντονισμού, τις τεράστιες ελλείψεις στην καταστολή- σκορπάει την πύρινη λαίλαπα, την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών και την πρωτοφανή καταστροφή δασών, οικισμών, σπιτιών και νοικοκυριών.
Πρέπει να ανησυχήσει κάθε φοιτητή και φοιτήτρια! Κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια! Προέχει αυτή τη στιγμή η επαγρύπνηση και η κινητοποίηση όλων μας, των φοιτητών και του λαού για να προληφθούν νέοι εμπρησμοί και να αποτραπεί η συνέχιση και ολοκλήρωση του εγκλήματος!
Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της, όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να επαγρυπνούν! Διαθέτουμε ό,τι δυνάμεις έχουμε και μπορούμε στην υπόθεση της περιφρούρησης των δασών, των περιουσιών του λαού και των ανθρώπινων ζωών!
Θα μας βρουν μπροστά τους αυτοί που ξεγυμνωμένοι από τις ευθύνες τους χρόνια τώρα «κλαίνε» και «κλαίγονται» πάνω στα αποκαΐδια!
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασής μας στους κατοίκους των εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένων περιοχών, τον αγροτικό κόσμο που δέχεται απανωτά χτυπήματα και βεβαίως στους πυροσβέστες, που παρά την υλική, ηθική και οικονομική εγκατάλειψη του έργου τους φτάνουν στα όρια της ζωής τους!
Το πιο σημαντικό είναι η άμεση, πλήρης και στο 100% αποζημίωση όλων των πληγέντων και η ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων, της παραγωγής και του φυσικού πλούτου όλων των περιοχών!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ:
-Άμεση οικονομική στήριξη στο ύψος του κόστους σπουδών! Άμεσα δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές που οι οικογένειες ή οι περιουσίες τους έχουν πληγεί είτε σε εστίες, είτε σε ξενοδοχεία, με κάλυψη όλων των εξόδων! Δωρεάν σίτιση αποκλειστικά με την επίδειξη του πάσο!
-Απαλλακτικές μορφές εξέτασης για την τρέχουσα εξεταστική περίοδο εφ' όσον το επιλέξει και το ζητήσει ο φοιτητής.
-Δωρεάν μεταφορά από κα προς τις πληγείσες περιοχές για όσο διάστημα απαιτεί να ορθοποδήσουν οι οικογένειές τους.
-Άμεση – δωρεάν ιατροφαρμακευτική βοήθεια και ειδική στήριξη όσων έχουν ανάγκη
Καλούμε τα τμήματα και τις συγκλήτους να υιοθετήσουν άμεσα αυτά τα αιτήματα και να απαιτήσουν από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση την υλοποίησή τους!
Γενικότερα μέτρα που πρέπει να παρθούν:
-Άμεση και στο 100% αποζημίωση όλων των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα. Παροχές και διευκολύνσεις και για το μέλλον (πάγωμα πληρωμών δανείων, χορήγηση άτοκων δανείων, συνέχιση των επιδοτήσεων για όσο καιρό δεν υπάρχει παραγωγή κλπ)
-Άμεσος και δεσμευτικός σχεδιασμός αναδάσωσης! Ούτε τετραγωνικό μέτρο αποχαρακτηρισμένου δάσους.
-Συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης της προστασίας της δασικής περιουσίας
-Αναβάθμιση των δυνάμεων της δασικής υπηρεσίας, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η πρόληψη και η ανιμετώπιση πυρκαγιών.
-Καμιά σκέψη για συνέχιση της δασοκτόνας αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος!
-Να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που αποχαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις.
Χαιρετίζουμε τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί από τους Συλλόγους Φοιτητών Νομικής, Οικονομικού και Νοσηλευτικής και τις δράσεις στις οποίες προχωρούν.
Καλούμε όλους τους υπόλοιπους Συλλόγους Φοιτητών και Σπουδαστών να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν και αυτοί, καθώς και όλοι οι φοιτητές και οι σπουδαστές, στη συλλογή υλικού που θα σταλεί στις πληγείσες περιοχές και η οποία θα γίνεται από την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, σε αίθουσες της Νομικής (Σόλωνος και Μασσαλίας) και του Φυσικού (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου).

No comments: