Monday, August 27, 2007

ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α.

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7ΜM
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛH
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!
ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ!


Ο τραγικός θάνατος δεκάδων ανθρώπων στις πυρκαγιές στην Ηλεία, τη Λακωνία και την Εύβοια, η απώλεια ανεκτίμητου δασικού πλούτου, αλλά και των καλλιεργειών και των περιουσιών των ανθρώπων της υπαίθρου είναι ένα προμελετημένο έγκλημα που βαρύνει κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση. Άφησε ανθρώπους αβοήθητους να καίγονται ζωντανοί, δεκάδες ακόμη αγνοούνταν και βρίσκονταν αποκλεισμένοι από την πύρινη λαίλαπα στα χωριά τους.
Δεν πρόκειται για θεομηνία ούτε αναπόφευκτη συνέπεια ακραίων καιρικών φαινομένων. Είναι σε δράση οι ίδιοι μηχανισμοί που έσπειραν το θάνατο και τον όλεθρο στην Αχαΐα και πιο πριν στην Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Υμηττό, το Πήλιο,σε όλη την Ελλάδα. Ένοχος είναι ο καπιταλισμός που σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, σε κάθε πηγή φυσικού πλούτου βλέπει «ευκαιρίες» επιχειρηματικής δράσης και κέρδους, ακόμα κι αν αυτό θα σημάνει την καταστροφή και του ανθρώπου και της φύσης.
Την εμπρηστική πολιτική ουσιαστικά στηρίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και το σύνολο των πολιτικών του δικομματισμού. Σήμερα όλοι τους βγαίνουν θρασύτατοι στα προεκλογικά μπαλκόνια για να υποσχεθούν προεκλογικά με τον πιο χυδαίο τρόπο τα ίδια ψέματα που είπαν πριν τρεισήμισι χρόνια.
Πριν μία βδομάδα την ίδια μέρα που καιγόταν η Πεντέλη με ένα απίστευτο κυνισμό προκήρυξαν εκλογές εξπρές μέσα στις διακοπές για να μην μπορέσει να εκφρασθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία. Έκαναν έτσι ένα ακόμα βήμα στην «αποδιοργάνωση» του κρατικού μηχανισμού, έδωσαν ένα ακόμα κίνητρο στους οικοπεδοφάγους εμπρηστές. Όλο το καλοκαίρι ενώ κατακάηκε η Ελλάδα και οι τελευταίες τραγικές εξελίξεις φαίνονταν προδιαγεγραμμένες, το μόνο που εμφανιζόταν ότι απασχολούσε την κυβέρνηση ήταν ο εκλογικός «αιφνιδιασμός».
Πρόκειται για ένα μίγμα συνειδητής πολιτικής και ανικανότητας. Συνειδητή πολιτική διότι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους ενισχύουν όσους φιλοδοξούν: να εξαφανίσουν, τσιμεντάρουν, «αξιοποιήσουν» επιχειρηματικά κάθε σπιθαμή ελεύθερου φυσικού χώρου, δάσους, παραλίας. Επενδυτικά κεφάλαια, εταιρείες real estate, εργολάβοι – κατασκευαστές, ξενοδόχοι, συνεταιρισμοί, η Εκκλησία, μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι καταπατητές διευκολύνονται, ενισχύονται στα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους πάνω στο περιβάλλον.
Οι προσπάθειες αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία των δασών πρόσφατα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και παλιότερα από το ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια να εισαχθεί σε νομοσχέδιο από την κυβέρνηση εν όψει εκλογών η ατιμωρησία των ιδιοκτητών αυθαιρέτων σε δασικές περιοχές, ακόμα περισσότερο το εκτρωματικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ οδηγούν στην εξάλειψη κάθε σπιθαμής ελεύθερου χώρου και παραλίας. Δείχνουν ταυτόχρονα τους πολιτικούς υπεύθυνους των σημερινών καταστροφών και τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως και του Καϊάφα αποτελεί ένα μεγάλο στόχο προς «αξιοποίηση» για την δημιουργία ενός τουριστικού μοντέλου με γήπεδα γκόλφ, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικές κατοικίες για τους «συνταξιούχους» της Βόρειας Ευρώπης. Το πανέμορφο δάσος της Στροφυλιάς που σήμερα δεν υπάρχει αποτελούσε ένα φυσικό εμπόδιο για αυτά τα σχέδια που προωθούσαν στελέχη και από τα δύο κόμματα και οικονομικοί παράγοντες.
Είναι συνειδητή πολιτική γιατί την ίδια ώρα που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, αλλά και για την παρακολούθηση και έλεγχο όλων των πτυχών της κοινωνικής ζωής, την ίδια ώρα που δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε παροχές σε στρώματα όπως οι δικαστικοί, την ίδια ώρα εγκατέλειψαν την δασοπροστασία με ελάχιστους πόρους και με πολιτικούς προϊστάμενους όπως ο ανίκανος και επικίνδυνος Πολύδωρας. Την ίδια ώρα που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για τον περιορισμό και την πρόληψη των πυρκαγιών έκαναν μία γιγάντια κινητοποίηση με ελικόπτερα και ΕΚΑΜ για να συλλάβουν όχι εμπρηστές, εργολάβους, αυθαιρε-τούχους και οικοπεδοφάγους, αλλά αυτούς που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του καζίνο στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.
Τα κριτήρια και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η θυσία των πάντων στο βωμό του κέρδους, στην εξυπηρέτηση του αυταρχισμού και της κοινωνικής και εκλογικής της πελατείας. Η σημερινή κυβέρνηση φεύγει σαν Νέρωνας κατακαίγοντας τα δάση σαν τελευταίο δώρο στους ασύδοτους μεγαλοεργολάβους που έκαναν τσιμέντο κάθε γωνιά πράσινου και κάθε καμένο δάσος για να κερδοσκοπήσουν. Δε θα φύγει όμως η πολιτική της παρά μόνο αν ορθωθεί αποφασιστικός φραγμός από τους εργαζόμενους και τη νεολαία, από ένα ρωμαλέο και μαζικό κίνημα, όπως αυτό που οδήγησε στο μπλοκάρισμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Το έχουν παρακάνει!
Πρέπει η οργή μας να ξεσπάσει ενάντια σε αυτή την εμπρηστική και δολοφονική πολιτική που στο όνομα της κερδοσκοπίας, και των περικοπών στην δασοπροστασία και την πυρόσβεση, στο όνομα των εκλογικών συμφερόντων οδηγεί στο να καίγονται άνθρωποι και ο φυσικός πλούτος του τόπου.
Ο φυσικός πλούτος δεν ανήκει στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ανήκει σε μας και τα παιδιά μας που τον έχουμε ανάγκη!
Ο κοινωνικός πλούτος δεν ανήκει στο κεφάλαιο, ανήκει σε μας που τον παράγουμε!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΒΡΟΝΤΕΡΗ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ:
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
· ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΟΚΤΟΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
· ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ
· ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
· ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

No comments: