Monday, August 27, 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να παραιτηθεί ο ανιστόρητος Χρήστος Ζαχόπουλος!
(Αν και γενικός γραμματέας του... υπουργείου Πολιτισμού, αγνοούσε τι είναι το Κρόνιον και το Ιερό άλσος της Ολυμπίας! Είναι απαίδευτος και ανιστόρητος, άρα ακατάλληλος!)

Άφωνοι είδαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA (26/08/07) το γενικό γραμματέα του... υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλο, σε ζωντανή σύνδεση να αδυνατεί να μας πει τι είναι το Κρόνιον και ποια ήταν η αξία του Ιερού Άλσους που κατακάηκε. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις τόσο της Έλλης Στάη, όσο και της Μάρας Ζαχαρέα, ο γενικός γραμματέας αγνοούσε την ιστορία και τη σημασία των μνημείων του τόπου που έσπευσε να υπερασπιστεί! Πώς λοιπόν να σωθεί η Ολυμπία;
Όταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος αγνοεί τι είναι η Ολυμπία! Πώς να σωθεί το Κρόνιον, όταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος αγνοεί τι είναι το Κρόνιον; Πώς να σωθεί το Ιερό Άλσος, όταν κατά τον κύριο Ζαχόπουλο είναι κάτι «παλιά δένδρα» (sic) όπως απάντησε στην Έλλη Στάη, η οποία χαμογελούσε (και πώς να μην το κάνει) ειρωνικά.Αυτοί, Έλληνες, είναι οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι, αυτοί οι αγράμματοι, αυτοί οι αμόρφωτοι, αυτοί οι απαίδευτοι, αυτοί οι ανιστόρητοι! Και μετά απορούμε γιατί δεν έχουμε πολιτισμό και παιδεία σ' αυτόν τον τόπο!
Και μετά απορούμε για τα χάλια μας. Αλλά μήπως και ο Βουλγαράκης ήξερε περισσότερα; Τι να πει κανείς...Προτείνουμε στον κύριο Ζαχόπουλο να μελετήσει Παυσανία, μήπως και μάθει τίποτα σχετικό με την Ολυμπία και δεν μας εξευτελίσει και στους ξένους δημοσιογράφους με την καθολική άγνοια και απαιδευσιά του. Αν ο Παυσανίας του πέφτει βαρύς, ας διαβάσει κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό από αυτούς που πουλάνε στις εισόδους των μουσείων!
Μέχρι να μάθει όμως την ιστορία του πολιτισμού της πατρίδας μας, ας μας κάνει τη χάρη να παραιτηθεί!
Είσαι ακατάλληλος άνθρωπε, λίγη «τσίπα», όπως λέει και ο λαός μας, δεν έχεις πάνω σου;
Άδειασέ μας τη γωνιά και εσύ και ο ψεύτης υπουργός σου.
Αλλά η ευθύνη είναι του... φιλίστορα πρωθυπουργού μας, που εμπιστεύτηκε τον πολιτισμό μας σ' αυτούς τους ανίδεους! Να τους χαίρεται!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Πολιτικό Συμβούλιο - Γραμματεία Διαφωτισμού
http://ear-hellas.gr/index.php?type=dt&f=deltio029

No comments: