Saturday, June 30, 2007

Καταγγελία


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ
http://www.ecogreens.gr/ - email: ecogreen@otenet.gr


Απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας
Δεν επέτρεψε στον εκπρόσωπο των Οικολόγων Πράσινων
να παρακολουθήσει Ημερίδα


Λαμία, 28.6.2007
Η Πολιτική Κίνηση Λαμίας των Οικολόγων Πράσινων καταγγέλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Διονύσιο Δολιανίτη και το μέλος του ΔΣ Αθανάσιο Μπρέκη γιατί δεν επέτρεψαν σήμερα στον εκπρόσωπο του κόμματος και μέλος του Πανελλήνιου Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων Στέφανο Σταμέλλο, να παρακολουθήσει την Ημερίδα με θέμα “Ορυκτός πλούτος, προστασία περιβάλλοντος και οικονομική ανάπτυξη”. Η Ημερίδα ήταν ανοιχτή και οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο τελώντας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας

Η συμπεριφορά των δυο στελεχών του Εργατικού Κέντρου απέναντι σ’ αυτούς που αγωνίζονται για την προστασία του Περιβάλλοντος, που προτείνουν οικολογικές λύσεις στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, την οποία έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος μας, δείχνει την ουσία του προβλήματος: Να κατανοήσουν οι φορείς των εργαζομένων ποιοι είναι οι πραγματικοί τους αντίπαλοι. Ότι δεν κινδυνεύουν απ’ τους οικολόγους. Ότι η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες και προσωρινές άναρχες λύσεις και μάλιστα σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής και σε σύγκρουση με τους κατοίκους των χωριών.

Να ξεκαθαρίσουν οι εκπρόσωποι της πολιτείας στην Περιφέρεια και στο Νομό ποιες είναι οι προτεραιότητες της ανάπτυξης. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και πώς πρέπει να αξιοποιηθούν χωρίς να τα σπαταληθούν με αντίθετες δραστηριότητες. Να αποδεχτούν τις ευθύνες που έχουν όλες οι διοικήσεις για τα προβλήματα της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που δημιούργησε καταστάσεις τύπου ΛΑΡΚΟ, Γκιώνας, Μεξιατών – Κομποτάδων – Δυο Βουνών, Λατομείων στη Λαμία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, ως πολιτικός φορέας της οικολογίας στην Ελλάδα, προτείνουν την προσαρμογή της οικονομίας στα ιδιαίτερα δεδομένα κάθε περιοχής με σεβασμό στα οικοσυστήματα, τους φυσικούς πόρους και την πολιτιστική κληρονομιά. Η «ξεχασμένη Ελλάδα» των ορεινών περιοχών, όπως η περιοχή της Οίτης, αλλά και μεγάλο μέρος των προστατευόμενων περιοχών, έχουν τεράστια σημασία ως προνομιακός χώρος για ανάπτυξη ήπιων οικονομικών δραστηριοτήτων. Προτείνουν τη σταδιακή μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, που υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας, βιομηχανίες λιγότερο ρυπογόνες, καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Η Πολιτική Κίνηση Λαμίας των Οικολόγων Πράσινων σεβόμαστε την αγωνία των εργαζομένων για το μεροκάματο, σεβόμαστε και επιδιώκουμε το διάλογο και θεωρούμε απαράδεκτη τη συμπεριφορά των δύο στελεχών του Εργατικού Κέντρου να απαγορεύσουν την είσοδο του εκπροσώπου μας στην Ημερίδα, η οποία πιστεύουμε δεν εκφράζει το σύνολο των μελών του ΔΣ.