Tuesday, September 25, 2007

Για μια ακόμα φορά Αρχισυντάκτης Πανελλαδικού Ιδιωτικού Τηλεοπτικού Σταθμού από την Αθήνα επέπληξε και προσπάθησε να απαξιώσει δημοσιογράφο του ανταποκριτικού Γραφείου που διατηρεί ο Σταθμός στην Θεσσαλονίκη, γιατί δεν χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα ή έστω κινητό τηλέφωνο σε εκδήλωση στην οποία οι διοργανωτές ζήτησαν να μη καλυφθεί από τα τηλεοπτικά συνεργεία.
Επειδή το φαινόμενο αυτό συμβαίνει πλέον αρκετά συχνά σε όλους τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Επειδή αυτοί που εκβιάζονται και απειλούνται με απολύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κυρίως οι Εικονολήπτες.
Επειδή γίνεται προσπάθεια «καλός εικονολήπτης» να θεωρείται, αυτός που δεν σέβεται τον ανθρώπινο πόνο, την αξιοπρέπεια, τον ιδιωτικό χώρο και γενικά κινείται πέρα από κάθε δεοντολογία.
Επειδή αυτοί οι κύριοι, που δίνουν αυτές τις εντολές όταν παρόμοια περιστατικά έρθουν στην επιφάνεια, δημόσια «νίπτουν τας χείρας τους» και τα «καταδικάζουν».
Τους προειδοποιούμε ότι στο εξής θα τους καταγγέλλουμε ονομαστικά και αν οι σχετικές εντολές δίνονται σε άτομα που δεν διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, με δεδομένο ότι η εικονοληψία για Τηλεοπτικό Σταθμό χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος είναι αυτεπάγγελτο ποινικό αδίκημα τόσο γι’ αυτόν που την πραγματοποιεί όσο και γι αυτόν που την «παραγγέλνει», θα ζητάμε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα.
Καλούμε τέλος τις Δημοσιογραφικές Οργανώσεις να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να προστατέψουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα από αυτούς, τους λίγους ευτυχώς, που προσπαθούν να το οδηγήσουν στον διασυρμό και στην απαξίωση.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

ένας νεκρός...

Ένα τραγικό γεγονός, ο θάνατος ενός νεαρού άντρα, χρήστη ναρκωτικών ουσιών, χτες το μεσημέρι στις ημιτελείς εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου της Σταυρούπολης, αναστάτωσε τους περίοικους, αλλά και τη δημοτική διοίκηση, που κατ’ επανάληψιν ωστόσο, έχει επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και είχε προειδοποιήσει για τις δραματικές συνέπειες τους.

Ο δήμαρχος, Σάββας Σερασίδης, από την πρώτη στιγμή, αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε έσπευσε στο χώρο και μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Κώστα Καλταβερίδη, και σε συνεργασία με την αστυνομία φρόντισαν για τη μεταφορά του σώματος του ενήλικα, προσπαθώντας παράλληλα να καθησυχάσει τους κατοίκους γύρω από το Κολυμβητήριο.

Για τη χτεσινή απαράδεκτη πάντως εξέλιξη είχε κρούσει εδώ και αρκετούς μήνες, το καμπανάκι του κινδύνου στις αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Η κατασκευή του Κολυμβητηρίου της Σταυρούπολης έργου ενταγμένου στο «Ελλάδα 2004», διακόπηκε τον Ιανουάριο του 2005, λόγω διακοπής της ροής της των απαραίτητων για την ολοκλήρωση του κονδυλίων. Αυτή τη στιγμή, τόσο η πισίνα του ολυμπιακών διαστάσεων, όσο και τα κτίρια των βοηθητικών εγκαταστάσεων παραμένουν ημιτελή, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει μετατραπεί σε στέκι παραμονής τοξικομανών και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Να σημειωθεί ότι χτες παρόντων των αστυνομικών, εμφανίστηκαν στο σημείο ναρκομανείς, που αφού αναγνώρισαν το άψυχο σώμα του νεαρού άντρα, συνελήφθησαν.

Ο δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τον καθαρισμό του χώρου, αλλά και την επιτήρηση του όσο αυτό είναι δυνατόν.

Αξιώνει όμως την άμεση επανέναρξη της χρηματοδότησης για τη συνέχιση κι ολοκλήρωση των εργασιών, όπως υποσχέθηκε στο Δήμαρχο ο κ. Φώλιας όταν τον επισκέφτηκε στο γραφείο του.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το χτεσινό γεγονός. Ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθεί στη γύρω περιοχή είναι η άμεση λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Άλλωστε, είναι το μοναδικό ολυμπιακών διαστάσεων στις δυτικές συνοικίες, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο δήμαρχος, Σάββας Σερασίδης.