Wednesday, August 22, 2007

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ...

...ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

Της Μαρίας Κανελλοπούλου

ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ + ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΟΥΠΛΗΣ:
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ; ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ; ΑΣΧΕΤΟΙ;
ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΡΝΙΔΙΩΝ!!
Κύριε Πέτρο Ευθυμίου, Κύριε Αθανάσιε Τσουρουπλή

Η ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΗ ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ !!
Κύριε Πέτρο Ευθυμίου, Κύριε Αθανάσιε Τσουροπλή, Κύριε Βασίλειε Κουλαιδή (ΚΟΛΛΗΤΈ της Μαρίας Δαμανάκη) η Εύη Μπότσαρη που κάνει αγώνα για την επανεκλογή της Μαριέττας Γιαννάκου σας “λάδωσε?” σας “κορόιδεψε?” ή σας δίνει κανένα ψήφο για να σας κλείνει τα μάτια;
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!

ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΜΕΓΓΡΕΛΗ ΜΑΖΙ;
ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ “ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ” ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ; Α ! ΒΡΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ! !www.alfavita.gr
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΡΕ 207469350 ΓΡ TΗΣ 3-04-2007
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΗ "ΧΑΘΟΥΝ" ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΨΥΧΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ!!! ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ!!! ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

Η “ΕΚΛΟΓΗ” ΤΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΑΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΕΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!
-------------------------------
ΥΠΕΠΘ ΑΠ 91333/Δ122-0θ-07
ΘΕΜΑ: Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολώνΜετά την προκήρυξη των εκλογών τής 16ης Σεπτεμβρίου 2007, και με βάση τις διατάξεις του Ν. 2190/1994, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της απαγόρεφσης αφτής, η οποία αναφέρεται και σε εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που εκδόθηκε με Δελτίο Τύπου στις 20/θ/2007, θα πρέπει να ανασταλεί η διαδικασία χορήγησης νέων εκπαιδεφτικών αδειών σε εκπαιδεφτικούς Πρωτοβάθμιας και Δεφτεροβάθμιας Εκπαίδεφσης, αλλά και η έναρξη όσων έχουν ήδη εγκριθεί, και να μετατεθούν μετά τη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Η ρύθμιση αφτή είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αφού τα λειτουργικά κενά τα οποία θα προκύψουν με την απουσία των εκπαιδεφτικών δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με την πρόσληψη αναπληρωτών πριν από τις εκλογές και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Ο ΥφυπουργόςΓεώργιος Καλός
Εσωτ. Διανομή1. Δ/νση Προσωπικού Π.Ε.2. Δ/νση Προσωπικού Δ.Ε.
----------------------------------
Εμείς είχαμε από την αρχή της υπόθεσης όλα τα στοιχεία για την απάτη εκλογής της που ήταν μια οργανωμένη «απάτη μεταξύ μερικών λαμογιών» που έχαναν την εξουσία και τα «πούλαγαν όλα» και των ανερχόμενων μεγαλοαπατεόνων του νεοκαραμανλιαμού !! Μέσα σε αφτό το κλίμα κάποιοι έντιμοι (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ) υπέγραψαν χωρίς να ζητήσουν να δούν τα πρωτότυπα ένγραφα.
Η μεγάλη «απάτη» είναι στο ότι εξέλαβαν την απόσπαση της Εύη Μακρή - Μπότσαρη στη Φιλοσοφική Σχολή ως ερεvνητικό έργο.
Από όλα τα ένγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας τα οποία είναι χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου προκύπτει ότι η κυρία «Μόνικα» Εύη Μπότσαρη ουδέποτε είχε σύμβαση ερεvνήτριας με τη Φιλοσοφική απλά ως αποσπασμένη εκεί από το Τεχνικό Λύκειο που είχε οργανική θέση «βοηθούσε» ως γραμματειακή υποστήριξη στις έρεvνες, που κάναν τα εργαστήρια (αν κάναν και δεν ήταν όλες «στημένες», αλλά ΔΕΝ ήτα ερεvνήτρια η ίδια !! ΄
Ετσι οι καθηγητές της Φιλοσοφικής σχολής βεβαιώνουν ότι συμμετείχε σε έρεvνες αλλά πουθενά δεν φαίνεται ότι είχε σύμβαση ερεvνήτριας!!
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΠΛΗΝ Μ. ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ Σ. ΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΛΛΩΝ) !!ΝΕΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ "ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΝΙΔΙΩΝ" ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ !!
ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ "ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ"!!Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ.ΑΣ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΑ ΣΑΡΚΟΖΙ» ΝΑ ΣΑΣ «ΧΑΡΙΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ» ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ: ΟΥΤΕ Ο «ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ» ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ!!

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΑΡΜΕΝΟΥΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ “ΒΙΑΖΟΥΝ” ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!!ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΒΙΑΣΤΕΣ - ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ!!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ!!
ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΕΟΥΣ !!

Το Reuters

Πόρισμα Ζορμπά καταλογίζει ευθύνες για δομημένο ομόλογο-τύπος
Των Γιώργου Γεωργιόπουλου και Γιώργου Χατζηδάκη
ΑΘΗΝΑ, 22 Αυγ. (Reuters) - Ευθύνες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους καταλογίζει ο πρόεδρος της αρχής για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο πόρισμά του για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα, ανέφεραν δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου την Τετάρτη.
Ο επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Γιώργος Ζορμπάς ερευνούσε την πώληση δομημένου κρατικού ομολόγου σε διάφορα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία, μια υπόθεση σκάνδαλο που αναλυτές υποστηρίζουν ότι ίσως οδήγησε και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 16 Σεπτεμβρίου.
"Πρέπει να θεωρηθεί ως προφανής η ύπαρξη ικανών ενδείξεων περί τελέσεως πράξεων δωροδοκίας", ανέφερε το πόρισμα Ζορμπά, σύμφωνα με αποσπάσματά του, που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Τα Νέα και άλλες.
Σύμφωνα με το πόρισμα, παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας γνώριζαν για την πορεία του ομολόγου, τα κέρδη των ενδιαμέσων ήταν "υπερμέτρως υψηλά", ενώ υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που υποδεικνύουν ότι τα χρήματα κατέληξαν σε πολιτικό κόμμα, το οποίο δεν κατονομάζεται.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται το 12ετές δομημένο ομόλογο, ύψους 280 εκατ. ευρώ, με αρχικό κουπόνι 6,25%, που εκδόθηκε φέτος το Φεβρουάριο με ανάδοχο την JPMorgan .
Το ομόλογο πέρασε από πολλά χέρια πριν καταλήξει στα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία. Στους ενδιαμέσους περιλαμβάνεται η North Asset Management, η HVB Bank στην Αθήνα και η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή.
Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν τον Ιούνιο ποινικές διώξεις σε περισσότερα από 60 άτομα για το ρόλο τους στην πώληση υπερτιμημένων κρατικών ομολόγων σε ασφαλιστικά ταμεία, αλλά μέχρι στιγμής κανένα όνομα δεν έχει γίνει γνωστό.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι εφημερίδες κατηγορούν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι εξήγγειλε πρόωρες εκλογές με στόχο να περιορίσει το πολιτικό πλήγμα της Νέας Δημοκρατίας από το σκάνδαλο των ομολόγων.
Ο Ζορμπάς είχε προγραμματιστεί να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με το πόρισμά του στις 21 Αυγούστου. Με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ωστόσο, η Βουλή διαλύθηκε πριν ο Ζορμπάς καταθέσει.
"Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις κανένας πολίτης σε αυτή τη χώρα δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Καραμανλής αναγκάστηκε να προσφύγει σε εκλογές...Συστηματικά προσπαθεί να συγκαλύψει το μέγα σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων", είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.
Δεν υπήρξε άμεσα αντίδραση από την κυβέρνηση για το πόρισμα του Ζορμπά, που κατατέθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή.
Το πόρισμα που διέρρευσε στον τύπο, αν και δεν κατονομάζει συγκεκριμένα άτομα, προκάλεσε υστερία στα μέσα ενημέρωσης, με τίτλους όπως "Βόμβα Ζορμπά γκρεμίζει κυβέρνηση" και "Καίει ΝΔ και υπουργούς" να κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ … «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΑΝ» ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ.

Σιναπίδης Στέφανος
Γεν. Γραμματέας Συλλόγου
Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου


Το τραγικό περιστατικό του νεαρού Γιαννακίδη Δημήτριου που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στα Δίκαια του Βορείου Έβρου στις αρχές Αυγούστου, και έχασε άδικα το πόδι του, όχι λόγω της βαρύτητας του τραύματος του, αλλά αναίτια από ανθρώπινα σφάλματα, φέρνει στην επιφάνεια τις φοβερές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιοχή του Βορείου Έβρου.
Η δημοσιότητα που δόθηκε στο συγκεκριμένο συμβάν και η ένορκη διοικητική εξέταση του Γ.Π.Ν. Αλεξανδρουπόλεως και του Υπουργείου Υγείας, που κατευθύνεται κυρίως από την απήχηση της δημοσιοποίησης του θέματος, και την αποφυγή καταλογισμού και πολιτικών ευθυνών, καταλήγει να απονείμει ευθύνες μόνο στην αδικαιολόγητη απουσία των αγγειοχειρουργών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, παραβλέποντας τις πραγματικές πολιτικές αιτίες αυτού του γεγονότος, που επικεντρώνονται στο εξής δεδομένο.
Το Σύστημα Υγείας στον Βόρειο Έβρο λειτουργεί με τριτοκοσμικά στοιχεία του περασμένου αιώνα, με φοβερές ελλείψεις και ανεπάρκειες, με μεγάλους ασθενείς 1)το ΕΚΑΒ 2)τα Κέντρα Υγείας και 3)το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Συγκεκριμένα:
1)Υφίσταται ανεπαρκές δίκτυο ΕΚΑΒ στον Βόρειο Έβρο χωρίς στελέχωση και επάνδρωση. Δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο στην περιοχή του Δήμου Τριγώνου. Το ΕΚΑΒ στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα δεν επαρκεί να καλύψει ούτε καν τις ανάγκες των συγκεκριμένων πόλεων.
2) Η έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ (διασώστες και ιατροί), η έλλειψη σύγχρονων ασθενοφόρων και ο ανεπαρκής εξοπλισμός τους καθιστά τα ασθενοφόρα μόνο οχήματα μεταφοράς και όχι χώρους παροχής ουσιαστικών πρώτων βοηθειών που σε πολλές περιπτώσεις σώζουν ζωές (π.χ. απινίδωση-ηλεκτροσόκ σε ανακοπές καρδιάς, διασωλήνωση)
3)Υπάρχουν αποδυναμωμένα Κέντρα Υγείας στα Δίκαια, στο Σουφλί και στην Ορεστιάδα χωρίς επαρκές και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων, ούτε νοσηλευτές και σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Τα Κέντρα Υγείας παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη αντιγραφής φαρμάκων και εκτελούν την ιατρική των «ακουστικών». Τα επείγοντα περιστατικά (καρδιακά επεισόδια-ατυχήματα-κακώσεις) «στοιβάζονται» σε ασθενοφόρα με έναν ορό και διακομίζονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
4)Το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου αποτελεί τον Μεγάλο ασθενή του Βορείου Έβρου και το κλειδί στην αποτροπή παρόμοιων μελλοντικών περιστατικών.
Αν λυθούν με άμεση πολιτική απόφαση, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και που αναφέρουμε παρακάτω, έτσι ώστε να αντιμετωπίζει επαρκώς τα διάφορα περιστατικά, όπως αυτό του άτυχου Δημήτρη Γιαννακίδη οι ακρίτες του Βορείου Έβρου θα αισθάνονται από εδώ και πέρα ασφαλείς.
Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα προσφοράς υπηρεσιών υγείας προς την κοινωνία του Βορείου Έβρου, εντελώς παραμελημένο από τον… Θεό και την Πολιτεία . Σοβαρά απορφανισμένο από Κλινικές ,Ειδικούς Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων ,νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ασκεί ιατρική με δεδομένα της προηγούμενης… 30ετίας.
Λειτουργεί με ελλιπέστατο προσωπικό και με το οργανόγραμμα προσωπικού του Παλιού Νοσοκομείου. Το1995 οπότε έγινε η μεταφορά από το Παλιό στο καινούριο κτίριο του Νοσοκομείου, ο αριθμός των κλινών τριπλασιάστηκε σε μία νύκτα, αλλά οι οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού καθηλώθηκαν.
Ο πληθυσμός του Βορείου Έβρου αυξήθηκε και γηράζει συνεχώς, οι ασθένειες πολλαπλασιάζονται, η ιατρική προοδεύει και ασκείται με σύγχρονα μέσα, αλλά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν λειτουργεί π.χ. Παιδιατρική Κλινική, δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος, οι νοσηλεύτριες δεν επαρκούν για να καλύψουν επαρκώς τον αυξημένο αριθμό κλινών και περιστατικών, και στις μέρες των εφημεριών και ιδίως των αργιών, δεν υπάρχει ικανός αριθμός ειδικών Ιατρών όλων των ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά περιστατικά, τα οποία αντιμετωπίζονται από άπειρους Αγροτικούς Ιατρούς.
Έτσι λοιπόν παρατηρούνται:
1)Καθημερινά τεράστιες ουρές στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου. Υπάρχουν μέρες που εξετάζονται 40 και 50 άτομα ,ουσιαστικά δηλαδή ,η εξέταση του κάθε αρρώστου διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.
2)Έλλειψη ειδικών Ιατρών με αποτέλεσμα η εξέταση να γίνεται από άπειρους Ειδικευόμενους ή ακόμα και από Αγροτικούς Ιατρούς.
3)Τεράστια αναμονή που φτάνει και πάνω από 1 μήνα για μικροβιολογικές-βιοχημικές και ακτινολογικές εξετάσεις.
4) Τις νυκτερινές ώρες και τις μέρες των αργιών η κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών είναι ανεπαρκής λόγω έλλειψης Εφημερευόντων Ειδικών Ιατρών .
5)Γεμάτοι οι Θάλαμοι και οι Κλινικές με ασθενείς, και ανεπαρκές νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιος συγγενής να παραμένει τη νύκτα για να εξυπηρετεί τον άρρωστο του.
6)Ανεπαρκές δίκτυο ΕΚΑΒ και ασθενοφόρων για την έγκαιρη μεταφορά και διακομιδή των ασθενών.
7)Αδυναμία πραγματοποίησης εξειδικευμένων εξετάσεων, λόγω έλλειψης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Triplex αγγείων, Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας κ.λ.π.)
Πολλά περιστατικά, όπως το περιστατικό του άτυχου νεαρού Γιαννακίδη, δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν, ελλείψει ειδικών Ιατρών, και ειδικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης. Αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος λόγω της μεγάλης απόστασης των δύο Νοσοκομείων και κυρίως τους χειμωνιάτικους μήνες, και αυτό στοιχίζει πολλές φορές και την ζωή των ασθενών, όπως το ακρωτηριασμένο πόδι του άτυχου νεαρού.
Κάνουμε απεγνωσμένη έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας, να λάβει μία τολμηρή, άμεση πολιτική απόφαση έτσι ώστε να προσαρμοσθεί επιτέλους ο αριθμός του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στον υπάρχοντα αριθμό κλινών του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Δηλ. να προσληφθούν κατ΄εξαίρεση για την παραμελημένη ακριτική περιοχή του Βόρειου Έβρου των 80.000 κατοίκων, άμεσα, αρκετοί ιατροί και νοσηλευτές έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία μας και η ζωή των παιδιών μας, όπως δυστυχώς συμβαίνει μέχρι τώρα.
Το τραγικό περιστατικό του Δημήτρη Γιαννακίδη ας είναι… ο εφιάλτης των πολιτικών που θα τους καταδιώκει, και για να τον ξορκίσουν ας λύσουν επιτέλους τον γόρδιο δεσμό του συστήματος Υγείας στον Βόρειο Έβρο (Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, Κέντρα Υγείας Δικαίων-Ορεστιάδος-Σουφλίου, ΕΚΑΒ).
Το παράδειγμα την νήσου Κρήτης ( Νοσοκομεία Ευρωπαϊκών προδιαγραφών κάθε πενήντα χιλιόμετρα, Κέντρα υγείας πλήρως επανδρωμένα κάθε είκοσι χιλιόμετρα, δίκτυο ΕΚΑΒ με επικοινωνία μέσω δορυφόρου) μας δείχνει την υγεία δύο ταχυτήτων που υφίσταται σε περιοχές με ανεπαρκή πολιτική πίεση όπως ο Νομός Έβρου.