Thursday, July 26, 2007

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

..... την Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007
,
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ο Τάμεσης υπερχείλισε σήμερα με αποτέλεσμα να εκκενωθούν εκατοντάδες σπίτια στην πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης.
Περίπου 350.000 άνθρωποι παραμένουν για δύο εβδομάδες χωρίς νερό, ενώ οι αγρότες λένε ότι έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό οι σοδειές τους.
Κάτοικοι ιστορικών πόλεων όπως το Ουίνδσορ προειδοποιήθηκαν ότι μπορεί να είναι τα επόμενα θύματα των πλημμυρών, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν και άλλες βροχοπτώσεις.Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν θα επισκεφθεί- άκου θράσος - τις πληγείσες περιοχές και σήμερα το απόγευμα.ΙΤΑΛΙΑΤην ίδια ώρα, στην Ιταλία ένα μεγάλο τμήμα της χώρας εξακολουθεί να καταστρέφεται από τις πυρκαγιές που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές .
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η κατάσταση είναι σοβαρότερη στη Σικελία και την Καλαβρία.Περίπου 4.000 τουρίστες που διέμεναν στο Πέσιτσι και τα περίχωρά του στην Αδριατική, μεταφέρθηκαν σε σχολεία, ξενοδοχεία και σε άλλα χωριά της περιοχής εξαιτίας των πυρκαγιών.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Στην Βαρκελώνη περί τα 10.000 άτομα παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, εξαιτίας των πυρκαγιών.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Στη Ρουμανία η θερμοκρασία έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ που σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ξηρασία απειλεί με δυσμενείς επιπτώσεις την οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με τον επίσημο πρακτορείο Rompress, στην νότια Ρουμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Τσάλαφατ στα σύνορα με την Βουλγαρία, το θερμόμετρο έδειξε χθες 44 βαθμούς Κελσίου.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Στην ανατολική Σλοβακία μαίνονται οι πυρκαγιές σε δύο δύσβατες περιοχές και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν δύσκολο το έργο της κατάσβεσής τους καθώς δεν μπορούν να πετάξουν τα δύο διαθέσιμα πυροσβεστικά ελικόπτερα.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ