Thursday, August 16, 2007

Ανακοίνωση


ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: Δύο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα (λαϊκό γνωμικό)

Το Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (Ε.Α.Ρ.), ως πατριωτική πολιτική έκφραση των δημοκρατικών Ελλήνων στο ήθος και στο έθος, παρατηρεί με διάχυτη σκωπτική διάθεση τον... «εμφύλιο» καβγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο ακραίων θεοκρατικών (και μάλιστα ταλιμπανικού τύπου) πολιτικών παρατάξεων, του ΛΑ.Ο.Σ. και της Δημοκρατικής Αναγέννησης.Και έχουμε κάθε λόγο να διασκεδάζουμε, αρχίζοντας από τα υπέροχα δείγματα χριστιανικής... αγάπης που επιδεικνύουν, για να καταλήξουμε στην εκκωφαντική απουσία πολιτικού λόγου και από τις δύο πλευρές. Μία ακόμη απόδειξη για την ολική κενότητα που χαρακτηρίζει τους εν λόγω πατριδοκάπηλους θεοκράτες, την οποία προσπαθούν να αναπληρώσουν δημαγωγώντας ασυστόλως και συναγωνιζόμενοι να προσκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πιστοποιητικά ορθοδόξων φρονημάτων, αλληλοκατηγορούμενοι δημοσίως ως... «μαξιλαράκια της εξουσίας», «άθεοι», «σατανιστές», ακόμα και (αν είναι δυνατόν!) ως «δωδεκαθεϊστές».Πέρα όμως από την εμφανή φαιδρότητα και χυδαιότητα, επιπέδου ιπποδρομιακής βυζαντινής (ρωμαίικης) οχλοκρατίας, το Ε.Α.Ρ. ως πολιτικό κίνημα των Ελλήνων θιασωτών του Διαφωτισμού και της Άμεσης Δημοκρατίας, καταγγέλλει στους Έλληνες πολίτες και τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις ως άκρως επικίνδυνες, τόσο για το δημοκρατικό πολίτευμα όσο και για την πρόοδο και την παιδευτική εξέλιξη του έθνους.Ο άκρατος σκοταδισμός και ο στείρος μεσαιωνισμός του Στέλιου Παπαθεμελή αποτελούν όνειδος για την δημοκρατική παράταξη, της οποίας υποκρινόταν τον πολιτευτή και μέτοχο επί σειρά δεκαετιών.Ο άνθρωπος αυτός, παρ' όλο που αυτο-συστήνεται ως δήθεν «δημοκράτης», φανερώνεται μέσα από τις πράξεις του ως ένας στυγνός εχθρός της Δημοκρατίας αφού:
Είναι οπαδός της βυζαντινού τύπου θεοκρατίας και του λεγόμενου «καισαροπαπισμού» ή «παποκαισαρισμού», δηλαδή εκείνης ακριβώς της ανελεύθερης και σκοταδιστικής ταύτισης Κράτους - Εκκλησίας, που όλα τα γνήσια δημοκρατικά κινήματα από το 1789 (Γαλλική Επανάσταση) και μετά αγωνίζονται να ανατρέψουν!
Ενώ η όποια θρησκευτική πίστη, συνείδηση, αντίληψη ή ευσέβεια των Ελλήνων πολιτών αποτελεί προσωπικό δεδομένο και από καμία Δημοκρατία δεν θεωρείται κριτήριο πατριωτισμού ή νομιμοφροσύνης, εκείνος, ως άλλος ιεροεξεταστής υποβιβάζει την πολιτική αντιπαράθεση σε κυνήγι μαγισσών λες και πολιτεύεται στο Ιράν ή στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν!
Είναι δηλωμένος πολιτικός αντίπαλος του Διαφωτισμού, δηλαδή της ίδιας της δημοκρατικής παράταξης, αφού ο Διαφωτισμός αποτελεί την ιδεολογία κάθε συνεπούς δημοκρατικού. Σε αυτό επάνω τον «κάρφωσε» άθελά του ο Μαριανός Δ. Καράσης, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τον «Στέλιο Παπαθεμελή ως Πολιτικό» με αφορμή τη βράβευση του προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο στις 3/5/06, όταν είπε: «Αλλά αυτή η πολιτική στάση του Παπαθεμελή, με την πρόταση πολιτισμού που κομίζει δεν είναι αρεστή στους κύκλους της «προοδευτικής διανόησης»... (...). Οι πρώτοι που αυτοαποκαλούνται «φωταδιστές» διότι αντλούν την πολιτιστική τους ταυτότητα από τον Διαφωτισμό, αποβλέπουν στην πλήρη αποθρησκειοποίηση του δημοσίου βίου και αποκαλούν όσους αποδέχονται την ορθόδοξη παράδοση «σκοταδιστές». (...) Ο Παπαθεμελής αντιμετωπίζει την πολεμική και τη χλεύη, όπως ταιριάζει σε κάποιον που έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις του και παραμένει ακλόνητος στις αρχές του». Δεν έχουμε αντίρρηση να παραμείνει ακλόνητος στις θέσεις του ο άνθρωπος, του το ευχόμαστε κιόλας αυτού του γίγαντα πρόμαχου της θεοκρατίας, αλλά τον δημοκράτη να μην παριστάνει!
Εμπλέκει τους Έλληνες ευσεβείς των πατρώων και μητρώων ηθών και εθών, τους οποίους αποκαλεί συκοφαντικά και ανιστόρητα... «δωδεκαθεϊστές», με τον ακραιφνή χριστιανικό και θεοκρατικό πολιτικό σχηματισμό του Γιώργου Καρατζαφέρη και, προσπαθώντας προφανώς να δημιουργήσει εντυπώσεις, καταγγέλλει την... τρίαινα, το σύμβολο του Θεού Ποσειδώνος, ως... σατανιστικό σύμβολο (!), παραχαράσσοντας και προσβάλλοντας όχι μόνο την εθνική μας Ιστορία και Παράδοση, αλλά και όλους εμάς, τους δημοκρατικούς Έλληνες στο ήθος και στο έθος. Αν αυτός ο γίγας της θεοκρατίας νομίζει ότι στο βωμό της ανόητης πολιτικής του αντιπαράθεσης με τον ομοϊδεάτη του Γιώργο Καρατζαφέρη δύναται να τα βάλει και μαζί μας, τον συμβουλεύουμε πολιτικά να μαζευτεί πάραυτα, διότι η μαύρη εποχή που οι παρασιτικοί θεοκράτες κουνούσαν τις γκλίτσες τους και οι Έλληνες βέλαζαν τρομαγμένοι πέρασε ανεπιστρεπτί. Είμαστε χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, είμαστε οργανωμένοι και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις υπολήψεις και τις ιδέες μας με κάθε σύννομο και πολιτικό τρόπο!
Ο κ. Παπαθεμελής και ο ομοϊδεάτης του κ. Καρατζαφέρης ας πάνε να «πλακωθούν» καλύτερα για το σε ποιον ανήκει τελικά το... περιστέρι (όχι της Θεάς Αφροδίτης, αλλά της Αγίας Τριάδος). Στον πρώτο που το έκανε σύμβολο στο απόκομμά του, ή στον δεύτερο που τον... ευλόγησε. Με τα δικά τους σύμβολα ας «παίζουν» όσο θέλουν. Προειδοποιούμε όμως προς κάθε κατεύθυνση, άπαντες να σταθούν με σεβασμό και σε επαρκή απόσταση από τα πατρώα και ιερά μας εθνικά σύμβολα, διότι το Ε.Α.Ρ. έχει και την βούληση και χιλιάδες Έλληνες πολίτες στο πλευρό του, ώστε να τα υπερασπιστεί!Και επειδή οι επερχόμενες εκλογές προβλέπονται μια μεγάλη παρωδία, προειδοποιούμε και τα δύο κόμματα εξουσίας που κινούν τα νήματα σε αυτήν την ανόητη αντιπαράθεση μεταξύ θρησκόληπτων μαριονετών, ότι το Ε.Α.Ρ. μπορεί να μην συμμετέχει τώρα στην εκλογική αναμέτρηση της μιντιοκρατίας και της ανεθνικής ολιγαρχίας που άρχει στην ουσία την πατρίδα μας, αλλά στις πολιτικές αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική μας Επιτροπή στην τακτική Σύνοδό της τον Σεπτέμβριο, θα συνυπολογιστούν και θα εκτιμηθούν οι πάντες και τα πάντα. Ας μην λησμονάτε όλοι σας ότι είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα και αυτή δεν είναι δική μας δημοσκόπηση, αλλά εκείνων που επιδιώκετε τις ευλογίες τους!Το Κίνημά μας έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα κατά της θεοκρατίας και υπέρ της Άμεσης Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ορθού Λόγου.Το σύνθημά μας παραμένει το ίδιο επίκαιρο: Η Ελλάδα πάλι στους Έλληνες!Η ρωμιοσύνη και η θεοκρατία δεν θα περάσουν! Ας το καταλάβουν καλά αυτό τόσο ο γίγας της Ορθοδοξίας όσο και ο... ιθαγενής Κάστρο και ας αφήσουν έξω από αυτή την κοκορομαχία τους Έλληνες στο ήθος και στο έθος. Όπως το λέει και ο σοφός λαός μας, «δύο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα».


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Γραμματεία Διαφωτισμού
http://ear-hellas.gr/index.php?type=dt&f=deltio023

No comments: