Sunday, July 01, 2007

Αγωνίσματα με καύσωνα…

Κλήθηκαν να δώσουν οι επιτυχόντες διαγωνισμό για την πρόσληψη στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Καρδίτσας
* Αγωνιζόμενος αποχώρησε με ασθενοφόρο!!!
* Μπράβο κ. Γκούπα, σε εσάς και τις υπηρεσίες

Πληροφορηθήκαμε ότι χθες (την Τετάρτη 25 Ιουνίου) το πρωί οι 20 επιτυχόντες στον διαγωνισμό για την πρόσληψη στην Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένο να περάσουν από αθλητικές δοκιμασίες στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.
Πράγματι, έτσι κι έγινε. Η εξέταση άρχισε στις 7:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 9 π.μ. Μόνο που οι υπεύθυνοι δεν υπολόγισαν τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν τόσο εκείνη την ώρα όσο και όλες αυτές τις ημέρες.
Έτσι, τα παιδιά που κλήθηκαν να αγωνιστούν στον δρόμο 1000 μέτρων και στο ύψος στην κυριολεξία δεινοπάθησαν.
Κάποιοι από αυτούς μάλιστα κόπηκαν διότι δεν μπόρεσαν να περάσουν τα όρια που ήταν 3,60 μέτρα στο μήκος και 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα στα 1000 μέτρα.
Μάλιστα, ένας διαγωνιζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ και άλλοι αντιμετώπισαν πρόβλημα έντονης κούρασης και δυσφορίας.
Το πρόγραμμα είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί σήμερα με τον δρόμο 100 μέτρων και όριο τα 16 δευτερόλεπτα και στο ύψος με όριο το ένα μέτρο.
Ερωτήματα
Υπεύθυνη για τον διαγωνισμό ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Άραγε, δεν είδαν τον καιρό ότι η θερμοκρασίες ήταν επιπέδου Σαχάρας και να αναβάλουν τον διαγωνισμό;
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γκούπας, δεν είδε ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Παυλόπουλος έκλεισε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες από τις 12 το μεσημέρι λόγω του καύσωνα;
Όμως, όποιος περνάει την ώρα του σε γραφεία που έχουν συνθήκες Βόρειου Πόλου δεν μπορούν να καταλάβουν την αγωνία αυτών των παιδιών που από τις δοκιμασίες αυτές κρίνεται η επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Αυτό που πρέπει να κάνει η περιφέρεια είναι να ακυρώσει τον διαγωνισμό ή στην χειρότερη περίπτωση να δώσει εκ την δυνατότητα επανεξέτασης σε όσους κόπηκαν.
Ακόμη, να αναβάλει τις σημερινές εξετάσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογοι έναντι αυτών των παιδιών.
Σίγουρα, η ημερομηνία είχε κλειστεί από καιρό. Ξέραμε ότι η δημόσια διοίκηση είναι δυσκίνητη. Όμως, φτάνει στο βαθμό να μην μπορεί να πάρει μια γρήγορη απόφαση όταν υπάρχουν συνθήκες έκτακτης ανάγκης;
Αυτά που λέει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την αναμόρφωση του κράτους έχουν να κάνουν και με τις αποφάσεις των ανθρώπων που έβαλε σε κρατικές θέσεις για να κάνουν πράξη τα οράματά του;
Αν είναι έτσι, να τους χαίρετε και να είναι σίγουρος ότι θα τα κατορθώματά τους θα τα βρει μπροστά του.

No comments: