Monday, October 08, 2007

Κοζάνη Συγχαρητήρια στον νέο Υπουργό Ανάπτυξης

Το συνδικάτο ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» συγχαίρει τον Δυτικομακεδόνα νέο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Φώλια για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο πρωθυπουργός και του ανέθεσε την «ανάπτυξη» της χώρας στα χνάρια της «φλογοβόλας» προηγούμενης τετραετίας.
Άριστος γνώστης του κοινωνικού πλαισίου και της ανειρήνευτης ταξικής πάλης στο πλευρό των συναδέλφων του, βιομηχάνων ο κ. Φώλιας έδωσε δείγματα γραφής ως υφυπουργός του κ. Αλογοσκούφη όταν νομοθέτησαν μαζί την μείωση της φορολογίας των κερδών των Ελλήνων επιχειρηματιών, (από 35% σε 25%) οι οποίοι διαβίωναν κάτω από το επίπεδο της φτώχιας με ετήσια αύξηση των κερδών τους μόνο μέχρι 300%. Βέβαια την απώλεια αυτών των εσόδων καλέστηκαν να την καλύψουν και πάλι οι εργαζόμενοι οι οποίοι έτσι κι αλλιώς ζουν πλουσιοπάροχα αφού αμείβονται με παχυλούς μισθούς των 600€ γιαυτό και η φορολογία των μισθών τους παρέμεινε στο 40% !!! Δεν πρέπει όμως οι συμπατριώτες μας να ξεχνούν μια άλλη σημαντική και σωτήρια παρέμβαση του κ. φώλια και της κυβέρνησης του που αφορά την αύξηση του ποσοστού του ΦΠΑ με την οποία φρόντισαν να ελαφρύνει ακόμα περισσότερο το φουσκωμένο πορτοφόλι του Έλληνα μισθοσυντήρητου.
Πιστεύουμε ότι «στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον» που έχει δημιουργηθεί στις αγορές ηλεκτρισμού τα «φιλοδυτικομακεδονικά» αισθήματα του νέου ΥΠ.ΑΝ κ. Φώλια επέβαλαν τις πρόσφατες αποφάσεις της διορισμένης διοίκησης της ΔΕΗ που αφοράν:
1) Το κλείσιμο σχεδόν όλων των ατμοηλεκτρικών σταθμών και των ορυχείων της περιοχής με ταυτόχρονη μεταβίβαση της ρύπανσης από την καύση του λιθάνθρακα στη Νότια Ελλάδα, καθώς επίσης και το «φόρτωμα» της Αθήνας με χιλιάδες ανέργους της περιοχής μας.
2) Την διάσπαση της ΔΕΗ σε 6 Ανώνυμες Εταιρείες ούτως ώστε να μπορούν να αγοράσουν και οι πατριώτες μας Δυτικομακεδόνες πανεύκολα μια Α.Ε ηλεκτρισμού.
3) Την αλλαγή από την διοίκηση της ΔΕΗ του μισθολογίου και την κατακόρυφη μείωση των μισθών για αποφυγή αμέτρητων οικογενειακών δραμάτων που δημιουργούνται στην περιοχή από τους υψηλούς μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΗ και την κατασπατάλησή τους στα καζίνο και στα λοιπά διαφθορεία της περιοχής.
4) Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τον ΥΠ.ΑΝ για την αναβολή των 50 ημερών που έδωσε για την υλοποίηση των αποφάσεων της διοίκησης της ΔΕΗ που αφοράν το κλείσιμο των μονάδων, αναβολή που θα δώσει εύλογο χρόνο στην οργάνωση του γνωστού απεργοσπαστικού μηχανισμού της περιοχής μας ο οποίος είναι σήμερα σκουριασμένος λόγο έλλειψης σοβαρών απεργιών τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το ρεσιτάλ απεργοσπασίας που έδωσαν την περίοδο 90-93 για την ψήφιση των αντιασφαλιστικών, εργατοκτόνων νόμων Σιούφα και Σουφλιά.
Το συνδικάτο μας θα σταθεί σταθερά απέναντι στον υπουργό (σε αντίθεση με κάποια σωματεία που δηλώνουν ότι θα σταθούν δίπλα του) και στην κυβέρνηση που προετοιμάζει την οριστική αποδόμηση του ασφαλιστικού, την διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ και την οριστική αποβιομηχάνιση της Δυτικής Μακεδονίας.

Το γραφείο τύπου

No comments: