Wednesday, October 31, 2007

Το αντιπολεμικό κίνημα ξανά στους δρόμους!

Χαιρετίζουμε τους πάνω από 100 χιλιάδες αντιπολεμικούς διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους των ΗΠΑ στις 27 Οκτώβρη. Στη Ν. Υόρκη, στο Σαν Φραντσίσκο, στο Σικάγο, στο Λος Άντζελες, στο Σιάτλ, στο Ορλάντο και σε δεκάδες άλλες πόλεις, βετεράνοι του Ιράκ και του Βιετνάμ, οικογένειες φαντάρων, συνδικαλιστές, φοιτητές και ακτιβιστές της Ειρήνης, διαδήλωσαν απαιτώντας να γυρίσουν πίσω τώρα τα κατοχικά στρατεύματα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Την σκυτάλη παίρνει τώρα το αντιπολεμικό κίνημα στην Βιτσέντζα της Ιταλίας που οργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις στα μέσα Δεκέμβρη, ενάντια στην επέκταση των στρατιωτικών βάσεων και την παραμονή του στρατού στο Αφγανιστάν. Το αντιπολεμικό κίνημα ξεσηκώνεται ξανά αυτή την περίοδο σε ολόκληρο τον πλανήτη για να απαντήσει στον «πολέμο κατά της τρομοκρατίας» που κλιμακώνεται σε όλα τα μέτωπα.
Στο Ιράκ, ο πόλεμος κλιμακώνεται με τις απειλές της Τουρκίας να εισβάλει στο βόρειο Ιράκ και τις υποσχέσεις των ΗΠΑ να τσακίσουν οι ίδιες τους αντάρτες του PKK που παλεύουν για ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εντείνουν τις πιέσεις για συμμετοχή και άλλων χωρών στις μάχες ενάντια στους αντάρτες που αυξάνουν τις επιθέσεις τους και απειλούν να μετατρέψουν το Αφγανιστάν σ’ ένα δεύτερο Ιράκ. Η αποτυχία της κατοχής στο Αφγανιστάν φέρνει τον πόλεμο μέσα στο γειτονικό Πακιστάν αποσταθεροποιώντας το ίδιο το καθεστώς του δικτάτορα και σύμμαχου των ΗΠΑ, Μουσάραφ. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, οι προετοιμασίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για επίθεση στο Ιράν και η ενίσχυση του Ισραήλ και των φιλοαμερικάνικων κυβερνήσεων στην περιοχή με στόχο το τσάκισμα της Αντίστασης σε Παλαιστίνη και Λίβανο, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη κλμάκωση του πολέμου.
Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει και μπορεί να τους σταματήσει! Στην Βρετανία στις αρχές Οκτώβρη χιλιάδες αψήφισαν την απαγόρευση της αστυνομίας και διαδήλωσαν απαιτώντας από τον διάδοχο του Μπλερ, Γκ. Μπράουν, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα όχι μόνο από το Ιράκ, αλλά και από το Αφγανιστάν. Λίγες μέρες πριν στο Βερολίνο, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση ενάντια στην κατοχή στο Αφγανιστάν εδώ και 5 χρόνια. Από τη Ν. Κορέα μέχρι τον Καναδά, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους στις 27 Οκτώβρη, όπως και στις ΗΠΑ.
Ενώνουμε κι εμείς την φωνή μας μαζί τους και απαιτούμε:
-ΗΠΑ – Τουρκία έξω από το Ιράκ
-Όχι επίθεση στο Ιράν
-Πίσω τώρα οι στρατοί από το Αφγανιστάν
-Κάτω τα χέρια από την Αντίσταση σε Λίβανο και Παλαιστίνη


Καμμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει επιπλέον στρατό στο Αφγανιστάν μέσω της Βαλκανικής Ταξιαρχίας που αναμένεται να ξαναπάει στην περιοχή και η επιπλέον συναίνεσή της στις συνεχιζόμενες πιέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να συμμετέχει ελληνικός στρατός, για πρώτη φορά, σε μάχες στην πρώτη γραμμή του πυρός στο Αφγανιστάν, είναι δύο προκλητικές επιλογές που βαθαίνουν την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο του Μπους.
Μέχρι σήμερα οι 200 περίπου έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονταν περιορισμένοι στην σχετικά ελεγχόμενη πρωτεύουσα Καμπούλ και η κυβέρνηση προσπαθούσε να αποκρύψει αυτή την συμμετοχή, λέγοντας ότι δεν υπαρχει κίνδυνος γιατί δεν εμπλέκονται παρά μόνο στην κατασκευή υποδομών και νοσοκομείων και όχι σε μάχες. Το πόσο ψεύτικη ήταν αυτή η εικόνα φάνηκε πριν από δύο χρόνια, όταν 2 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από επίθεση ανταρτών σε ελληνική φάλλαγγα που συμμετείχε στη Διεθνή Δύναμη του ΝΑΤΟ...
Δεν θα περιμένουμε να δούμε να γυρνάνε τα φέρετρα από το Αφγανιστάν για να ξεσηκωθούμε! Ξεκινάμε καμπάνια ενάντια στην συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και απαιτούμε:
-Nα γυρίσει τώρα πίσω ο στρατός από το Αφγανιστάν.
-Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου, που παίζουν στρατηγικό ρόλο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και την δημιουργία της νέας Αντιπυραυλικής «Ασπίδας».
-Να σταματήσουν οι υπέρογκες δαπάνες για τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Θέλουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις, σχολεία και νοσοκομεία, όχι για βόμβες, πυραύλους και φρεγάτες στο Λίβανο.
-Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας που μπάινουν στο στόχαστρο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις απαγωγές των Πακιστανών και για τις υποκλποπές.
Στις 17 Νοέμβρη, να μετατρέψουμε τον γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε μεγάλα αντιπολεμικά και αντικυβερνητικά συλλαλητήρια ενάντια στην κλιμάκωση της ελληνικής εμπλοκής στο Αφγανιστάν. Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο σας καλεί να διαδηλώσουμε μαζικά σε κάθε πόλη.
Στις 14-16 Δεκέμβρη οργανώνουμε εκδηλώσεις συμπαράστασης με το αντιπολεμικό κίνημα της Βιτσέντζα και συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων εκείνες τις μέρες, ενάντια στον προυπολογισμό της λιτότητας και των εξοπλισμών.
Στις 15 Φλεβάρη 2008, στην πέμπτη επέτειο από την ιστορική μέρα του 2003 που γεννήθηκε η «νέα υπερδύναμη», το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, οργανώνουμε κινητοποίηση στη βάση της Σούδας.
Την 1η Δεκέμβρη θα βρεθούμε στο Λονδίνο στην διεθνή Αντιπολεμική Συνδιάσκεψη και στις 27-30 Μάρτη 2008 στην 6ης αντιπολεμική Συνδιάσκεψη στο Κάϊρο, συνεχίζοντας την προσπάθεια συντονισμού του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος.
Σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράν βγαίνουμε όλοι στους δρόμους, οργανώνουμε στάσεις εργασίας, καταλήψεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σε κάθε σχολή, σχολείο και χώρο δουλιάς.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ=ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Γιάννης Σηφακάκης=6946.093043 , Στέφανος Ληναίος = 210-.5221444

No comments: