Monday, September 15, 2008

Ιστορική συμφωνία...

.
...επετεύχθη στην Ζιμπάμπουε
.

Aπό την Καίτη Σγουρού

.

Αφού πέρασαν πάνω από 28 χρόνια εξουσίας του πρόεδρου Robert Mugabe στην Ζιμπάμπουε, σήμερα, Δευτέρα, συμφώνησε να συγκυβερνήσει με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μοrgan Tsvangirai, και να διαμοιράσουν τις αρμοδιότητες, προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στην χώρα.
Ο πρόεδρος Mugabe προσερχόμενος στις διαπραγματεύσεις ανακοίνωσε ότι: "εμείς προσερχόμαστε στις συνομιλίες, με σκοπό να πράξουμε το καλύτερο δυνατό για την χώρα". Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης τόνισε: "με την συμφωνία θα επιστρέψει η ελπίδα στην ζωή μας".
Στις τελευταίες εκλογές που έγιναν τον Μάρτιο νίκησε η αντιπολίτευση, αλλά έγιναν βιαιότητες, με σκοπό να παραμείνει ο Mugabe στην εξουσία.
Οι διαπραγματεύσεις έγιναν και παρουσία δυτικών διπλωματών, μολονότι ο Mugabe δήλωσε ότι οι Αφρικανοί μπορούν να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους.
Στην φωτογραφία, στο κέντρο είναι αριστερά ο πρόεδρος Mugabe και δεξιά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. Ενώ, στις άκρες είναι ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Thabo Mbeki και ο ηγέτης του δεύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Arthur Murambiro.

No comments: