Wednesday, March 28, 2007

Για τον Σ. Τσιτουρίδη

H ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας για τον Σ. Τσιτουρίδη:
«Επειδή παρερμηνεύθηκαν οι χθεσινές [Τρίτη] δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφη από τις Βρυξέλλες, επαναλαμβάνεται η αναφορά του ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση που ερευνάται με βάση τη χρηματιστηριακή εταιρία ‘Ακρόπολις’».
»Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ.Τσιτουρίδης είναι ο πρώτος υπουργός που διασφάλισε τη διαφάνεια στη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών με ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των σχετικών πράξεων, διαπίστωσε το μεγάλο θεσμικό κενό που υπάρχει στη διαχείριση των διαθεσίμων τους και έχει κινηθεί για να το αντιμετωπίσει σε απόλυτη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.
»Οι δύο υπουργοί έχουν συναποφασίσει την απαγόρευση των επενδύσεων των ταμείων σε παράγωγα ομολόγων ή σε σύνθετα προϊόντα επί ομολόγων, έχουν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την έγκριση των Διοικήσεων των Ταμείων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος και έχουν δώσει εντολή σε όλους τους αρμόδιους να υπάρξει διερεύνηση σε βάθος όλων των υποθέσεων, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις κακής διαχείρισης».

No comments: