Friday, April 06, 2007

Οι Τεχνικοί της Ιδιωτικής Τηλεόρασης

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2007
Αριθμός Πρωτ. 920

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Οι Διοικήσεις εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Τεχνικούς, μέλη μας και μη, που όρθωσαν το ανάστημά τους, αντιστάθηκαν σε απειλές, πιέσεις και εκβιασμούς και αποκάλυψαν το σκληρό επιχειρηματικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την λαμπερή βιτρίνα της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της Ε. Σ. Η. Ε. Α. , με την 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε σε ένδειξη συμπαράστασης των Δημοσιογράφων προς τους Τεχνικούς και ευχαριστούμε την Γ Σ Ε Ε το Ε Κ Α την Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ την Ε Τ Ε Ρ το Δ Ι Α Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Α Κ Ο την Σ Τ ΤΗΛ Ν Ε και το Π Α Μ Ε για την συμπαράστασή τους.
Δυστυχώς όμως οι εργοδότες μας, που προσπαθώντας να κρύψουν την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν ένα ενιαίο και ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο του Τύπου κατέφυγαν σε διάφορα νομικά «τερτίπια» και τυπικότητες τα οποία δεν αφορούν την ουσία, το δίκαιο των αιτημάτων μας ούτε και την θέληση των συναδέλφων μας, κατόρθωσαν να κηρύξουν την στάση τους παράνομη.
Παράλληλα με την «Δικαστικοποίηση» του συνδικαλιστικού μας αγώνα έθεσαν σε κίνηση όλο τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που διαθέτουν, με την χρήση ενοικιαζόμενων τηλεοπτικών συνεργείων, με απεργοσπάστες που άλλαξαν τις προγραμματισμένες βάρδιες και με την απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις των σταθμών των εργαζομένων που έκαναν στάση.
Ακόμα, με Διευθυντάδες και Προϊσταμένους που πίσω από κλειδωμένες πόρτες προσπαθούσαν να τα κάνουν όλα, με Αρχισυντάκτες που τους βάπτιζαν Σκηνοθέτες, με τους ίδιους τους εργοδότες να ζητάνε τηλεφωνικά από συγγενείς τους υπαλλήλους να γίνουν απεργοσπάστες, με έγκριτους δημοσιογράφους-παρουσιαστές να μη δέχονται, προς τιμήν τους, να καθίσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες μπροστά στις κάμερες και άλλους να το κάνουν χωρίς ντροπή, κατόρθωσαν να «βγάλουν» σε όλα τα Κανάλια (πλην του 902 που έβγαλε κάρτα συμπαράστασης) Δελτία Ειδήσεων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν «κονσερβοποιημένα» χωρίς καμιά ζωντανή σύνδεση (οι λίγες που παίξανε ήταν «μαϊμού»), θυμίζοντάς μας όμως τα πρώτα νηπιακά χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Με δεδομένο ότι η συμμετοχή των Τεχνικών στην κινητοποίηση ξεπερνούσε το ενενήντα τοις εκατό (90%) και με τα όσα συνέβησαν κάτω από αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι πετύχαμε μια περήφανη νίκη, ότι οι εργοδότες μας όχι μόνο δεν μπόρεσαν να μας πλήξουν αλλά αντίθετα μας ενδυνάμωσαν και ότι με την συμπεριφορά τους αυτή δικαιώνουν ηθικά το συνδικαλιστικό κίνημα στην συνείδηση όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων.
Επειδή είναι ολοφάνερο ότι οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας γενικότερης επίθεσης στον συνδικαλισμό, δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωσή μας που είναι η σύναψη Σ Σ Ε για το 2007 σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
Τέλος, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις στο χώρο του Τύπου να δώσουμε μαζί μια ενωτική δυναμική και άμεση απάντηση στην προκληρική αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας των ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

No comments: