Saturday, June 02, 2007

Δικαστήριο Συνείδησης

Πρωτοβουλία για το «Διεθνές Δικαστήριο Συνείδησης»
Επείγουσα έκκληση

30/05/2007
Η πρωτοβουλία για το «Διεθνές Δικαστήριο Συνείδησης» θα ξεκινήσει στις Βρυξέλες στα μέσα Δεκέμβρη. Σ’ αυτό το πνεύμα και με σκοπό να είναι επιτυχημένο αυτό το εγχείρημα, προσκαλούμε όλους τους αγωνιστές, διανοούμενους, ανθρώπους από το χώρο της δικαιοσύνης, ενώσεις της κοινωνίας πολιτών και σώματα να λάβουν μέρος στην προσαγωγή στη δικαιοσύνη των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου εναντίον του Λιβάνου και να αρνηθούν το προνόμιο απουσίας αντιποίνων που απολαμβάνει το Ισραήλ στα επίσημα διεθνή σώματα.
Ζητάμε από κάθε άτομο, σώμα ή ομάδα να συμβάλει, ανάλογα με τις ικανότητες και τις επιθυμίες της:
Α) Συλλέγοντας υπογραφές όλων των σωμάτων και των προσώπων της θέμιδας.
Β) Συμμετέχοντας στην ενημερωτική εκστρατεία για την τιμωρία των εγκληματιών πολέμου και για την κυκλοφορία της έκκλησης σε άλλα μέρη.
Γ) Αποστέλλοντας δικαστές που θα εκπροσωπούν τις πέντε ηπείρους για να λάβουν μέρος στη δίκη.
Δ) Αποστέλλοντας στο δικαστήριο ένα κατηγορητήριο που θα περιλαμβάνει τα σώματα και τα πρόσωπα από το χώρο της δικαιοσύνης.
Ε) Μοιράζοντας προτάσεις, ανοίγοντας συζητήσεις και ανταλλάσσοντας κάθε λογής πληροφόρηση. Η πρωτοβουλία είναι ανοικτή σε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις οι οποίες και θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.
Στ) Στέλνοντας αγωνιστές απ’ όλο τον κόσμο για να λάβουν μέρος κατά την ημέρα της δίκης. Συζητήσεις, συμπόσια, προβολή ντοκιμαντέρ και έκθεση φωτογραφίας θα λάβουν χώρα σε αίθουσες παραπλεύρως του δικαστηρίου.
Ζ) Συνεισφέροντας οικονομικά την ένωση του
«Διεθνούς Δικαστηρίου του Λιβάνου»
Cpte: 778-598727-16
Liban: Be72-7785-9827-2716
Bic: GKCCBEBB

Η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, την ίδια μέρα με την έναρξη της «εβδομάδας υποστήριξης του ΙΑΣ (Ισραηλινού Αμυντικού Στρατού), (Tsahal)» από το Δήμο του Παρισιού: Πρόκειται για μια ετήσια παράδοση που ο δήμος τηρεί από το 1948.
Τη μέρα εκείνη θα πούμε σε όλες τις κυβερνήσεις και τα επίσημα σώματα ότι η πολιτική της ατιμωρησίας έλαβε τέλος. Από τη μέρα αυτή και μετά, οι πολίτες του κόσμου θα είναι υπεύθυνοι για τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Δρ. Αλί Φαγιάντ
Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Κέντρου Μελετών και Καταγραφής
Τμήμα Πληροφόρησης
Airport new highway Inmaa bldg. 1st. floor
Τ.Θ.: 24/47 1017-2010 Baabda
Βηρυτός - Λίβανος
Τηλ.: 0961 1 836610
Fax: 0961 1 836611
Κινητό: 0961 3 833438
Email: dirasat@dirasat.net, issa@dirasat.net, ccsdresist@yahoo.co.nz

No comments: