Thursday, August 16, 2007

"Έγκλημα» και Τιμωρία

Τροχονόμος «έπεσε» στην ώρα του καθήκοντος επειδή έκανε τη δουλειά του..!!
Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις στο Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Δράμας
ΜΕΤΕΤΕΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ)
ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩΣΕ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΤΗ..!!
Ανάστατος ο κλάδος της Αστυνομίας στη Δράμα
Σιγή ιχθύος από το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας και την “αυτόφωτη” ηγεσία του

Αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων:..
«άλλος είναι ο λόγος της παράνομης μετάθεσης που έχει να κάνει με τον διευρυμένο Δήμο της Δράμας…»

Σάλος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας επειδή αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στην Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων , σε γενόμενο έλεγχο που διενεργήθει σε οδηγό φορτηγού , του επέβαλαν πρόστιμο αξίας 5.000 ευρώ , επειδή δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία.
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποιούσαν οι άνδρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας διαπιστώθηκε πως το Φ.ΙΧ που οδηγούσε νεαρός (ευγενής και συνεργάσιμος με τους τροχονόμους ) οδηγός , συνοδευόταν από συγγενικό του πρόσωπο, ο οποίος όταν διαπίστωσε πως το πρόστιμο ήταν υπέρογκο διαμαρτυρήθηκε με έντονο ύφος προς τους αστυνομικούς , πετώντας το μπλοκ των κλήσεων στο έδαφος και με φραστικές αναφορές που δεν το επιτρέπουν αν θέλετε οι συνθήκες της Δημοκρατίας που ισχύουν για μία Ευρωπαϊκή Χώρα όπως η Ελλάδα.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών να δημιουργηθεί ένταση και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο να βεβαιωθεί η παράβαση.
Η συνέχεια δόθηκε σε διάφορα γραφεία με τις σχετικές αντεγκλήσεις και μετά από διάστημα 2-3 ημερών ο συγκεκριμένος Αστυνομικός μετετέθη σε άλλη υπηρεσία , αν και αυτό ρητά και κατηγορηματικά είναι παράνομο.
Και είναι παράνομο διότι για να πραγματοποιηθεί μετάθεση από αυτή την υπηρεσία ενός αστυνομικού θα πρέπει σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφουν τα δύο συνεργαζόμενα μέρη (Υπουργείο και Αστυνομικός) να έχει υποπέσει σε παράπτωμα και να διενεργείτε Ε.Δ.Ε με αρνητικά αποτελέσματα προς τον Αστυνομικό, η να έχει μειωμένη απόδοση προς την υπηρεσία του.
Αυτό αναφέρετε ρητά και κατηγορηματικά στην εγκύκλιο που κυκλοφορεί και προσδιορίζει τις αρμοδιότητες των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα στην παράγραφο 11 και στα άρθρα α) β ) γ ) δ ) και ε ) της συγκεκριμένης εγκυκλίου, γίνονται σαφή όλα τα παραπάνω, επισημαίνοντας πως η
για την Αντικατάσταση- Ανανέωση ομάδας θα πρέπει
τα άτομα τα οποία στελεχώνουν τις ομάδες αυτές με δεδομένο τον επιχειρησιακό τους χαρακτήρα και αποστολή αποκτούν εκ φύσεως έντονη συνοχή και ομοιογένεια, αδιατάραχτους συνδετικούς δεσμούς και υποστηρικτικές σχέσεις φιλίας έτσι ώστε όλες οι δράσεις τους να διέπονται από κλίμα και πνεύμα ομαδικό.
Η αντικατάσταση τους θα γίνεται υποχρεωτικά σε οποιαδήποτε στιγμή λειτουργίας της ομάδας μόνο για λόγους πειθαρχίας ή έλλειψη αποδοτικότητας.
Φίλτρο διαρκούς ενδυνάμωσης της ομάδας να αποτελεί η συχνή ανανέωση της η οποία θα λειτουργεί παραγωγικά προς όφελος του επιδιωκόμενου σκοπού αλλά και στην ίση διοικητική μεταχείριση όλων των προσώπων μιας υπηρεσίας που επιθυμούν και που κρίνονται ικανοί στις απαιτήσεις της αποστολής.
Προς την κατεύθυνση αυτή τίθεται ανώτατο όριο τριετούς παραμονής και υποχρεωτική αντικατάσταση του 1/3 της δυνάμεως ανά έτος αρχής γενομένης από 01-06-2009.
Ο επικεφαλής και ο βοηθός του θα αντικαθίστανται ανά τριετία κάθε πρώτη ημερολογιακού έτος κλ-π, κλ-π
Αυτά λίγο πολύ αναφέρει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την συγκεκριμένη υπηρεσία.
Θέλω εδώ να δούμε με προσοχή και να εξετάσουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έχουν και να προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε όλοι μαζί, όσο πιο αντικειμενικά μπορεί ο καθένας
Κανένας δεν είπε πως αυτά τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται για τον Κ.Ο.Κ. , ή για τα φορτηγά, είναι μικρά.
Σαφέστατα είναι υπέρογκα και μάλιστα τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τα φορτηγά δεν επιδέχονται και την μείωση του 50 % , (κάτι που γίνεται με τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ), αν και εφ όσον πληρωθούν εντός 10 ημερών.
Δεν θέλω να πιστέψω πως οι Τροχονόμοι ξυπνούν το πρωί και πίνοντας τον πρώτο τους καφέ, βάζουν στόχο για να εξοντώσουν πολίτες οι οποίοι εδώ που τα λέμε, δεν είναι και εντάξει προς τη νομοθεσία.
Από την άλλη όμως είναι δυνατόν επειδή ένας τροχονόμος εφαρμόζει το γράμμα του νόμου να μετατίθεται από τον Διευθυντή του και μάλιστα χωρίς προβατική συμπεριφορά , η μη έχοντας διενεργηθεί Ε.Δ.Ε ;; (αυτή ξεκίνησε μερικές μέρες αργότερα για να καλυφθούν όλα υπηρεσιακά) και μάλιστα, Προκαταρκτική Εξέταση από το Τμήμα Ασφαλείας όπου μετετέθη..!!
Είναι δυνατόν να αποσιωπάται το θέμα από το Αστυνομικό συνδικαλιστικό όργανο του νομού και μάλιστα να μην υπάρχει αντίδραση για τις παραιτήσεις από το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ένδειξη όχι απλά συμπαράστασης στο συνάδελφό τους, αλλά ένδειξη αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τη στολή που φορούν οι Αστυνομικοί;;
Μήπως γιατί ο Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων είναι πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα (αυτόφωτος) Νομαρχιακός Σύμβουλος;
Η επίσημη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας κ. Δημήτρη Ανδριανάκη ( έμπειρου και με καλό φάκελο Αστυνομικού Διευθυντή) είναι πως ο συγκεκριμένος Τροχονόμος όφειλε να γράψει όπως έκανε ορθά τον παραβάτη, και να οδηγήσει το συγγενικό του πρόσωπο στο αυτόφωρο , λόγω της συμπεριφοράς του προς τους άνδρες της Αστυνομίας.
Επειδή λοιπόν ο συγκεκριμένος τροχονόμος έδειξε για μία ακόμα φορά ανθρωπιά και δεν ταλαιπώρησε και επιβάρυνε με επί πλέον χρήματα (διαδικασία αυτοφώρου) τον άνθρωπο που του επιτέθηκε φραστικά, τιμωρήθηκε και μάλιστα με μετάθεση παράνομη σε άλλη υπηρεσία.
Και επειδή θέλω να λέμε όλοι μας αλήθειες να ρωτήσω αν γνωρίζουν όσοι παρενέβησαν με ανθρώπινο η πολιτικό τρόπο στην υπόθεση πως ο συγκεκριμένος Αστυνομικός (μαζί με την ομάδα του) είχαν επανειλημμένως κάνει συστάσεις σε οδηγό (που δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε αιτία να μετατεθεί) ο οποίος οδηγός είχε ανάρμοστη συμπεριφορά , παραβιάζοντας το κόκκινο στην πόλη όποτε ήθελε, δεν φόραγε ποτέ ζώνη ασφαλείας, έτρεχε με όση ταχύτητα ήθελε και ένα σωρό άλλα παραπτώματα τα οποία είχαν εντοπίσει οι άνδρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας και είχαν κάνει τις δέουσες ενέργειες βεβαιώνοντας πολλές παραβάσεις.
Δηλαδή πρόκειται ουσιαστικά τιμωρία για άλλο λόγο και για άλλη αιτία στον συγκεκριμένο Αστυνομικό, ο οποίος μάλλον πλήρωσε εξ αιτίας «συγγενικών αμαρτημάτων»
Δηλαδή η συγκεκριμένη ομάδα προφυλάσσει τα παιδιά μας από το θανατηφόρο ατύχημα, προσπαθεί να μην κλείσουν σπίτια και όλοι εμείς.., εσείς (άλλοι γιατί ίσως δεν είχατε ενημέρωση) άλλοι γιατί ενδεχομένως να είναι συγγενείς σας πιέσατε και μετατέθηκε ο Αστυνομικός σε άλλη Υπηρεσία.
Κατά τα άλλα είμαστε κοινωνία αξιοκρατική και όλοι προσπαθούμε για το καλό όλων, χωρίς υποκρισία και ψέματα.
Συγχαρητήρια σε όλους για την «δυναμική» που επιδείξαν στον συγκεκριμένο Αστυνομικό.

ΥΓ Κύριε Διευθυντά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, σας γνωρίζω υπηρεσιακά από το 1996 όταν ήμουν εργαζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας.
Νομίζω πως πρέπει να επανορθώσετε και να πείσετε τους «ανωτέρους σας» πως προέχει σήμερα η ασφάλεια των παιδιών μας και ίσως αύριο η ασφάλεια των εγγονιών μας
Σας τα γράφω αυτά και σας ενημερώνω πως έχω πληρώσει πολλές κλήσεις στο Δήμο της Δράμας , διότι και ο υπογράφων δεν αποτελεί εξαίρεση στην καθημερινότητα
Σας ευχαριστώ και ευελπιστώ πως θα ανταποκριθείτε θετικά στην καλοπροαίρετη κριτική μου.

1 comment:

Καρκίνος σε όλους said...

Ναι αλλά οι τροχονόμοι κόβουν πρόστιμο στον Καραμανλή, τους βιομηχάνους, τους βουλευτές για παραβάσεις του ΚΟΚ; ;OXI. ΜΌΝΟ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΆ ΤΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΜΑΓΓΙΈΣ. Πρέπει να συντριβεί με κάθε τρόπο αυτή η φάρα. Πόλεμος εδώ και τώρα με κάθε τρόπο. Καλά του κάναν και τον μετάθεσαν .Κάποτε θα ξυπνήσουν αργά ή γρήγορα οι σκλάβοι και θα γίνει η επανάσταση εναντίον αυτής της διεφθαρμένης δημοκρατίας. Και γω ψάχνω να μεταθέσω κανά μπάτσο και κανά δικαστή. Θα τους γαμηθεί η Παναγία του 15 Αύγουστου. Καρκίνος σε όλους. Αλήθεια θυμήθηκε μια δικαστίνα στα Γρεβενά που την λέγαν Μαργαρίτη. Την έβγαζε ο πούστης Τριανταφυλλόπουλος. Πέθανε αυτή από καρκίνο; Πείτε μου να χαρώ.