Friday, January 11, 2008

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΜΑΣΕΪ!

Μια προκλητική συνέντευξη στα …Μακεδονικά Σπορ των Σκοπίων, έδωσε ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής του Άρη Τζερεμάια Μάσεϊ με τις ευλογίες μάλιστα της ΚΑΕ Άρης! Ο Αμερικανός προπαγάνδισε προκλητικά το όνομα «Μακεδονία» για λογαριασμό των Σκοπίων, ταυτίζοντας τη συγκεκριμένη λέξη με τη γειτονική χώρα και για ενίσχυση μάλιστα, φωτογραφήθηκε φορώντας κασκόλ με το όνομα MAKEDONIA. Και όπως φαίνεται ο έγχρωμος αθλητής το απολαμβάνει και καμαρώνει ιδιαίτερα!..

Ο πολιτογραφημένος Σκοπιανός Μάσεϊ έδωσε τη συνέντευξη κατά την τελευταία επίσκεψή του στη γειτονική χώρα όταν και πήρε το …Μακεδονικό διαβατήριο. Η συνέντευξη δόθηκε με τις ευλογίες και την έγκριση της ΚΑΕ Άρης, εκτός κι αν ενήργησε αυτοβούλως ο μάνατζερ της ομάδας Βαγγέλη Βουρτζούμης ο οποίος επίσης μίλησε στην εφημερίδα (αυτός τουλάχιστον δε μίλησε για Μακεδονία, πάλι καλά…).

Τι καλύτερη ευκαιρία για τους γείτονες, που εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και φυσικά το ανέδειξαν όσο γινόταν περισσότερο.

Στο κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου στα …Μακεδονικά Σπορ, αναφέρεται 22 φορές η λέξη «Μακεδονία» από τις οποίες οκτώ φορές την χρησιμοποιεί ο αθλητής του Άρη και τις υπόλοιπες είτε ο δημοσιογράφος στο κείμενό του είτε σε τίτλο του κειμένου του.

Το δημοσίευμα είδε το φως την ημέρα που ο Άρης αγωνιζόταν στη Ρόδο και ο ενδιάμεσος τίτλος της εφημερίδας για τον αγώνα με τον Κολοσσό ήταν «Μάσεϊ ένας «Μακεδόνας» στην Ελλάδα»!

Το …Μακεδονικό μπάσκετ και η εθνική…Μακεδονίας δίνουν και παίρνουν στο κείμενο, ενώ στο βιογραφικό του παίκτη αναφέρεται πως η υπηκοότητά του είναι διπλή: Αμερικανική και… Μακεδονική!

Ο δημοσιογράφος Μπ. Ραντούλοβιτς ο οποίος υπογράφει το κείμενο, χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως προκάλυμμα για να περάσει έντεχνα το μήνυμα ότι υπάρχουν «εμπόδια όπως τα (…) Μακεδονο-ελληνικά»!
Και φυσικά, δεν παραλείπει να αναφέρει πως «είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι ακόμη ένας παίχτης από ελληνική ομάδα λαμβάνει Μακεδονικά ταξιδιωτικά έγγραφα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα» κάτι που δε χρειάζεται να ερμηνευτεί, αφού είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει.
Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, η φάμπρικα που έχει στήσει η ΚΑΕ Άρης στη γειτονική χώρα και παίρνει αβέρτα διαβατήρια για τους αθλητές της, ώστε να τους χρησιμοποιεί ως κοινοτικούς και ν΄ αδειάζει η θέση ξένου, κάτι το οποίο μαγειρεύεται αυτές τις ημέρες και με τον Ουάσιγκτον.

Ο αθλητισμός μπορεί να ενώνει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΚΑΕ Αρης, διχάζει. Εκτός κι αν οι άνθρωποι της ΚΑΕ που ξεκίνησαν αυτή την ιστορία πριν τρία χρόνια με το Ράιαν Στακ και συνέχισαν πέρυσι με τον Γουΐλκινσον και τον Φλέτσερ, έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως …Μακεδονία και μας το κρατάνε …κρυφό, ίσως και για έκπληξη.

Η «Αθλητική Μ-Θ» παρουσιάζει πιο κάτω όλο το κείμενο της συνέντευξης, μεταφρασμένο τίτλο-τίτλο και παράγραφο-παράγραφο. Απολαύστε λοιπόν τον …Μακεδόνα Μάσεϊ, της Ελληνικής ομάδας Άρης, καμάρι της Θεσσαλονίκης.

ЏЕРЕМАЈА МЕЈСИ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "МАКЕДОНСКИ СПОРТ"
Ο ΤΖΕΡΕΜΑΪ ΜΑΣΕΪ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΣΠΟΡ»

Сакам да победувам!
Θέλω να κερδίζω !

"Признавам, слабо ги знам за квалитетите на македонските кошаркари. Познавам некои од нив како Антиќ и Стефанов. Сакам да се натпреварувам, И пред сe сакам само победи"- вели новиот Македонец со САД потекло во нашиот национален тим, кој не сака да биде дел од НБА, туку некој елитен европски клуб, иако Арис е еден од тие”...

ΜΑΣΕΪ «Παραδέχομαι ότι ελάχιστα γνωρίζω τις ικανότητες των καλαθοσφαιριστών της Μακεδονίας. Γνωρίζω κάποιους απ’ αυτούς όπως τον Άντιτς και τον Στεφάνοβ. Θέλω να αγωνίζομαι και πάνω απ΄ όλα θέλω μόνο νίκες», λέει ο αμερικανικής καταγωγής νέος Μακεδόνας της εθνικής μας ομάδας, που δεν θέλει να είναι μέλος του ΝΒΑ, αλλά κάποιας ελίτ ευρωπαϊκής ομάδας , αν και ο Άρης είναι μία εξ αυτών»…..

Џеремаја Мејси, уште една американска звезда на македонското баскет небо. Уште еден играч кој потекнува од колевката на кошарката, од земјата каде е измислена, реши да стане "Македонец". Да земе македонско државјанство и онака спортски да & помогне на нашата национална селекција да ја прекине лошата низа во квалификациите и конечно Македонија во 2009 година да биде дел од евро-елитата
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Τζερεμάι Μάσεϊ είναι ένα ακόμη αμερικάνικο αστέρι στο στερέωμα του Μακεδονικού μπάσκετ . Ακόμη ένας παίχτης που προέρχεται από το λίκνο του μπάσκετ, από την χώρα που το εφεύρε, που αποφάσισε να γίνει «Μακεδόνας» (σ.σ. Τα εισαγωγικά είναι του Σκοπιανού δημοσιογράφου). Να λάβει τη Μακεδονική υπηκοότητα και να βοηθήσει με τρόπο αθλητικό την εθνική μας αντιπροσωπεία για να σταματήσει το άσχημο σερί στους προκριματικούς και τελικά η Μακεδονία το 2009 να αποτελέσει μέρος της ευρωπαϊκής ελίτ.
Пред неполн месец Агенцијата за млади и спорт најави, а пред неколку дена Џеремаја Мејси доби македонски пасош со што влегува во конкуренција следното лето да биде дел од "црвено-жолтите" на уште едно "патување" до пласман на едно ЕП, она наредното воПолска?ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν μερικούς μήνες η Ομοσπονδία νέων και αθλητισμού το ανακοίνωσε, και πριν μερικές μέρες ο Τζερεμάϊ απόκτησε Μακεδονικό διαβατήριο με το οποίο έχει δικαίωμα να συμμετέχει στο διαγωνισμό του επόμενου καλοκαιριού για να αποτελέσει μέλος των ¨κοκκινο-κίτρινων¨ σ΄ ένα ακόμη ¨ταξίδι¨ για το πλασάρισμα σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μήπως στο επόμενο στην Πολωνία;
"Секако дека за мене ова е една голема можност и еден голем предизвик што добивам, верувам дека и ќе имам една таква шанса да конкурирам за едно место во националниот тим на Македонија. Јас сакам да се натпреварувам и пред с$ да победувам. Затоа и со задоволство го прифатив предлогот од моите пријатели во Скопје да добијам македонско државјанство"- вели Мејси околу тоа како е да се биде нов Македонец.
ΜΑΣΕΪ: «Οπωσδήποτε για μένα αποτελεί μια μεγάλη δυνατότητα και μια μεγάλη πρόκληση, πιστεύω ότι θα έχω μια τέτοια ευκαιρία να διαγωνιστώ για μια θέση στην εθνική ομάδα της Μακεδονίας. Εγώ θέλω να αγωνίζομαι και πάνω απ΄ όλα να κερδίζω. Γι’ αυτόν τον λόγο, με ευχαρίστηση αποδέχτηκα την πρόταση φίλων από τα Σκόπια να πάρω τη Μακεδονική υπηκοότητα», λέει ο Μάσεϊ σχετικά με το πώς είναι να είσαι νέος Μακεδόνας .

И самиот признава дека не е доволно запознат со македонската кошарка.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παραδέχεται πως δεν γνωρίζει αρκετά γύρω από το Μακεδονικό μπάσκετ.

"Искрено, слабо сум запознат со македонската клупска кошарка. Но затоа можам да кажам дека знам доста македонски кошаркари, а со некои од нив и сум играл, секако од спротивната страна на теренот. Така на пример, пред почетокот на оваа сезона со Арис одигравме неколку контролни натпревари со Лукоил Академик на Перо Антиќ и Ристе Стефанов. Антиќ е извореден кошаркар, имав тешки дуели со него тогаш. Ќе биде интересно да играме во една иста екипа. Секако ги познавам и Мајкл Вилкинсон и Кевин Флечер со кои играв минатата сезона во Арис, како и Рајан Стак"
ΜΑΣΕΪ «Αληθινά, δεν γνωρίζω πολλά για το Μακεδονικό μπάσκετ. Αν και μπορώ να πω ότι γνωρίζω αρκετούς Μακεδόνες καλαθοσφαιριστές, με κάποιους έχω παίξει, φυσικά στην αντίθετη πλευρά του γηπέδου. Όπως για παράδειγμα, στην αρχή της φετινής σεζόν με τον Άρη παίξαμε δοκιμαστικά παιχνίδια με την LUKOIL AKADEMIK του Πέρο Άντιτς και του Ρίστο Στεφάνοβ. Ο Άντιτς είναι εξαιρετικός μπασκεμπολίστας, είχα σκληρές μονομαχίες μαζί του τότε. Θα έχει ενδιαφέρον να αγωνιζόμαστε μαζί στην ίδια ομάδα. Φυσικά γνωρίζω και τον Μάικλ Ουίλκινσον και τον Κέβιν Φλέτσερ με τον οποίο έπαιζα την προηγούμενη περίοδο στον Άρη, όπως και με τον Ράϊαν Στακ.»

"Џеј-Меј", како што милуваат да го викаат, е свесен дека нема да биде така лесно да се обезбеди место во првите 12 на македонската сениорска репрезентација. Знае дека за тоа треба да се бори со еден Рајан Стак, Мајкл Вилкинсон..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ΄Τζει – Μέι΄, όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούν, γνωρίζει ότι δεν θα είναι εύκολο να εξασφαλίσει μία θέση μεταξύ των πρώτων 12 στην ανδρική Μακεδονική αντιπροσωπεία. Γνωρίζει ότι γι’ αυτό πρέπει να συναγωνιστεί μ΄ έναν Ράιαν Στακ, Μάικλ Γουίλκισον .
"Знам дека во репрезентацијата има само едно место за натурализиран играч. Исто така знам дека конкуренцијата е доста силна. Стак и Вилкинсон се одлични кошаркари. Сепак, с$ зависи од селекторот. Доколку тој реши да ми даде шанса, ќе дадам с$ од себе да ја искористам. Имам голема желба да & помогнам на Македонија да се квалификува во завршницата на ЕП 2009 година. Но и ако не добијам шанса, нема да бидам лут.
ΜΑΣΕΪ: «Ξέρω ότι στην αντιπροσωπεία υπάρχει μόνο μία θέση για πολιτογραφημένο παίχτη. Όπως επίσης γνωρίζω ότι ο συναγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός. Ο Στακ και ο Ουίλκινσον είναι καταπληκτικοί παίχτες. Όμως όλα εξαρτώνται από τον προπονητή. Αν αποφασίσει να μου δώσει μία ευκαιρία, θα δώσω τα πάντα από τον εαυτό μου να την αξιοποιήσω. Έχω μεγάλη επιθυμία να βοηθήσω τη Μακεδονία να λάβει μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2009. Αν δεν μου δοθεί η ευκαιρία όμως δεν θα θυμώσω.»


Што планира Мејси во идниот период, секако освен играњето за Арис во Евролигата и ЕСАКЕ лигата на Грција?
Ποια είναι τα σχέδια του Μάσεϊ για την επόμενη περίοδο, εκτός βέβαια από την συμμετοχή του με τον Άρη στην Ευρωλίγκα και την ΕΣΑΚΕ στην Ελλάδα?"Ако ме прашувате дали би заиграл некогаш во НБА лигата, одговорот е дека немам некои големи амбиции по тоа прашање. Тоа беше некако нормално кога бев млад кошаркар. Но, сега размислувам многу пореално. Ќе биде подобро ако продолжам да се развивам како играч во ова темпо. И иако е Арис дел од европската елита, би сакал да играм во некој врвен европски клуб"
ΜΑΣΕΪ: «Στην ερώτηση εάν θα αγωνιζόμουν ποτέ στο ΝΒΑ, η απάντηση θα ήταν ότι δεν έχω κάποιες μεγάλες φιλοδοξίες σχετικές με το θέμα αυτό. Κάτι τέτοιο θα ήταν φυσιολογικό αν ήμουν νέος μπασκεμπολίστας. Τώρα πλέον σκέφτομαι πιο ρεαλιστικά. Θα είναι πιο καλό εάν συνεχίσω να εξελίσσομαι ως παίχτης. Αν και ο Άρης αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής ελίτ, θα ήθελα να παίξω σε κάποια κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα.»

Арис турка добро во Евролигата, а Џеремаја Мејси е предводник на "жолто-црните" од Солун?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Άρης προχωράει καλά στην Ευρωλίγκα και ο Τζερεμάι Μάσεϊ είναι ο ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» από την Θεσσαλονίκη;
"Оваа сезона Арис има исклучително силен тим. Екипата, ако следите, постојано се надградува, станува с$ посилна. И некако нормално е кај мене да постои желба да играме на Фајнал-фор. Но, знам и тоа дека тоа е желба на сите играчи кои настапуваат во Евролигата"-повторно реално размислување на новиот македонски адут во квалификациите за ЕП.
ΜΑΣΕΪ «Αυτή τη σαιζόν ο Άρης έχει μια εξαιρετικά δυνατή ομάδα. Η ομάδα, εάν παρακολουθείτε, συνεχώς βελτιώνεται, γίνεται πιο δυνατή. Και φυσικά επιθυμώ να παίξουμε στο Φάϊναλ Φορ. Την ίδια επιθυμία βέβαια έχουν όλοι οι παίχτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα» - για δεύτερη φορά η ρεαλιστική σκέψη του νέου Μακεδόνα άσου στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».
Кои се желбите на Џеремаја Мејси во 2008 година, на професионален и на приватен план?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιες είναι οι επιθυμίες του Τζερεμάι Μάσεϊ για το 2008, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο?
"Гледано од оној професионален ангажман, тие се повеќе од јасни. Сакам да се натпреварувам, сакам да победувам. Се надевам дека 2008 година ќе биде успешна за мене на тој план. На оној другиот, личниот, посакувам да имам повеќе време, да бидам што е можно повеќе со моето семејство"- гласат желбите веруваме на новиот американски љубимец на пробирливата македонска баскет публика.

ΜΑΣΕΪ «Όσον αφορά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, είναι ήδη γνωστές. Θέλω να αγωνίζομαι, θέλω να κερδίζω. Ελπίζω το 2008 να είναι πετυχημένη χρονιά για μένα επαγγελματικά. Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο, να είμαι όσο το δυνατόν πιο πολύ με την οικογένειά μου.» - είναι οι επιθυμίες του νέου αμερικανού αγαπημένου πιστεύουμε , του εκλεκτού Μακεδονικού κοινού του μπάσκετ .

Б. Радуловиќ
Μπ. Ραντούλοβιτς


Фајнал-фор пред ЕП?Φάϊναλ Φορ πριν το ΕΠ;
Секако тоа би биле два исклучително големи чекора за мене како професионален кошаркарски играч. Кој не би сакал да игра на Евробаскетот, а во исто време и на завршниот турнир од Евролигата.
ΜΑΣΕΪ: Σίγουρα θα αποτελούσαν δύο μεγάλα βήματα για μένα ως επαγγελματία καλαθοσφαιριστή. Ποιος δεν θα επιθυμούσε να αγωνίζεται στο Ευρωμπάσκετ και ταυτόχρονα στον τελικό της Ευρωλίγκας;
Од оваа временска дистанца, извесно е дека прво би сакал да бидам дел од Фајнал-фор турнирот во Мадрид, а уште подобро би било кога потоа би заиграл и на Европското првенство во 2009 година
ΜΑΣΕΪ: «Είναι γνωστό ότι πρώτα θα ήθελα να είμαι στο Φάϊναλ Φορ στην Μαδρίτη και στη συνέχεια θα ήταν ιδανικό να συμμετέχω και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009».


Скокач пред сeΆλτης πάνω απ΄όλα
Како се опишува себеси Џеремаја во поглед на оние најголеми играчки карактеристики.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως περιγράφει τον εαυτό του όσον αφορά τα μεγαλύτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του.
"Ако самиот морам да се опишам што најдобро знам во кошарката, тогаш може да се каже дека прво сум скокач, а потоа она другото. Многумина ме препознаваат по скокот, а потоа и по другите играчки особини"- вели. ΜΑΣΕΪ: «Εάν πρέπει μόνος μου να περιγράψω ότι καλύτερο γνωρίζω στο μπάσκετ, τότε θα μπορούσε να λεχθεί ότι πρώτα είμαι άλτης και μετά όλα τα υπόλοιπα. Πολλοί με γνωρίζουν από το άλμα μου και μετά από τα άλλα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μου», αναφέρει.

Но во оваа сезона често зад името на Мејси стојат 20 и повеќе поени. Дали се менува сликата од скокачка во поентерска?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όμως σ’ αυτήν την σαιζόν πίσω από το όνομα του Μάσεϊ υπάρχουν 20 και παραπάνω πόντοι. Μήπως αλλάζει η εικόνα από άλτη σε σκόρερ;
"Па сигурно е дека ако соиграчите ми ја додадат топката во вистинско време ќе гледам да поентирам. Ако тоа се случува почесто, тогаш секако дека & бројот на поените е поголем. На еден од последните натпревари во грчкиот шампионат дадов ми се чини 26. Секако, би бил презадоволен ако дадам помалку а мојата екипа победува".
ΜΑΣΕΪ: «Είναι σίγουρο ότι εάν οι συμπαίκτες μου, μου δώσουν τη μπάλα τη σωστή στιγμή θα κοιτάξω να σκοράρω. Εάν αυτό συμβαίνει συχνά, τότε και ο αριθμός των πόντων είναι μεγαλύτερος. Σ΄ έναν από τους τελευταίους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα νομίζω ότι έβαλα 26 πόντους. Όμως, θα ήμουν ευχαριστημένος και με λιγότερους αρκεί η ομάδα μου να κερδίσει».


Штом заѕвони селекторот, доаѓам...Μόλις σφυρίξει ο προπονητής , έρχομαι ………..

Нема дилеми дека Мејси, секако доколку не се случат некои непосакувани работи, ќе биде првиот на подготовките на нашиот национален тим за наредниот квалификациски циклус.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μέϊσι, εφόσον δεν συμβεί τίποτα απρόοπτο, θα είναι πρώτος στην προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας για την επόμενη προκριματική φάση .
"Верувајте, знам добро како одат тие работи. Да почекам прво да заврши сезоната. Сигурно е дека ќе земам еден краток одмор, ќе се вратам малку во САД, да бидам извесно време со семејството. Ќе го чекам повикот на селекторот. Штом заѕвони доаѓам овде, заедно со идните соиграчи во националниот тим. Тука нема ништо спорно"- смета Мејси.

ΜΑΣΕΪ: «Πιστέψτε με ξέρω καλά πως είναι αυτά τα πράγματα. Θα περιμένω να τελειώσει η σαιζόν. Σίγουρα θα κάνω σύντομες διακοπές, θα επιστρέψω λίγο στις ΗΠΑ για να βρεθώ ένα διάστημα με την οικογένειά μου. Θα περιμένω να με καλέσει ο προπονητής. Μόλις σφυρίξει έρχομαι εδώ, μαζί με τους μελλοντικούς μου συμπαίκτες στην εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μ΄ αυτό», θεωρεί ο Μάσεϊ.

ВАНГЕЛИС ВУРЏУМИС(ДИРЕКТОР ВО АРИС): Загарантирано играчко шоу
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΡΤΖΟΥΜΗΣ (ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΑΡΗ)
Εγγυημένο αγωνιστικό σώου

При својата нова посета на Скопје (трета по ред за доста кратко време), Џеремаја Мејси беше придружуван од страна на спортскиот директор на Арис, Вангелис Вурџумис.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κατά την τελευταία του επίσκεψη στα Σκόπια (τρίτη κατά σειρά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα), ο Τζερεμάϊ Μάσεϊ συνοδευόταν από τον αθλητικό μάνατζερ του Άρη, Βαγγέλη Βουρτζούμη.

Иако знаеме доста за квалитетите на Мејси, потврда повеќе за тоа каков играч е Мејси добивме токму од еден од оперативиците на солунскиот клуб.
ΒΟΥΡΤΖΟΥΜΗΣ: «Αν και γνωρίζουμε αρκετά καλά την ποιότητα του Μάσεϊ, η επιβεβαίωση για το τι είδους παίχτης είναι, ήρθε εκ μέρους ενός εκ των παραγόντων της ομάδας από την Θεσσαλονίκη».
"Можам да кажам дека со Мејси имате загарантирано играчко шоу. Впрочем, ние сме сведоци на тоа речиси секоја недела. На секој натпревар, евролигашки или првенствен, се труди да биде што е можно подобар, во исто време и атрактивен. Мислам дека брзо ќе се уверите во она што го зборувам.
ΒΟΥΡΤΖΟΥΜΗΣ: «Μπορώ να πω ότι με τον Μάσεϊ έχετε εξασφαλισμένο αγωνιστικό σώου. Στην πραγματικότητα, εμείς το βλέπουμε αυτό σχεδόν κάθε εβδομάδα. Σε κάθε αγώνα, στην Ευρωλίγκα ή στο πρωτάθλημα, προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος και ταυτόχρονα θεαματικός. Πιστεύω ότι γρήγορα θα διαπιστώσετε τα όσα λέω.»

На денешниот дуел со Колосос Мејси "Македонец" во Грција
Στην σημερινή μονομαχία με τον Κολοσσό
Μάσεϊ ένας «Μακεδόνας» στην Ελλάδα
И во она пригода нема место за политика. Впрочем, спортот ги урива сите бариери па и оваа македонско-грчката.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει χώρος για την πολιτική. Στην πραγματικότητα ο αθλητισμός συντρίβει όλα τα εμπόδια όπως και αυτά τα Μακεδονο-ελληνικά .Секако посебно интересно е што уште еден играч од една грчка екипа зема македонска патна исправа и тоа за краток временски период.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όμως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι ακόμη ένας παίχτης από ελληνική ομάδα λαμβάνει Μακεδονικά ταξιδιωτικά έγγραφα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα .
Јасно е и кои се придобивките, но според Вурџумис, иако овој потег е во полза пред с$ на клубот, пројдовме доста пречки за да го реализираме ова, пред с$ административни. Сега е с$ в ред, и веќе од денешниот натпревар на Родос, каде му гостуваме на Колосос, Џеремаја ќе игра како Босман играч, што значи дека во иднина Арис може да ангажира уште еден играч кој потекнува од земја која не е во ЕУ"- појаснува Вангелис Вурџумис.
Σύμφωνα με τον κ. Βουρτζούμη «αν και η κίνηση αυτή είναι προς όφελος πρώτα απ΄ όλα της ομάδας, αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες για να πραγματοποιηθεί , κυρίως διοικητικές. Τώρα πλέον όλα είναι εντάξει και ήδη στον σημερινό αγώνα στη Ρόδο όπου είμαστε φιλοξενούμενοι του Κολοσσού, ο Τζερεμάϊ θα αγωνιστεί ως Μπόσμαν παίχτης , το οποίο σημαίνει ότι στο μέλλον ο Άρης μπορεί να πάρει ακόμη έναν παίχτη που προέρχεται από χώρα εκτός της Ε.Ε», εξηγεί ο Βαγγέλης Βουρτζούμης .

ЏЕРЕМАЈА МЕЈСИОмилен број: 14Позиција: крилоВисина: 202 см.Тежина: 106 кг.Државјанство: САД/МКД


ΤΖΕΡΕΜΑΪ ΜΑΣΕΪ
Αγαπημένος αριθμός : 14
Θέση : φόργουορντ
Ύψος: 202 εκ.
Βάρος : 106 κ.
Υπηκοότητα : Αμερικανική, Μακεδονική

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ

Καλή και χρυσή η εκμετάλλευση του κάθε νόμου, οδηγίας ή κανονισμού που συμπεριλαμβάνει τη χρησιμοποίηση των Σκοπιανών ως κοινοτικών, αλλά λίγη προσοχή από την ΚΑΕ Άρης, δε θα έβλαπτε. Άνοιξε τη φάμπρικα στα Σκόπια με τα διαβατήρια, τουλάχιστον ας μην προκαλούνε οι παίκτες του ιστορικού Άρη σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως είναι το Εθνικό θέμα της ονομασίας της Δημοκρατίας των Σκοπίων. Και για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και προηγούμενο με τη μητέρα του Μισούνοφ ο οποίος έπαιζε ως Έλληνας στον Άρη και αυτή προπαγάνδιζε τη …Μακεδονία, από το ραδιόφωνο των Σκοπίων. Όπως επίσης υπάρχει και το προηγούμενο στο οπαδικό έντυπο της ομάδας, όπου δημοσιεύτηκε χάρτης με τα Σκόπια να ονομάζονται …Μακεδονία.
Να μην ξύνουμε πληγές αλλά να μην ανοίγουμε κι άλλες.

No comments: