Sunday, June 03, 2007

Μήνυση για τα Ομόλογα

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, σε δελτίο τύπου της σχετικό με τη καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων ανακοινώνει την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου και τη προσφυγή της στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του σχετικού κοινοτικού δικαίου λόγω πράξεων ή παραλείψεων της ελληνικής κυβέρνησης. Στη μηνυτήρια αναφορά της κατά παντός υπευθύνου η Φιλελεύθερη Συμμαχία, τονίζει ότι συμπεριλαμβάνει και τους συνδικαλιστές μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που όρισε η ΑΔΕΔΥ, δεδομένου ότι συμμετείχαν και αυτοί στη λήψη των σχετικών ομόφωνων αποφάσεων που ζημίωσαν τους ασφαλισμένους.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από την ΑΔΕΔΥ στις 29/5/2007 ως σκανδαλώδη καθώς επιχειρεί να αποσείσει τις βαρύτατες πολιτικές και ίσως και ποινικές ευθύνες των συνδικαλιστών της και της ηγεσίας της που δεν προάσπισαν, όπως όφειλαν, τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούσαν.

Οι συνδικαλιστές μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. που αποτελούν σχεδόν το 50% του Δ.Σ. ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ του ΠΑΣΟΚ (2 μέλη), τη ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας (2 μέλη), το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ (1 μέλος) και την Αυτόνομη Παρέμβαση του Συνασπισμού (1 μέλος). Όλοι αυτοί, μαζί με τους υπόλοιπους κομματικούς εγκάθετους που απαρτίζουν το Δ.Σ. του ασφαλιστικού ταμείου, δεν έθεσαν ερώτημα περί της νομιμότητας της επένδυσης σε υψηλού ρίσκου ομόλογα πέραν του ανώτατου 23% που προβλέπει ο νόμος, δεν αποχώρησαν λόγω του μη καθορισμού ορίων εντός των οποίων θα έπρεπε να κινηθούν η αγορά και η πώληση των συγκεκριμένων ομολόγων, δεν απαίτησαν την εφαρμογή του άρθρου 42 του νόμου 2676/99 που επιβάλλει τον έλεγχο και αξιολόγηση της επενδυτικής συμπεριφοράς των ασφαλιστικών φορέων από την Ειδική Επιτροπή Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Φορέων, και δεν παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας τον Υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη όταν αυτές οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν παράνομα με την υπουργική του απόφαση 16652/Α-7-2006 στον Ειδικό Γραμματέα Ευγένιο Παπαδόπουλο.

Δυστυχώς, αυτές οι πράξεις ή παραλείψεις των συνδικαλιστών δεν έχουν γίνει γνωστές καθώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες απολαμβάνουν μια απαράδεκτη ασυλία τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η ασυλία αυτή των συνδικαλιστικών συντεχνιών οφείλεται στις, ομολογουμένως αποτελεσματικές, πολιτικές και ιδεολογικές τους παρεμβάσεις μέσω των οποίων κατορθώνουν να συσκοτίζουν το ρόλο τους και να παρουσιάζονται σαν οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, της προόδου και της “κοινωνικής δικαιοσύνης”, υποστηρίζοντας μαχητικά ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, εννοώντας φυσικά το δικό τους.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το ρόλο τους και προτείνει τη κατάργηση όλων των εργασιακών προνομίων που απολαμβάνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του Δημοσίου και τη κατάργηση της συμμετοχής τους στα Διοικητικά Συμβούλια των δημόσιων οργανισμών και των ασφαλιστικών ταμείων.

No comments: