Tuesday, October 16, 2007

Φιλελεύθερη Συμμαχία

ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΙΣ 19/10 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΖΑΦΟΛΙΑ
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει πρώτα τα μέλη και τους φίλους της που δούλεψαν και προσέφεραν για να επιτευχθεί το πολύπλοκο και δύσκολο εγχείρημα της πρόσφατης εκλογικής καθόδου. Μια εμπειρία πρωτόγνωρη για τους περισσότερους και καθόλου εύκολη ή δεδομένη για ένα σχηματισμό πολιτών. Το εκλογικό αποτέλεσμα σαφώς δεν αντιπροσωπεύει την συνολική απήχηση των φιλελεύθερων ιδεών στην Ελλάδα ή την κοινωνική δυναμική που φιλοδοξεί να εκφράσει η κίνησή μας τα χρόνια που έρχονται. Το πραγματικό εκλογικό κοινό της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι πολύ μεγαλύτερο και είναι ευθύνη της να το προσεγγίσει και να το πείσει.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πρωταρχικά συνέπεια της χαμηλής αναγνωρισιμότητας του κόμματος στην κοινή γνώμη, της περιορισμένης προετοιμασίας, την ατελούς οργάνωσης, της σημαντικής έλλειψης πόρων και μέσων. Ασφαλώς και υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις, και η συμμετοχή στην διαδικασία έδωσε πολύτιμα μαθήματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Πέρα από την καταγραφή του αποτελέσματος, η συμμετοχή στην διαδικασία των εκλογών καταγράφει μια σειρά από κέρδη, σε επίπεδο στελεχών, οργάνωσης, γνωστοποίησης του εγχειρήματος, προσέγγισης νέων μελών κτλ, τα οποία η Φιλελεύθερη Συμμαχία οφείλει να κεφαλαιοποιήσει το συντομότερο.

Στα πλαίσια της προσπάθειας κεφαλαιοποίησης αυτής της δυναμικής, η Φιλελεύθερη Συμμαχία σας καλεί να συμμετέχετε σε μια νέα οργανωτική προσπάθεια που ξεκινάμε. Στη προσπάθεια αυτή έχουν θέση όλες και όλοι που πιστεύουν ότι οι θέσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, η φιλελεύθερη ιδεολογία και πολιτική, αποτελούν πειστική και ρεαλιστική πρόταση στο θολό μετεκλογικό τοπίο.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους πιστεύουν ότι τα αιτήματα για ελεύθερη οικονομία, ατομικά δικαιώματα και ανοικτή κοινωνία είναι περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ. Για το λόγο αυτό η προσπάθεια μας από εδώ και στο εξής αποφασίστηκε να εστιαστεί στη δημιουργία εκείνων των οργανωτικών και πολιτικών προϋποθέσεων που θα βοηθήσουν στην υπέρβαση των εγγενών δυσχερειών που αντιμετωπίσαμε στο ξεκίνημα του εγχειρήματος μας.

Πιστεύουμε ότι μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες, κατάλληλα υποστηριζόμενες από αποτελεσματικές οργανωτικές δομές, θα δώσουν νέα πνοή στο πολιτικό μας εγχείρημα. Σε αυτή τη νέα φάση η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Σας καλούμε λοιπόν να πάρετε την υπόθεση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας στα χέρια σας.

Η δημιουργία των θεματικών πολιτικών κινήσεων θα γίνει στη διάρκεια ανοικτής οργανωτικής συνάντησης που θα λάβει μέρος την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007 στις 7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ζαφόλια (Λεωφ.Αλεξάνδρας 87-89).

Η συνάντηση αυτή είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αλλά και στους φίλους της που, αν και μη ενεργά μέλη, επιθυμούν να ενεργοποιηθούν στις θεματικές πολιτικές κινήσεις.
Οι θεματικές πολιτικές κινήσεις που θα συγκροτηθούν (ανάλογα με την συμμετοχή βέβαια) σε πρώτη φάση θα είναι:
- Θεσμών και Ατομικών Δικαιωμάτων.
- Κοινωνικής Συνοχής
- Οικονομικής Ανάπτυξης
- Ποιότητας Ζωής
- Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας

Το αντικείμενο της κάθε θεματικής καθορίζεται από τα αντίστοιχα τμήματα του Προγραμματικού μας Πλαισίου.

Εκτός αυτών των θεματικών κινήσεων θα δημιουργηθεί επίσης η πολιτική κίνηση νεολαίας που θα επικεντρώσει την δράση της στην δημιουργία μιας φοιτητικής μη-συνδικαλιστικής κίνησης, τους Φιλελεύθερους Φοιτητές, για την πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση όσων σπουδάζουν στα δημόσια αλλά και ιδιωτικά τριτοβάθμια ιδρύματα, μακριά όμως από την διαφθορά του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Τέλος θα δημιουργηθεί μια ομάδα ενασχόλησης με την επικοινωνία, το ίντερνετ και το μάρκετινγκ της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Η λειτουργία και οι ελάχιστες υποχρεώσεις των πολιτικών κινήσεων (γεωγραφικών και θεματικών) είναι 2 εκδηλώσεις (επιπέδου ημερίδας) το χρόνο, ένα δελτίο τύπου τον μήνα, την συντήρηση μιας ιστοσελίδας στο ίντερνετ, την επαφή με ομάδες και κοινωνικούς φορείς του αντικειμένου τους, την επαφή με ΜΜΕ του αντικειμένου τους. Από κει πέρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες πρωτοβουλιών που θα τις καταστήσουν πολιτικά ενεργές.

Οι δραστηριότητες αυτές των πολιτικών κινήσεων θα έχουν στόχο την ευρύτερη δυνατή γνωστοποίηση της διακήρυξης και του πολιτικού προγράμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, και την ανάδειξη των στελεχών της παντού στην Ελλάδα. Όλη αυτή η πολιτική και οργανωτική δραστηριότητα θα εκτυλιχθεί με χρονικό ορίζοντα την άνοιξη του 2009.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στην οργανωτική σύσκεψη της 19ης Οκτωβρίου 2007 στο ξενοδοχείο Ζαφόλια και να εγγραφείτε στις πολιτικές κινήσεις και ομάδες της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Σας περιμένουμε όλους!

No comments: