Friday, November 09, 2007

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 2.00 μμ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΟΛΥΕΧΝΕΙΟ (Πατησίων - κτ. Γκίνη)
Θέμα: «Η διεύρυνση του πολέμου, η Τουρκία στο Κουρδιστάν και η συμμετοχή της Ελλάδας»
Ομιλητές: Στέφανος Ληναίος (ηθοποιός), Δημήτρης Τσουκαλάς (πρ, πρόεδρος ΟΤΟΕ), Λουκάς Δημάκας (δημοσιογράφος), Τζαβέντ Ασλάμ (πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας), Γιάννης Σηφακάκης (συντονιστής Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο)


Στις 17 Νοέμβρη, στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στον πόλεμο του Μπους και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν.
Διαδηλώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τους οργισμένους διαδηλωτές στο Πακιστάν που εξεγείρονται ενάντια στο νέο πραξικόπημα του Μουσάραφ ζώντας αυτές τις μέρες το δικό τους Πολυτεχνείο. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους πάνω από 100 χιλιάδες αντιπολεμικούς διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους των ΗΠΑ στις 27 Οκτώβρη, στη Ν. Υόρκη, στο Σαν Φραντσίσκο, στο Σικάγο, στο Λος Άντζελες, στο Σιάτλ, στο Ορλάντο και σε δεκάδες άλλες πόλεις, απαιτώντας να γυρίσουν πίσω τώρα τα κατοχικά στρατεύματα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Tο αντιπολεμικό κίνημα σε ολόκληρο τον πλανήτη ξεσηκώνεται ξανά αυτή την περίοδο για να απαντήσει στον «πολέμο κατά της τρομοκρατίας» που κλιμακώνεται από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια. Από την γειτονική Tουρκία όπου 25.000 διαδηλωτές μέσα στην Aγκυρα είπαν OXI στην εισβολή στο B.Iράκ μέχρι τη Βρετανία που το αντιπολεμικό κίνημα σπάει στους δρόμους τις απαγορεύσεις της αστυνομίας του Γκόρντον Μπράουν. Από την Πολωνία και την Τσεχία που χιλιάδες διαδηλώνουν ενάντια στην «αντιπυραυλική ασπίδα» του ΝΑΤΟ, μέχρι την Βιτσέντζα της Ιταλίας που παίρνει την σκυτάλη με τριήμερες εκδηλώσεις στα μέσα Δεκέμβρη ενάντια στην επέκταση των στρατιωτικών βάσεων και την παραμονή του στρατού στο Αφγανιστάν,
Στο Ιράκ, ο πόλεμος κλιμακώνεται με τις απειλές της Τουρκίας να εισβάλει στο βόρειο Ιράκ και τις υποσχέσεις των ΗΠΑ να τσακίσουν οι ίδιες τους αντάρτες του PKK που παλεύουν για ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εντείνουν τις πιέσεις για συμμετοχή και άλλων χωρών στις μάχες ενάντια στους αντάρτες που αυξάνουν τις επιθέσεις τους και απειλούν να μετατρέψουν το Αφγανιστάν σ’ ένα δεύτερο Ιράκ. Η αποτυχία της κατοχής στο Αφγανιστάν φέρνει τον πόλεμο μέσα στο γειτονικό Πακιστάν αποσταθεροποιώντας το ίδιο το καθεστώς του δικτάτορα και σύμμαχου των ΗΠΑ, Μουσάραφ.
Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, οι προετοιμασίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για επίθεση στο Ιράν και η ενίσχυση του Ισραήλ και των φιλοαμερικάνικων κυβερνήσεων στην περιοχή με στόχο το τσάκισμα της Αντίστασης σε Παλαιστίνη και Λίβανο, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη κλμάκωση του πολέμου.
Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει και μπορεί να τους σταματήσει! Στις 17 Νοέμβρη βγαίνουμε στους δρόμους για να βροντοφωνάξουμε:
- ΗΠΑ – Τουρκία έξω από το Ιράκ
- Όχι επίθεση στο Ιράν
- Πίσω τώρα οι στρατοί από το Αφγανιστάν
- Κάτω τα χέρια από την Αντίσταση σε Λίβανο και
Παλαιστίνη
- Κάτω η Χούντα του Μουσάραφ
- Καμμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει επιπλέον στρατό στο Αφγανιστάν μέσω της Βαλκανικής Ταξιαρχίας που αναμένεται να ξαναπάει στην περιοχή και η επιπλέον συναίνεσή της στις συνεχιζόμενες πιέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να συμμετέχει ελληνικός στρατός, για πρώτη φορά, σε μάχες στην πρώτη γραμμή του πυρός στο Αφγανιστάν, είναι δύο προκλητικές επιλογές που βαθαίνουν την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο του Μπους.
Μέχρι σήμερα οι 200 περίπου έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονταν περιορισμένοι στην σχετικά ελεγχόμενη πρωτεύουσα Καμπούλ και η κυβέρνηση προσπαθούσε να αποκρύψει αυτή την συμμετοχή, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί δεν εμπλέκονται παρά μόνο στην κατασκευή υποδομών και νοσοκομείων και όχι σε μάχες. Το πόσο ψεύτικη ήταν αυτή η εικόνα φάνηκε πριν από δύο χρόνια, όταν 2 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από επίθεση ανταρτών σε ελληνική φάλλαγγα που συμμετείχε στη Διεθνή Δύναμη του ΝΑΤΟ...
Δεν θα περιμένουμε να δούμε να γυρνάνε τα φέρετρα από το Αφγανιστάν! Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και απαιτούμε:
- Nα γυρίσει τώρα πίσω ο στρατός από το Αφγανιστάν
- Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Άκτιου
- Όχι στη νέα Αντιπυραυλική «Ασπίδα» των ΗΠΑ
- Να σταματήσουν οι δαπάνες για τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Θέλουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις, σχολεία και νοσοκομεία, όχι για φρεγάτες στο Λίβανο, βόμβες και πυραύλους
- Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας που μπάινουν στο στόχαστρο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις απαγωγές των Πακιστανών και για τις υποκλοπές
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

No comments: