Tuesday, August 21, 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με το τρακτέρ του αγροφύλακα... ρυμούλκησαν πυροσβεστικό!

Από τη Διεύθυνση Αγροφυλακής Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι από το Σάββατο 18 Αυγούστου άρχισαν να πραγματοποιούνται περιπολίες των νέων αρχιφυλάκων και αγροφυλάκων των νομών Λάρισας – Μαγνησίας – Τρικάλων - Καρδίτσας ,σε συνεργασία με τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών.
Από τη μέχρι τώρα δραστηριότητα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι νέοι Αγροφύλακες επιλήφθηκαν στις παρακάτω περιπτώσεις:
Στις 18-08-2007 και ώρα 13.00 στα σύνορα του Δήμου Φερών Ν. Μαγνησίας και Ν. Λάρισας στη θέση «Λατομείο», εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σιτοκαλαμιές και χορτολιβαδική έκταση. Από τους περιπολούντες Αγροφύλακες ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και μαζί έσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις. Η ίδια περίπολος έκανε αυστηρές συστάσεις σε ένα αγρότη της περιοχής που είχε βάλει φωτιά σε παλαιά άχυρα, για να λάβει αυστηρά μέτρα προφύλαξης.
Στις 18-08-2007 και ώρα 14.00 Μαυροβουνίου Καρδίτσας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση.Οι περιπολούντες Αγροφύλακες έσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις, χωρίς να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία .
Στις 19-08-2007 και ώρα 15.20 στο Δήμο Αλμυρού του Ν. Μαγνησίας και στη θέση «Ευξεινούπολη», εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σιτοκαλαμιές , χορτολιβαδική έκταση, πουρνάρια και οξιές. Από τους περιπολούντες Αγροφύλακες ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και μαζί έσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις. Η ίδια περίπολος προσέφερε συνδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ,όταν έπαθε βλάβη το Πυροσβεστικό όχημα και το ρυμούλκησε ο νέος Αγροφύλακας με το γεωργικό του μηχάνημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

No comments: